Balirunners

Stichting Loopgroep Bali Runners – Hardloopwedstrijden – 2018

 

Halve marathon van Breda, een feest voor de atleten van Atletiek Oirschot en de Bali Runners.

Zondag 7 oktober was weer de jaarlijkse Singelloop van Breda. Een halve marathon met een heel gezellige sfeer en een grote deelname. Joan van Heerebeek, Antoinet Hems, Henk van Gerven en Linda Timmermans deden namens Atletiek Oirschot en de Bali Runners mee aan de halve marathon. Het was perfect loopweer en daarom waren de verwachtingen op een goede tijd hoog gespannen. Iedereen, die aan atletiek doet, weet dat de ene dag de andere niet is. Je kunt nog zo goed in vorm zijn, maar dat is geen garantie op een goede tijd. Door het enthousiaste publiek was het 21 kilometer lang genieten. In de eerste kilometer kon er niet echt hard gelopen worden omdat de langzamere deelnemers dat niet toelieten. Joan van Heerebeek voelde dat er die dag een mooie tijd inzat en begon na de eerste kilometers te versnellen. Ze hield die versnelling vol tot aan de finish en daar bleek dat ze haar persoonlijk record met meer dan twee minuten had verbeterd (1.42.20). Dat is heel veel voor een halve marathon. Linda Timmermans van de Bali Runners werd door Henk van Gerven “gehaast” en ondanks dat ze het in de laatste kilometers heel moeilijk had, verbeterde ze haar persoonlijke record met liefst vier minuten (1.46.31). Antoinet Hems ging deze keer niet voor een toptijd en ze liep heel ontspannen en volop genietend naar de finish. Deze halve marathon was voor alle vier een echt feest geweest en dat hopen ze voort te kunnen zetten tijdens de marathons van Eindhoven ( 14-10) en Brugge (21-10).


Oirschotse Stoel Loop succes voor de Bali Runners.

Een aantal Bali Runners heeft op 12-5-2018 meegedaan aan de Oirschotse Stoel Loop.
Deze wedstrijd was een mooie gelegenheid om de doelstellingen van de stichting Loopgroep Bali Runners aan het thuispubliek uit te dragen.
Niet alle Bali Runners liepen in het groene Bali Runners shirt, sommige droegen het azuurblauwe loopshirt van Atletiek Oirschot omdat ze naast Bali Runner ook licentiehouder van deze atletiekvereniging zijn.
Bij de vrouwen probeerde Antoinet Hems haar prestatie van vorig jaar, de eerste plaats op het podium, te herhalen.
In een spannende tweekamp met Tineke van den Heuvel werd ze nipt verslagen en bereikte ze de derde plaats op het podium.
Bij de mannen liep Henk van den Oord deze keer niet bij zijn onafscheidelijke loopmaatje Johan Pijnenburg.
Samen met Piet van Oirschot liep hij naar een heel mooie tijd, die volgens mij een persoonlijk rekord was.
De Bali Runners hadden zich in deze wedstrijd weer eens op een mooie manier laten zien.
Een dag later deed Henk van Gerven dat ook, want hij liep tijdens de hele marathon van Tilburg naar een mooie 3.48.
Al met al was het een succesvol weekend voor de Bali Runners, dat nog extra glans kreeg door het bericht dat zij op 30 mei een cheque zullen ontvangen van de stichting STERK HUIS in Goirle.
Met deze cheque kunnen op korte termijn drie Indonesische kinderen geholpen worden op hun weg naar een betere toekomst.
Daar doen de Bali Runners het allemaal voor…

Kees Smetsers


Drie Bali Runners doen mee aan het WK halve marathon in Valencia.

Vrijdag 23 maart 2018 vertrokken Elia Deenen, Antoinet Hems en Kees Smetsers naar Valencia om daar als Bali Runner mee te gaan doen aan het WK Halve Marathon. Ze werden vergezeld door Angela (partner van Kees) en haar vriendin Marij. Als Bali Runner maak je heel wat mee, maar dit was toch wel heel bijzonder. Valencia is een super relaxte stad, waardoor vroeger een rivier stroomde die nu is omgetoverd in de “Jardin de Turia”, een prachtig park met bijzondere bomen, leuke terrasjes, sportvelden en wandel- en fietspaden. De stad zelf heeft veel mooie pleinen met prachtige gebouwen, maar er zijn ook kleine intieme steegjes met leuke restaurantjes en winkeltjes. Echt een stad om verliefd op te worden, of verliefd te zijn…

Het WK Halve Marathon zou op zaterdagavond om 17.30 uur gelopen worden , dus de Bali Runners hadden genoeg tijd om zich voor te bereiden. Dat deden ze eerst wandelend door de stad, maar toen de wedstrijd dichterbij kwam stapten ze op de fiets en reden via de droge rivier langs het strand richting Alboroya. Onderweg genoten ze aan de boulevard van een heerlijke visschotel in het restaurant “La Murciana”. Alboroya heeft iets weg van Venetië met huisjes in pasteltinten en terrasjes, die over het water uitkeken naar de zee. Het was daar zó mooi dat de Bali Runners besloten om er de tweede dag ook heen te gaan. En deze keer vonden ze een terrasje, waar de gamba’s in knoflook saus, de patatas brava’s en de calamares zo lekker waren, en de sfeer zo geweldig, dat het een van de mooiste momenten van het weekend werd.

Een hele dag fietsen lijkt geen goede voorbereiding op een halve marathon en vooral Kees was weer heel onzeker over de toestand van zijn benen. De start was bij de droge rivier, op de plek waar de futuristische gebouwen een schitterend decor vormden voor de bijna 15.000 deelnemers die aan de start stonden. De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Netsanet Gerdeta Kebede in een nieuw wereldrecord van 1.06.11. Bij de mannen was Geoffry Kamworer de snelste met een tijd van 1.00.02 over de 21 kilometer.

De Bali Runners hadden besloten om het de Kenianen en Ethopiërs niet te moeilijk te maken en gezellig bij elkaar te blijven. Dat lukte prima totdat Elia een sanitaire stop moest gaan maken en toen werd besloten dat Kees bij Elia zou blijven en Antoinet “los” kon gaan. Voor alle drie Bali Runners werden de laatste kilometers een waar feest. Tussen een haag van tienduizenden enthousiaste Spaanse toeschouwers liepen ze door een sfeervol verlichte stad naar de eindstreep. Elia kreeg er echt zin in en ging steeds beter lopen. Ook zij kreeg kippenvel van het geluid van de typische Spaanse orkestjes, die overal langs het parcours de deelnemers opzweepten. Na ongeveer twee uur kwam de finish in zicht. De samenstellers van het parcours hadden tussen de futuristische gebouwen over het water een stellage gebouwd, waarover de deelnemers de laatste 200 meter konden afleggen. Hoewel de finish heel dichtbij was, besloot Elia toch nog maar even te stoppen om op haar gemak foto’s te maken van het prachtige schouwspel en pas daarna zette ze aan voor de eindsprint. Na de finish vielen Elia, Antoinet en Kees in elkaars armen, met een heel blij gevoel. Dit moment zullen ze nooit meer vergeten. Ze zochten hun fietsen op en reden door de droge rivier naar het appartement “Casa Cosy”,  waar Angela en Marij op hen zaten te wachten. De onvergetelijke dag werd afgesloten met de laatste flesjes Leffe Blond en een heerlijk diner bij het restaurantje Bacco in een van de kleine steegjes bij Plaza de la Reina. Het was een weekend geweest, waarbij Antoinet, Elia en Kees nog eens des te meer beseften hoe geweldig het is om lid te zijn van de hechte vriendenclub die Bali Runners heet.

Dat gevoel bleef ook toen bij het vertrek naar huis het vliegtuig naar huis twee uur vertraging had en het gevoel werd bevestigd toen Henk van Gerven ons op kwam halen op Eindhoven Airport en in geuren en kleuren vertelde hoe hij had genoten van zijn wedstrijd op het circuit van Zandvoort. Die had hij in dat weekend gelopen met zijn dochters Pleun en Floor, zijn zwager Henk van den Oord en Linda Timmermans. Als Bali Runner besef je op zulke momenten hoe bijzonder het is dat je deze dingen kunt doen, een voorrecht dat niet iedereen gegeven is. Daarom zijn de Bali Runners ook zo gemotiveerd om kinderen te helpen, die niet kunnen lopen en die hen echt nodig hebben…


deel deze wedstrijden 2018 pagina

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail