Balirunners

Nieuws 2023

 

Bali Runners gaan naar Leiden, een spannend verhaal.

In de afgelopen maand zijn de Bali Runners tijdens hun speculaasactie op een indrukwekkende manier geholpen door de inwoners van Spoordonk, Oirschot en De Beerzen. Dat heeft diepe indruk op hen gemaakt. Ze wisten niet dat de afsluiting van hun speculaasactie een spannend verhaal zou worden.

In de afgelopen jaren hebben de Bali Runners een echte vriendschapsband gekregen met orthopedisch chirurg Huub van der Heide, die gedurende 14 jaren elk jaar naar Indonesië is gevlogen om daar met een aantal collega’s kinderen te opereren. Daarvoor nam hij elk jaar twee weken vakantie en betaalde zijn vliegticket zelf. Voor de Bali Runners is Huub een held en ze vonden het heel erg toen ze hoorden dat Huub, vanwege ernstige problemen met zijn gezondheid geen kinderen meer kan opereren. Huub heeft zoveel kinderen de kans gegeven om te kunnen gaan lopen en nu is hij zelf aangewezen op een rolstoel.

Op donderdag 14 december zou Huub in een van de foyers van het Leids Universitair Medisch Centrum afscheid gaan nemen van zijn collega’s en hij had de Bali Runners uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Huub had bij zijn uitnodiging gevraagd om voor al zijn collega’s een vogelhuisje, een pakket speculaas, een ontbijtkoek en een chocoladereep mee te nemen. Dus toen de Bali Runners vertrokken zat hun bus tot de nok vol.

De reis naar Leiden ging voorspoedig, tot de bus 5 kilometer voor Leiden er mee stopte. Daar stonden de Bali Runners, op een levensgevaarlijke plek op een afslag. Gelukkig kwam er meteen iemand van verkeersveiligheid die de weg meteen afzette en even later kwam er een sleepauto, die Bali Runners op een niet gevaarlijke plek in de stad af zette. Elia, Karin en Antoinet gingen in hun Bali Runners outfit meteen op pad om hulp te zoeken en dat lukte hen meteen. Een heel aardige man bood aan om alles wat in het busje van de Bali Runners zat over te laden in zijn busje en de Bali Runners naar het LUMC te brengen. Ook kwam er nog een aardige vrouw, die de overige Bali Runners in haar auto naar de plek wilde brengen waar Huub op de Bali Runners stond te wachten. Wat prachtig dat “vreemde “ mensen dit willen doen !

De afscheidsreceptie van Huub was al aan de gang toen de Bali Runners de foyer van het LUMC binnen gingen, maar wat was Huub blij dat hij ons zag. Het was toch nog gelukt, maar het was wel heel spannend geweest. Even later kreeg Huub uit handen van Kees een prachtige poster, die door Henk was gemaakt. Op die poster stond Huub met een van de door hem geopereerde kinderen en de tekst “ De herinnering geeft kracht aan de toekomst”. Die tekst kwam echt binnen bij Huub en niet alleen bij hem, meerdere aanwezigen kregen een brok in de keel. Het was het hoogtepunt van een heel spannende en ook emotionele dag, die de Bali Runners nooit zullen vergeten. De gesprekken daarna met de collega’s van Huub, met Zuster Jeannette, Grace Sie en het bestuur van Harpan Jaya, waren een prachtige belevenis voor De Bali Runners. Daar hoorde ook de traditionele Sumatraanse huldiging bij, die Zuster Jeannette compleet met een dansje verzorgde voor Huub.

Het was al laat in de avond toen de Bali Runners weer thuis kwamen en daar bleek dat er inmiddels een stroom van donaties op gang was gekomen, afkomstig van de collega’s van Huub. Het maakte deze spannende dag echt tot een dag om nooit te vergeten.

PlayPause
Huub1
Huub2
Huub3
Huub4
Huub5
Huub6
previous arrow
next arrow


Zes Bali Runners lopen bij de Rursee in Duitsland.

De Bali Runners houden van uitdagingen en dat was ook de reden dat er op vrijdag zes Bali Runners in de groene bestelbus van Henk van Gerven naar Duitsland reden. Ze hadden grote plannen, want ze wilden daar op zaterdag  én zondag een trail gaan lopen bij de Rursee, die niet ver van het toeristische plaatsje Monschau ligt. Antoinet had in het dorp Simmerath slaapgelegenheid geboekt en bij aankomst bleek dat een goede keuze te zijn.

Rinus van Dijck, onze Bali Runners vriend en trouwe supporter, wordt binnenkort 80 jaar en daarom had hij zelf een verjaardagstaart meegebracht. De voorzitter van de Bali Runners, Henk van Gerven, hield een toespraak waarbij hij onder andere Rinus feliciteerde met zijn 40 jarig jubileum als fanatiek hardloper. Daarna overhandigde hij aan Rinus namens alle Bali Runners een prachtige ingelijste foto van Rinus in volle actie met de tekst “40 jaar, wanneer lopen een belevenis wordt”. Rinus was daar heel blij mee.

De volgende morgen (zaterdag) reden de Bali Runners naar Monschau, waar in de favoriete lunchroom van Henk van Gerven een cappuccino werd gedronken. Kees Smetsers kon het natuurlijk niet laten om daar een “sonnenkuchen” te bestellen, een grote punt gebak vol met vers fruit.

Op zaterdagmiddag stonden de Bali Runners bij de Rursee aan de start van de 5 kilometer trail. Henk van Gerven en Rinus van Dijck gingen wandelen. Elia Deenen, Karin van de Pas, Antoinet Hems en Kees Smetsers gingen 5 kilometer hardlopen. Meteen na de start begon een klim over een glibberig bospad, dat nat was geworden van de overvloedige regen. Kees Smetsers kon zijn drie loopmaatjes niet bijhouden, want hij had last van zijn knie die geblesseerd was door een val bij de Heidemarathon van Atletiek Oirschot. Antoinet bleef bij hem en dat hielp Kees natuurlijk. Toen het pad omlaag ging kwamen Antoinet, Elia en Kees weer bij elkaar, maar Karin haalden ze niet meer in, die finishte als eerste van de vier Bali Runners. Bij het bekend maken van de uitslag in de grote tent bij het water bleek dat Karin eerste was geworden in haar categorie V55 en dat was haar eerste podiumplaats van haar leven. Elia was tweede geworden in dezelfde categorie, slechts tien seconden achter Karin. Het bleef niet bij de eerste plaats voor Karin. Antoinet bleek tot haar verrassing eerste te zijn geworden in de categorie V50 en Kees was eerste in zijn categorie M75. Drie eerste plaatsen en een tweede plaats op één dag, zoiets komt maar zelden voor !

Op zaterdagavond genoten de Bali Runners van een voedzame en overheerlijke macaronischotel van Henk van Gerven, die de tongen streelde. Het was een goede voorbereiding voor de wedstrijd van zondag, dat zou de volgende dag wel blijken.

Elia, Karin en Kees gingen de 16,5 kilometer trail lopen. Toen ze gingen starten was het koud en nat, maar tijdens de wedstrijd kregen ze het al heel snel warm. Kees had in het begin weer moeite om Karin en Elia te volgen, maar herstelde zich later toen het parcours omlaag ging. Elia en Karin stonden bij een waterpost met een alcoholisch drankje even stil en dat was voor Kees het moment er vandoor te gaan. Op weg naar de finish kwamen er nog enkele steile hellingen met modder, maar verder was het goed te doen. Elia en Karin hadden “goede benen” en haalden Kees bij de finish nog bijna in. Alle drie hadden ze genoten van hun wedstrijd en toen was het wachten op Henk en Antoinet, die bezig waren met hun 42195 meter van de Rursee Marathon.

Henk en Antoinet waren een half uur eerder gestart en ook zij werden geconfronteerd met glibberige bospaden en steile hellingen, waarop zij net als elke deelnemer moesten wandelen. Maar ze genoten van de prachtige kleuren van de bossen langs de Rursee en de mooi vergezichten over het spiegelende water. Ze hadden allebei het gevoel dat ze “heel goede benen” hadden en daarom konden ze een heel hoog tempo volhouden, ook in de laatste kilometers waar ze nog veel deelnemers passeerden. De overheerlijke macaroni van Henk van Gerven had kennelijk ook hen heel goed gedaan. Samen gingen ze blij en voldaan over de finish, waar de andere Bali Runners en supporter Rinus klaar stonden om hen te omhelzen. Antoinet en Henk finishten in een tijd van 4.46.15 en dat is gezien de omstandigheden een fantastische prestatie, waar zij trots op mogen zijn. Na de finish werd er in de grote tent nog lang nagepraat en op de weg naar huis ook. Het was voor de Bali Runners weer een super weekend geweest.

PlayPause
IMG-20231104-WA0032002
IMG-20231103-WA0007
IMG-20231104-WA0016
IMG-20231104-WA0026
IMG-20231104-WA0052
IMG-20231104-WA0056
IMG-20231104-WA0060
IMG-20231105-WA0003
IMG-20231105-WA0005
IMG-20231105-WA0006
IMG-20231105-WA0008
IMG-20231106-WA0004
IMG-20231106-WA0002
IMG-20231104-WA0050
IMG-20231106-WA0003
IMG-20231106-WA0005
IMG-20231106-WA0006
previous arrow
next arrow


Stichting Loopgroep Bali Runners krijgt 859,88 euro van Rabobank Club Support.

Op zaterdagavond 5 oktober 2023 waren twee Bali Runners aanwezig tijdens de feestelijke uitreiking van de cheques aan de verenigingen en stichtingen, die dit jaar mee hadden gedaan met de Rabobank Club Support actie.

Samen met vertegenwoordigers van heel veel andere verenigingen en stichtingen luisterden Elia Deenen en Henk van Gervenin DE KERK van Oostelbeers in spanning naar de bekendmaking van de uitslag. Toen bekend werd gemaakt dat de stichting Loopgroep Bali Runners een bedrag van 859,88 euro zou ontvangen, waren Elia en Henk blij verrast met dit mooie bedrag. Het is voldoende om meerdere Indonesische kinderen, die een fysieke loopbeperking hebben, te helpen op hun weg naar een betere toekomst.

De Bali Runners willen graag iedereen bedanken, die op de stichting Loopgroep Bali Runners heeft gestemd. Deze steun motiveert de Bali Runners om verder te gaan op hun ingeslagen pad. Uiteraard is er ook een woord van dank voor de Rabobank organisatie, die deze actie elk jaar organiseert. Samen zijn we sterk en kunnen we mooie dingen doen voor mensen, die onze hulp nodig hebben. Nogmaals dank voor iedereen, die een bijdrage heeft geleverd aan dit mooie resultaat.


Fotoboek met foto’s en informatie inzake de kinderen en jongvolwassenen, die met hulp van de stichting Loopgroep Bali Runners zijn geholpen op de projectlocaties van Pusat Rehabilitasi Harapan Jaya en Yayasan Stepping Stones Bali.

Binnenkort gaan de Bali Runners weer hun jaarlijkse speculaasactie organiseren.

In de maand november gaan ze pakketten speculaas, ontbijtkoek, repen chocolade met noten en héél mooie vogelhuisjes verkopen.

In verband met de gestegen inkoopprijzen is de verkoopprijs van de speculaas, de ontbijtkoek en de repen chocolade met noten dit jaar 2,50 euro.

De vogelhuisjes worden verkocht voor 10,00 euro.

Op onderstaande foto ziet u genoemde producten.

De opbrengst gaat uiteraard weer naar de operaties en andere behandelingen van Indonesische kinderen, die een beperking hebben en daarom niet of niet goed kunnen lopen.

De Bali Runners hopen dat dit jaar weer veel mensen een bijdrage willen leveren aan hun speculaasactie.

Zonder uw steun kunnen zij namelijk helemaal niets.

In het afgelopen jaar konden de Bali Runners héél veel kinderen en jongvolwassenen helpen.

Als dankbetuiging voor iedereen, die in het afgelopen jaar een bijdrage heeft geleverd aan dit mooie resultaat stuur ik via deze email de digitale versie van het fotoboek, dat ik heb gemaakt en dat heel veel foto’s en informatie bevat van de kinderen en jongvolwassenen, die in het afgelopen jaar op de projectlocaties van Pusat Rehablitasi Harapan Jaya en Yayasan Stepping Stones Bali zijn geopereerd, of via een andere behandeling (ponseti methode) zijn geholpen.

Als u op onderstaande link klikt, dan kunt u de inhoud van het fotoboek zien.

https://www.albelli.nl/onlinefotoboek-bekijken?widgetId=24d2686f-a0a2-40de-84c2-9008135586ce

Met dit fotoboek willen de Bali Runners u allemaal hartelijk bedanken voor de steun, die zij in het afgelopen jaar van u mochten ontvangen.

Dankzij uw steun hebben alle kinderen en jongvolwassenen, die in het fotoboek staan, een kans op een betere toekomst gekregen.

Na hun operatie of andere behandeling konden zij voor het eerst goed lopen en dat heeft hun leven in positieve zin helemaal veranderd.

Nogmaals bedankt namens alle Bali Runners.

 


Zes Bali Runners doen mee aan de halve marathon van Hilvarenbeek.

Elk jaar wordt in Hilvarenbeek de “Bikse Natuurmarathon” gelopen. Voor veel lopers is dat een ideale laatste test voor de halve en hele marathon van Eindhoven. Het was één van de redenen, waarom er dit jaar zes Bali Runners aan de start stonden.

Bij de start op de prachtige atletiekbaan van Achill 87 regende het licht en dat zou eigenlijk heel de wedstrijd zo blijven. Er was een heel hoge luchtvochtigheid, maar de omstandigheden waren toch goed om een fijne wedstrijd te lopen.

Bij de halve marathon waren er dus zes deelnemers van de Bali Runners. Het was een mooi gezicht om ze als groep in hun groene Bali Runners shirt aan de start te zien staan.

Bas Lemmens ging snel van start en finishte ook als snelste Bali Runner in 1.56.14.

Antoinet Hems en Karin van de Pas bleven de hele wedstrijd bij elkaar en finishten in een tijd van 2.03.58.

Kees Smetsers liep een vlakke halve marathon en was tevreden over zijn 2.07.45, die hem vertrouwen zal geven voor de hele marathon van Eindhoven.

Voor Elia Deenen was het haar eerste halve marathon na een lange tijd. Ze liep samen met haar “personal coach” Henk van Gerven en finishte in een tijd van 2.15.55. Daar waren ze allebei heel blij mee. Het was een mooi gezicht om ze samen over de finish te zien gaan. Zó mooi dat Elia in een relatief korte trainingsopbouw al zo ver is gekomen.

Wat is het toch mooi om zo’n wedstrijd als deze samen als hechte vriendengroep te beleven. Het geeft heel veel positieve energie. De wetenschap dat de Bali Runners het ook doen om Indonesische kinderen een betere toekomst te geven, dat maakt het extra mooi.

Nog een paar weken en dan doen de Bali Runners weer mee aan de marathon van Eindhoven. Dat is elke keer weer een spannende wedstrijd, want een marathon lopen doe je niet zomaar. Maar het vertrouwen op een goede afloop is er, want er is intensief getraind.

Na de marathon van Eindhoven gaan de Bali Runners in november naar de Rursee marathon In Duitsland. Daar gaat Henk van Gerven zijn 60ste hele marathon lopen, een mijlpaal in zijn sportieve leven. In dezelfde maand gaan de Bali Runners weer hun speculaas, ontbijtkoeken, chocolade en vogelhuisjes verkopen. Allemaal voor hun goede doel, de hulpverlening aan de Indonesische kinderen, die een beperking hebben en daardoor niet goed kunnen lopen.

Daarom is het zo mooi om Bali Runner te zijn en dit allemaal mee te mogen maken…

PlayPause
1000017525
1000017564
1000017600
1000017627
IMG-20230917-WA0044
previous arrow
next arrow

 


Triatlon Het Groene Woud 2023 was weer topsport, maar ook flink afzien

De triatlon Het Groene Woud was vorig jaar een enorm succes. Dat kwam door de nieuwe formule, namelijk de start en het zwemmen bij de Stönner-Meijwaardbrug, het fietsen over de Eindhovensedijk en vooral het hardlopen door het mooie historische centrum van Oirschot. Ook dit jaar waren de verwachtingen heel hoog, maar helaas kwamen er onverwachte tegenslagen, die zelfs het doorgaan van deze triatlon onzeker maakten. Planken, die door de hitte van de laatste weken loslieten op de Stönner-Meijwaardbrug en ook nog het vermoeden van blauwalg in het kanaal. Maar de organisatie (EOZC, De Pedaleur en Atletiek Oirschot) liet zich niet ontmoedigen en zette in samenwerking met de gemeente alles op alles om dit mooie evenement toch door te laten gaan. Een paar dagen voor zaterdag 1 juli kwam het verlossende bericht: het ging door!

Misschien was er één deelnemer, die stiekem hoopte dat het onderdeel zwemmen niet door zou gaan, namelijk de 76-jarige Kees Smetsers. Die heeft nooit echt zwemmen geleerd en heeft inmiddels al een traditie opgebouwd door elke keer laatste te worden. Maar ook hij zal blij zijn geweest dat de weken van intensieve trainingen met zijn loopmaatje van de Bali-Runners (Antoinet Hems) niet voor niets waren geweest.

Deze keer was er ook een onderdeel toegevoegd, waaraan kinderen konden deelnemen en dat was meteen een succes, ook al ging het bij de parcoursafzetting even mis. Dit onderdeel zal een blijvertje worden, dat staat nu al vast.

Om 15.30 uur ging de eerst wave van de kwart-triatlon van start. De urenlange regen van die dag had inmiddels opgehouden en de bijna 200 deelnemers van dit onderdeel konden niet wachten om te starten. Ze waren zo fanatiek dat ze al gedeeltelijk op het startkoord hingen, waardoor de start niet vlekkeloos verliep. Maar daarna gingen ze er als speedboten vandoor. Het was duidelijk dat er enkele toppers bij zaten, die de kilometer supersnel afraffelden in een tijd van iets meer dan 15 minuten. De tweede startwave ging drie kwartier later van start, met daarbij Kees Smetsers, die binnen een mum van tijd heel ver achter lag. Toen Kees na drie kwartier zwoegen het water verliet, hadden de eersten al een rondje fietsen van 10 kilometer opzitten.

Op de Eindhovensedijk vlogen de deelnemers met snelheden van boven de 40 kilometer over het asfalt, waarbij ze viermaal het viaduct over de A58 moesten beklimmen. De snelsten begonnen na een uur al aan de vier rondjes hardlopen door het centrum van Oirschot. Voor de meesten zal dat het hoogtepunt van deze triatlon zijn geweest, zeker voor de deelnemers die uit Oirschot kwamen. Vooral de passage bij de finish in de Molenstraat was een belevenis door de aanmoedigingen van het talrijke publiek.

Nick van Ingen uit Dordrecht finishte als eerste in een tijd van 1:53:05 uur. Op dat moment waren sommige deelnemers nog aan het fietsen op de Oirschotsedijk, zo snel was Nick geweest. Bij de vrouwen werd Hanneke van Breugel eerste in een supersnelle 2:13:26. Karin van de Sangen  uit Oirschot vocht een mooi duel uit met Manon Brouwers uit Roosendaal en eindigde als derde op het podium.

Het duurde nog heel lang voordat de laatste deelnemers van de kwart-triatlon, de achtste-triatlon en de estafette over de finish gingen. Wie daarbij zat, dat is niet moeilijk te raden. Maar allemaal hadden ze genoten van een heel mooie editie van deze triatlon. De organisatie en de 120 (!) vrijwilligers verdienen daarom een compliment. De schoonheidsfoutjes van deze editie zullen zeker volgend jaar glad gestreken worden. Oirschot mag echt trots zijn op dit mooie sportevenement, dat gezien het deelnemersveld inmiddels een uitstraling heeft over heel Nederland. De meeste deelnemers zullen volgend jaar graag terugkomen.

PlayPause
Triatlon2023voor2
Triatlon2023voor4
Triatlon2023zwemmen1
Triatlon2023zwemmen3
Triatlon2023zwemmen5
Triatlon2023fietsen1
Triatlon2023fietsen5
Triatlon2023fietsen13
Triatlon2023lopen1
Triatlon2023lopen3
Triatlon2023lopen4
Triatlon2023lopen7
Triatlon2023lopen19
Triatlon2023lopen20
Triatlon2023finish3
Triatlon2023finish6
Triatlon2023finish8
Triatlon2023finish14
previous arrow
next arrow


De Bali Runners doen mee aan de Trailrun Leudal in Heythuysen, een onvergetelijk mooie belevenis.

Zondag 4 juni hebben drie Bali Runners, te weten Antoinet Hems, Karin van de Pas en Kees Smetsers, samen met hun loopmaatjes Ria Pijnenburg en Joan van Heerebeek meegedaan aan een trail van 22 kilometer in het Leudal bij Heythuysen.

Na een koude lente was het eindelijke zomer geworden en de temperatuur was die dag een heerlijk warme 25 graden. Midden in de bossen bij het dorpje Heythuysen klonk om 09.20 uur het startschot en dat was het begin van 22 kilometer in het groen over bospaden langs stel stromende riviertjes, mooie kapelletjes, weilanden vol bloemen, hagen van klaprozen en nog veel meer moois.

Ongeveer twee en een half uur lang konden Antoinet, Karin, Kees, Joan en Ria genieten van al het moois. Kees had vandaag niet zijn beste dag, want hij was niet fit. Daarom was hij blij dat zijn vier vrouwelijke loopmaatjes bij hem bleven. De verzorging onderweg was fantastisch en ze werden verwend met sinaasappels, bananen, koeken, drop en nog veel meer. Echt, de organisatie verdient een groot compliment voor de manier, waarop zij voor de deelnemers hadden gezorgd. De laatste kilometers wogen wel zwaar, maar de finish kwam in zicht en het bleef onderweg overal mooi. Wat een prachtig natuurgebied is dit !

Na de finish ging de verwennerij gewoon door, want naast een mooie medaille stond er een overvloed van fruit klaar en frisdranken om even bij te komen. Maar de kers op de taart was toch wel een gratis overheerlijke frisse Limburgse vlaai. Het was een afsluiting van een trail, die ze allemaal niet snel zullen vergeten. Deze trail behoort toch zeker tot de mooiste, die Antoinet, Karin, Kees, Joan en Ria in hun sportieve leven hebben meegemaakt. Daarom is er reden genoeg om volgend jaar weer terug te gaan. Misschien gaan dan de andere Bali Runners ook mee.

 

PlayPause
IMG-20230604-WA0008
IMG-20230604-WA0019
IMG-20230604-WA0007
IMG-20230604-WA0011
20230604_102856
IMG-20230604-WA0003
IMG-20230604-WA0005
previous arrow
next arrow


Bali Runners bereiken een mijlpaal in hun zesjarig bestaan.

De stichting Loopgroep Bali Runners is op 6 februari 2017 opgericht en bestaat nu uit 9 fanatieke hardlopers, die samen proberen om kinderen in Indonesië te helpen, die een fysieke loopbeperking hebben (meestal klompvoet) en daardoor niet of niet goed kunnen lopen.

In de afgelopen zes jaren zijn zij op een fantastische manier ondersteund door personen en bedrijven uit de gemeente Oirschot en ver daarbuiten.

Deze steun heeft op de Bali Runners grote indruk gemaakt en het heeft hen gemotiveerd om door te blijven gaan, ook in moeilijke tijden zoals bijvoorbeeld de coronacrisis.

Heel recent bereikten de Bali Runners een mijlpaal in hun zesjarig bestaan.

Zij overschreden de grens van meer dan 100.000,00 euro aan donaties, die zij hebben kunnen doen aan de twee stichtingen die zij ondersteunen, te weten de stichting Stepping Stones Bali van Marjanne Oomen uit Oirschot, alsmede de stichting Harapan Jaya van Zuster Jeannette van Paassen.

Op woensdag 3 mei vertrokken een aantal Bali Runners in de vroege morgen naar Aerdenhout om daar een cheque te gaan brengen naar Jeannette van Paassen, de 86-jarige Zuster van de Fransiscanessen, die in 1981 de stichting Harapan Jaya heeft opgericht in de plaats Pematangsiantar op het Indonesische eiland Sumatra.

Ze gingen eerst even rennen in de Waterleidingduinen bij Noordwijkerhout, een prachtig natuurgebied waar heel veel herten rondlopen en dat wordt omgeven door bloembollenvelden, die nu op hun mooist waren.

Rennen in de vrije natuur is de passie van de Bali Runners en daaraan is onlosmakelijk verbonden het doel van hun stichting, namelijk het helpen van kinderen die niet het voorrecht hebben om te kunnen lopen.

Bij Zuster Jeannette van Paassen werden de Bali Runners hartelijk ontvangen. Ze was heel blij met de braces, inlegzolen en orthopedische schoenen, die een gulle gever uit Best aan de Bali Runners had meegegeven.

Daarna kreeg ze van de Bali Runners een cheque van 13.000,00 euro, waarmee de stichting Harapan Jaya de operaties en andere behandelingen van héél veel kinderen kan financieren.

Zuster Jeannette vertelde dat op het project van Harapan Jaya in de afgelopen maand maart weer héél veel kinderen met een orthopedisch behandelbare beperking waren geopereerd door twee orthopedische artsen uit Nederland en België, in samenwerking met de plaatselijke artsen en andere hulpverleners.

Sommige van deze kinderen waren nog bezig met hun revalidatie, anderen waren alweer naar huis gevlogen, onder andere naar het eiland West Timor.

Binnenkort zullen de Bali Runners foto’s en andere gegevens van de geopereerde kinderen ontvangen, zodat de sponsors en donateurs kunnen zien wat voor een geweldige resultaten hun donaties opleveren.

Toen de Bali Runners met een “sampai jumpa lagi” (tot ziens) afscheid namen van Zuster Jeannette van Paassen en Bertran van Paassen (die ook aanwezig was) hadden ze weer een heel goed gevoel.

Ze waren dankbaar dat zij dankzij de steun van hun sponsors en donateurs dit hadden kunnen doen.

Want voor een hardloper is er niets mooiers dan kinderen te helpen, die niet kunnen (hard-) lopen.

img1
img2
img3
img4
mg5
PlayPause
previous arrow
next arrow


Bali Runners brengen een cheque van 5.000 euro naar Marjanne Oomen op het eiland Bali.

Op 2 maart 2023 vertrokken de Bali Runners Antoinet Hems en Kees Smetsers samen met de zus van Kees naar het eiland Bali. Het zou voor hen een bijzondere vakantie worden. Antoinet ging haar zoon Guus op zoeken, die aan de Universiteit van Udayana in het zuiden van Bali studeert. Daarnaast zouden ze samen namens de stichting Loopgroep Bali Runners een cheque van 5.000 euro gaan brengen aan Marjanne Oomen uit Oirschot, die in het noorden van Bali in de plaats Lovina met haar stichting Yayasan Stepping Stones Bali kinderen probeert te helpen, die een fysieke beperking hebben (meestal klompvoet).

Voor Antoinet was het de eerste keer dat ze op het eiland Bali kwam en zij was meteen onder de indruk van de gastvrijheid en de liefde, die zij onderweg op dit mooie eiland kreeg van de Balinezen. Kees en zijn zus waren al vaker op Bali geweest, maar genoten ook volop van de hartverwarmende ontmoetingen met de bewoners van dit tropische eiland.

Op 10 maart kwamen ze aan in de plaats Lovina, waar Marjanne Oomen al meer dan 10 jaar lang met haar stichting Yayasan Stepping Stones Bali kinderen met een beperking een betere toekomst probeert te geven. Ze doet dat door het geven van onderwijs, bijscholing en workshops aan hulpverleners. Daarvoor bezoekt ze met haar team consultatiebureau’s en brengt samenwerking tot stand tussen diverse organisaties. Ze verleent met haar hulpverleners ook directe hulp, bijvoorbeeld in de vorm van braces, gips en revalidatie voor heel jonge kinderen die een of meerdere klompvoeten hebben en daardoor niet goed kunnen lopen. Als deze kinderen al wat ouder zijn kunnen zij niet volgens deze methode ( de “ponseti methode”) geholpen worden en zorgt zij ervoor dat de kinderen in een ziekenhuis geopereerd kunnen worden.

Marjanne en haar team verrichten op het eiland heel mooi werk en daarom wordt zij en haar team al een aantal jaren door de Bali Runners via donaties ondersteund.

Marjanne woont enigszins buiten het centrum van Lovina in een straatje, waar de rust en de stilte overheerst. Antoinet en Kees werden daar enthousiast ontvangen door Marjanne en haar team, alsmede een stagiére die ook aanwezig was. Ze werden voorgesteld aan een moeder, die met een kind op haar arm bij hen ging zitten. Het was een van de kinderen, die bij Marjanne en haar team in behandeling waren. De voetjes van het kind waren met elkaar verbonden om ervoor te zorgen dat ze in een goede stand kwamen. De behandeling bleek al ver gevorderd te zijn, want toen de voetjes los gemaakt werden kon het kind goed staan en zelfs al enkele stappen zetten. Hoe mooi was het om te zien dat dit kind door de behandeling een kans op een beter leven krijgt. Echt prachtig wat Marjanne en haar team hier tot stand brengen.

Toen Marjanne voor de kinderen, die bij haar in behandeling zijn, de “Bali Runners loopshirts” kreeg, die Henk van Gerven heeft gemaakt, was ze heel blij. Haar blijdschap werd nog groter toen zij de braces kreeg, die Antoinet en Kees uit Nederland hadden meegebracht. Zij werd vooral blij verrast door de cheque van 5.000 euro, die zij namens de Bali Runners kreeg uit de handen van Antoinet. Marjanne vroeg aan Antoinet en Kees of zij alle Bali Runners en hun sponsors en donateurs wilden bedanken voor dit mooie geldbedrag, waarmee ze heel veel kinderen kan helpen.

Op voorstel van Marjanne bezochten Antoinet en Kees een meisje, dat in een ander dorp woont en dat al helemaal genezen is van haar beperking. Achterop brommertjes reden Antoinet en Kees door de smalle straatjes totdat ze eindelijk bij het huis kwamen waar het kind met haar ouders woonde. Toen het meisje aan Antoinet en Kees werd voorgesteld was ze verlegen, maar ze straalde omdat ze eindelijk goed kon lopen en nu een paar mensen kon ontmoeten, die haar bij haar genezingsproces hadden geholpen. Antoinet en Kees voelden op dat moment hoeveel liefde er was en hoeveel blijdschap. Het was een heel mooie ontmoeting die nog mooier werd toen Antoinet “bellen ging blazen” en de kinderen uit de buurt dat ook gingen doen. Even later namen Antoinet en Kees ontroerd en blij afscheid van deze mooie, lieve mensen.

Deze dag was voor Antoinet en Kees een van de hoogtepunten van hun vakantie op het eiland Bali. Het was een dag geworden, die ze niet snel zullen vergeten. Ze hebben met eigen ogen kunnen zien hoe goed het geld van de sponsors en donateurs wordt besteed door Marjanne Oomen en haar team. Het zal hen en de andere Bali Runners motiveren om door te gaan op dit pad.

PlayPause
Bali2023Lovina5
Bali2023Lovina20
Bali2023Lovina21
Bali2023Lovina23
Bali2023Lovina28
Bali2023Lovina91
previous arrow
next arrow

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail