Balirunners

Nieuws 2020

 

Bali Runners gaan in november weer speculaas verkopen voor de hulpverlening aan kinderen in Indonesië.

De Bali Runners proberen al een paar jaar geld op te halen, waarmee zij Indonesische kinderen kunnen helpen, die een klompvoet hebben en niet goed kunnen lopen.
Zo zijn er in de afgelopen jaren in totaal al ongeveer 50 kinderen via een operatie geholpen op hun weg naar een betere toekomst.
Deze kinderen kunnen nu na een operatie en revalidatie allemaal goed lopen en hebben een kans op een betere toekomst gekregen.

Door de coronacrisis is het dit jaar voor de Bali Runners onmogelijk om via gesponsorde hardloopwedstrijden geld op te halen voor hun goede doel.
Een van de weinige mogelijkheden, die nog overblijven, is de verkoop van pakketten speculaas.
In de afgelopen jaren heeft deze activiteit voor de Bali Runners veel opgeleverd.
Nu echter alle restaurants, cafés, boerderijterrassen en voetbalverenigingen door de coronacrisis gesloten zijn, is deze activiteit ook moeilijk uitvoerbaar geworden.
Gelukkig hebben de plaatselijke Jumbo supermarkten een helpende hand toegestoken.
Op de volgende dagen mogen de Bali Runners, met inachtneming van de coronaregels, hun pakketten speculaas verkopen:
20/11 en 21/11: Jumbo Middelbeers.
27/11 en 28/11: Jumbo Oirschot.

Mochten er bedrijven zijn, die voor hun personeel pakketten speculaas willen kopen, bijvoorbeeld voor het kerstpakket, dan is de prijs per doos (14 pakketten): 14 x 2,00 euro = 28 euro.
Bestelling is mogelijk via het emailadres: smetserskees@hotmail.com.
De Bali Runners zijn heel blij met uw hulp.

Kees Smetsers


Bali Runners helpen opnieuw kinderen in Indonesië.

In de maand maart van dit jaar zijn er op het eiland Sumatra (Indonesië) een groot aantal kinderen geopereerd, die een klompvoet hadden en nooit goed hadden kunnen lopen.
De kinderen zijn door een team van Nederlandse en Belgische orthopedisch chirurgen geopereerd en hebben daarna op hun eigen eiland een revalidatie traject van drie maanden ondergaan.
Dit revalidatietraject is onlangs afgerond en nu kunnen alle geopereerde kinderen wel goed lopen.
De Bali Runners uit de gemeente Oirschot leveren al een paar jaar een bijdrage in de kosten van genoemde operaties.
Op zondag 30 augustus 2020 zijn vier Bali Runners naar Aerdenhout gereden om daar in het klooster Alverna aan Zuster Jeannette van Paassen een cheque van 15.000 euro te overhandigen.
Zuster Jeannette is de oprichtster van het project van Pusat Rehabilitasi Harapan Jaya op Sumatra, waar de kinderen geopereerd zijn.
Het bedrag van 15.000 euro is een bijdrage van de Bali Runners voor de kosten van de operaties van 15 Indonesische kinderen.
Zij hebben dit gebaar kunnen maken omdat sponsors en donateurs uit de gemeente Oirschot, en ook daarbuiten, op een enthousiaste manier de Bali Runners gesteund hebben.
Namens Zuster Jeannette en alle 15 geopereerde kinderen willen de Bali Runners iedereen bedanken, die aan dit mooie resultaat hebben bijgedragen.

Kees Smetsers


Ondanks de coronacrisis blijven de Bali Runners de kinderen op Bali helpen.

De bewoners van het eiland Bali hebben het dit jaar extra moeilijk.
Door de coronacrisis komen er al een half jaar geen toeristen naar Bali en daardoor heeft het grootste gedeelte van de bevolking geen inkomen.
Voor de ouders van de Balinese kinderen is dit een verschrikkelijke tijd en dat geldt zeker voor de ouders van de kinderen, die een beperking hebben.
Marjanne Oomen uit Oirschot, probeert met haar stichting Stepping Stones Bali kinderen te helpen, die een klompvoetje hebben en nooit goed hebben kunnen lopen.
In de afgelopen jaren heeft zij een netwerk opgebouwd met ziekenhuizen, chirurgen, artsen, consultatiebureaus, vroedvrouwen en andere hulpverleners.
Via bijscholing, opleiding, workshops en ook directe hulpverlening in de vorm van braces en gips, probeert Marjanne de Balinese kinderen een betere toekomst te geven.
De Bali Runners willen Marjanne in deze extra moeilijke tijd graag helpen.
Daarom hebben ze op donderdag 20 augustus een cheque van 3.000 euro overhandigd aan de penningmeester van de stichting Stepping Stones Bali.
Ze willen graag alle sponsors en donateurs, die dit gebaar mogelijk hebben gemaakt, bedanken voor deze steun.
Dankzij deze sponsors en donateurs krijgen de kinderen op Bali een kans op een betere toekomst.
Het is een hart onder de riem en een lichtpuntje voor de Balinezen in deze moeilijke tijd van de coronacrisis.

Kees Smeters


Statiegeldactie van Jumbo Middelbeers brengt 425,80 euro op voor de Bali Runners !

De statiegeld actie bij Jumbo Middelbeers heeft voor de stichting Loopgroep Bali Runners het supermooie bedrag van 425,80 euro opgebracht.
Dankjewel management en medewerkers van Jumbo Middelbeers.
Dankjewel alle lieve mensen, die via hun statiegeldbonnetje de kwetsbare kinderen in Indonesië een kans op een betere toekomst hebben gegeven.
Mede dankzij jullie rent er straks in Indonesië een kind rond, dat voorheen nooit goed heeft kunnen lopen.Wie wil er een donatie doen voor een metaaldetector of een magneethengel ?

Omdat alle hardloopwedstrijden tot 1 september 2020 zijn afgelast, heeft de stichting Loopgroep Bali Runners langdurig geen inkomsten meer waarmee ze de kwetsbare kinderen in Indonesië kan helpen.

Mede om deze reden heeft de familie van Ruremonde van “Bed and Breakfast en Activiteitenboerderij De Donkhoeve” in Oirschot besloten om 11 metaaldetectoren en 10 magneethengels ter beschikking te stellen aan de stichting Loopgroep Bali Runners.

Deze metaaldetectoren (waarde nieuw 60 euro per stuk) en magneethengels (waarde nieuw 8,50 euro per stuk) kunnen tegen een redelijke donatie afgehaald worden bij Henk van den Oord van Zorgboerderij Het Scheiend, Nieuwedijk 51, 5688 LK Oirschot (06-38673004). De opbrengst zal bestemd worden voor het project van de Bali Runners. Via dit project worden kinderen in Indonesië, die een beperking hebben en nooit goed hebben kunnen lopen, geholpen op hun weg naar een betere toekomst.


Bas Lemmens geeft een kwetsbaar Indonesisch kind een kans op een betere toekomst.

Op zondag 19 april zouden Atletiek Oirschot en de stichting Loopgroep Bali Runners samen de Groene Woud Lente Trail organiseren. De opbrengst zou ten goede komen aan de hulpverlening aan kwetsbare kinderen in Indonesië, die nooit het voorrecht hebben gehad om te kunnen lopen en rennen. Nu de Groene Woud Lente Trail dit jaar vanwege het coronavirus niet door kan gaan en de stichting Loopgroep Bali Runners langdurig zonder inkomsten zit, had Bas Lemmens uit Oirschot besloten om solo de halve marathon te gaan lopen met het doel om op deze manier de kinderen in Indonesië een kans op een betere toekomst te geven. Toen Bas om 09.00 uur bij de nieuwe loopbrug in Oirschot van start ging, wist hij nog niet dat zijn actie een bedrag van 700,00 euro op zou leveren. Samen met zijn loopmaatje van de Bali Runners, Henk van Gerven, begon hij aan de 21 kilometer lange tocht langs het Wilhelminakanaal naar Oirschot. De eerste kilometer ging in 5.02 en dat was veel te hard. Het duurde even, maar toen had Bas zijn goede tempo gevonden en onder begeleiding van de ervaren marathonloper Henk van Gerven vlogen de kilometers voorbij. Onderweg kreeg Bas water toegereikt van zijn loopmaatjes van de Bali Runners, die met hem meefietsten. Het werd al snel duidelijk dat Bas zijn persoonlijke record zou gaan verbeteren. Maar toch leek het even fout te gaan toen Bas zich verslikte in zijn kauwgum. Gelukkig herstelde hij zich snel en in de laatste kilometers kon hij zelfs versnellen. De meters voor de eindstreep legde hij in volle sprint af en toen finishte hij in een tijd van 1.52.24. Daarmee had hij zijn persoonlijke record op de halve marathon met meer dan 11 minuten verbeterd ! Even later kwam Burgemeester Judith Keijzer een cheque van 700,00 euro overhandigen aan Bas en die was daar natuurlijk heel blij mee, want zo’n groot bedrag had ook hij niet verwacht. Het niet doorgaan van de Groene Woud Lente Trail was op deze manier voor een gedeelte goed gemaakt. Voorzitter Henk van den Oord van de Bali Runners bedankte Bas en alle aanwezigen voor deze mooie gebeurtenis, die in deze moeilijke tijd van het coronavirus een lichtpuntje is. Hij maakte tevens van de gelegenheid gebruik om aan Burgemeester Judith Keijzers een startbewijs voor de Groene Woud Lente Trail van volgend jaar aan te bieden. Henk van den Oord had aan Bas beloofd dat hij in oktober samen met Bas de hele marathon van Eindhoven zou gaan lopen als Bas onder de 1.53.00 zou lopen. Deze belofte gaat hij natuurlijk nakomen en dat was een mooie afsluiting van deze unieke gebeurtenis. Voor alle donateurs die een tijd hadden opgegeven bij hun donatie, kan vermeld worden dat Jelle Dijkstra de tijd van Bas het dichtst benaderd heeft. Hij krijgt dus van Bas een taart.

[wowslider id="39"]


Bas Lemmens helpt kinderen in Indonesië.

Bas Lemmens uit Oirschot werkt bij Zorginstelling Sint Joris en zorgt daar samen met zijn collega’s voor ouderen, die hulp nodig hebben. Bas heeft een warm hart voor de kwetsbare medemens. Om deze reden heeft hij zich in september 2019 aangemeld bij de stichting Loopgroep Bali Runners en probeert hij op deze manier kinderen in Indonesië te helpen, die een beperking hebben en niet kunnen lopen. In deze moeilijke tijd van het coronavirus, dat de wereld in zijn greep houdt, is bij Bas het idee ontstaan om iets positiefs te doen voor mensen in nood. Onlangs had hij zich aangemeld voor de Groene Woud Lente Trail, die op 19 april 2020 georganiseerd zou worden door Atletiek Oirschot en de stichting Loopgroep Bali Runners. De opbrengst van deze trail zou naar de kinderen in Indonesië gaan, die onze hulp nodig hebben. Nu deze trail wegens de verspreiding van het coronavirus niet door kan gaan, wil Bas op 19 april 2020 de halve marathon gaan lopen. Tijdens deze halve marathon wil Bas onder begeleiding van Henk van Gerven zijn persoonlijke record (2.03.23) op deze afstand gaan verbeteren. Bas wil zich tijdens deze aanval op zijn beste tijd laten sponsoren en de opbrengst bestemmen voor de hulpverlening aan kinderen in Indonesië. Mensen kunnen raden welke tijd Bas gaat lopen en degene, die de tijd van Bas het dichtste benadert, kan een taart winnen die door Bas persoonlijk bezorgd zal worden. De winnaar kan ook kiezen uit een paar hardloopsokken of een inschrijfbewijs voor de Groene Woud Lente Trail van 2021. Meedoen kan tot en met 17 april 2020 door storting van 2,50 euro op bankrekening NL34 RABO 0316590371 ten name van de stichting Loopgroep Bali Runners onder vermelding naam, emailadres en de geschatte tijd. Uiteraard kan iedereen meerdere malen meedoen en meerdere tijden opgeven (2,50 euro per opgegeven tijd). De door Bas gelopen tijd en de winnaar van de prijs zal op 20 april 2020 bekend worden gemaakt op de website www.balirunners.nl. Door mee te doen geeft u kwetsbare kinderen in Indonesië een kans op een betere toekomst.


Samenloop voor Hoop in Oirschot gaat niet door.

Op zaterdag 6 juni en zondag 7 juni zou in Oirschot de Samenloop voor Hoop worden gehouden. De Bali Runners hadden zich als team 1 ingeschreven en hadden inmiddels al meer dan 30 deelnemers voor hun team. In totaal hadden zich al bijna 1000 deelnemers ingeschreven voor de evenement.
Helaas heeft de overkoepelende organisatie KWF besloten om alle Samenloop voor Hoop evenementen, die gepland zijn vóór 01-08-2020, niet door te laten gaan.
De Samenloop voor Hoop in Oirschot gaat dus niet door. Er wordt overwogen om het evenement in een later stadium toch door te laten gaan. Nadere berichten zullen volgen.


Groene Woud Lente Trail gaat niet door.

Op 19 april 2020 zouden Atletiek Oirschot en de stichting Loopgroep Bali Runners de Groene Woud Lente Trail organiseren. Deze trail zou plaats vinden in het natuurgebied De Mortelen en de opbrengst zou gaan naar de hulpverlening aan kinderen in Indonesië, die een beperking hebben en niet goed kunnen lopen. Wegens de huidige ontwikkelingen met betrekking tot de verspreiding van het coronavirus is het voor de organisatoren echter onmogelijk om de Groene Woud Lente Trail door te laten gaan. Het risico voor de deelnemers en andere betrokkenen is te groot. Met pijn in het hart hebben Atletiek Oirschot en de Bali Runners dit recreatieve hardloop evenement daarom afgelast. De Groene Woud Lente Trail gaat nu vermoedelijk plaats vinden op zondag 11 april 2021.


Henk van Gerven heeft zijn twaalfde marathon in 12 maanden gelopen.

Henk van Gerven heeft op zondag 8 maart alsnog de eerder afgelaste marathon “Two Rivers” van Zaltbommel gelopen.
Daarmee volbracht hij zijn project, namelijk 12 marathons lopen in 12 maanden, om een Indonesisch kind een betere toekomst te geven.
Bij de finish kreeg Henk van de organisatie van deze marathon ern cheque van 100 euro voor de stichting Loopgroep Bali Runners.

[wowslider id="38"]


Bali Runners trainen voor de Groene Woud Lente Trail 2020.

Afgelopen zondag hebben de Bali Runners in het natuurgebied De Mortelen getraind voor de Groene Woud Lente Trail, die op 19 april georganiseerd zal worden door Atletiek Oirschot en de stichting Loopgroep Bali Runners. De Mortelen is een prachtig stukje natuur, dat door de overvloedige regenval van de laatste weken nu een extra uitdaging is geworden voor hardlopers en trailrunners. De Bali Runners liepen tijdens hun training op sommige plaatsen tot hun knieën door het koude water van de drassige weilanden en de sloten, die te breed waren geworden om er over te springen. Dit was een échte trail in het domein van de boomkikker, die zich straks weer gaat vertonen als de zon wat warmer wordt. Op 19 april zal alles groener zijn en er zal dan niet meer zoveel water in de weilanden staan, maar het blijft een unieke gelegenheid om in zo’n mooi natuurgebied te hardlopen. Iedereen, die dit mee wil maken, kan zich inschrijven via de website www.inschrijven.nl. De opbrengst van deze recreatieve wedstrijd gaat naar de hulpverlening aan Indonesische kinderen, die een beperking hebben en niet goed kunnen lopen. Door mee te doen aan de Groener Woud Lente Trail geeft u kwetsbare Indonesische kinderen een kans op een betere toekomst. De Bali Runners hopen dat zij op 19 april héél veel deelnemers mogen ontvangen op de start- en finishlocatie.

[wowslider id="37"]

Kees Smetsers


Bali Runners ontvangen donatie van 500 euro van KBO Oirschot.

Henk van den Oord, de kersverse nieuwe voorzitter van de stichting Loopgroep Bali Runners, ontving vandaag tijdens de jaarvergadering van KBO Oirschot een cheque van 500 euro.
Het bedrag is bestemd voor het project van de Bali Runners, zijnde de financiering van de hulpverlening aan Indonesische kinderen, die een beperking hebben en niet goed kunnen lopen.
Een prachtig gebaar van het bestuur en de leden van KBO Oirschot, die hiermee laten zien dat ze opkomen voor de kwetsbare medemens, waar ook ter wereld….


Operaties 2020.

De stichting Loopgroep Bali Runners gaat in 2020 weer een bijdrage leveren in de kosten van de operaties van kinderen met een orthopedisch behandelbare beperking, die in februari/maart 2020 zullen plaats vinden op het project van Pusat Rehabilitasi Harapan Jaya op Sumatra.

Een team van Nederlandse en Belgische artsen zal net als elk jaar naar Sumatra vliegen om daar een groot aantal kinderen te gaan opereren. Het gaat om kinderen, die afkomstig zijn van diverse eilanden van Indonesië en die een orthopedisch behandelbare beperking hebben. Deze kinderen kunnen niet goed lopen en sommige van hen hebben zelfs nooit kunnen lopen. Vaak gaat om een aangeboren beperking, zoals een klompvoet. Al deze kinderen krijgen via hun operatie en drie maanden durende revalidatie een kans op een betere toekomst. Kunt u zich voorstellen wat dit voor deze kinderen en hun ouders betekent ?

De Bali Runners hebben grote bewondering voor de artsen en alle andere hulpverleners, die op het project van Pusat Rehabilitasi Harapan Jaya actief zijn. Net als de voorgaande jaren willen ze heel graag een bijdrage leveren in de financiering van de kosten van de operaties, die in februari/maart zullen plaats vinden. De Bali Runners zouden deze bijdrage echter niet kunnen leveren als zij niet gesteund zouden worden door hun sponsors en donateurs. Dankzij de mensen uit Spoordonk, De Beerzen en Oirschot, maar ook ver daar buiten, kunnen er straks weer een groot aantal kinderen voor het eerst van hun leven gaan rennen en spelen met hun vriendjes. Een van deze kinderen staat op bijgaande foto. Dit jongetje heeft een tweezijdige beperking, namelijk twee klompvoeten. Na de operatie zullen de voeten van dit jongetje recht staan en krijgt ook hij een kans op een betere toekomst.

De Bali Runners zullen via deze website hun sponsors en donateurs door middel van foto’s en verslagen op de hoogte houden van de voortgang van het operatieproject 2020.


Wisseling van de functies van de bestuursleden van de stichting Loopgroep Bali Runners.

Tijdens de jaarvergadering van de stichting Loopgroep Bali Runners op maandag 10 februari 2020 zijn er een aantal wijzigingen aangebracht in de functies van de bestuursleden.

Henk van Gerven stelde tijdens de jaarvergadering zijn functie als voorzitter ter beschikking en was niet herkiesbaar. In zijn plaats werd Henk van den Oord gekozen als de nieuwe voorzitter. Henk van den Oord bedankte namens het hele bestuur Henk van Gerven voor de mooie manier waarop hij drie jaar lang het voorzitterschap vorm had gegeven. Hij gaf aan Henk van Gerven een compliment voor de wijze, waarop hij van de Bali Runners een hechte vriendenclub had gemaakt. Henk van Gerven gaf te kennen dat hij bij afwezigheid van Henk van den Oord graag op wilde treden als plaatsvervangend voorzitter.

Kees Smetsers stelde tijdens de jaarvergadering zijn functie als secretaris ter beschikking en was eveneens niet herkiesbaar. In zijn plaats werd Johan Pijnenburg gekozen als nieuwe secretaris. Kees Smetsers gaf te kennen dat hij wel penningmeester wilde blijven en graag Johan Pijnenburg bij te willen staan bij diens functie als secretaris. Met name zal Kees Smetsers onder andere zorg blijven dragen voor het bijhouden van de website van de stichting Loopgroep Bali Runners.

De functies in het bestuur van de stichting Loopgroep Bali Runners zijn vanaf 10 februari 2020 als volgt:

  • Henk van den Oord: voorzitter;
  • Johan Pijnenburg: secretaris;
  • Kees Smetsers: penningmeester;
  • Henk van Gerven: lid van het bestuur, waarnemend voorzitter;
  • Elia Deenen: lid van het bestuur;
  • Antoinet Hems: lid van het bestuur;
  • Piet van Oirschot: lid van het bestuur;
  • Linda Timmermans: lid van het bestuur;
  • Bas Lemmens: lid van het bestuur.

Bali Runners ontvangen een donatie van 2000 euro van de stichting Kringloop Handmelken in Best.

Op woensdag 29 januari 2020 kregen de Bali Runners van de stichting Kringloop Handmelken in Best een donatie van 2000 euro. In het bijzijn van vertegenwoordigers van zes andere goede doelen, die ook een donatie kregen, ontvingen zij uit handen van de oprichter van de stichting Kringloop Handmelken een cheque. Met het bedrag van 2000 euro kan de stichting Loopgroep Bali Runners Indonesische kinderen, die een beperking hebben en niet goed kunnen lopen, helpen op hun weg naar een betere toekomst.
De stichting Kringloop Handmelken heeft deze donatie kunnen doen omdat ze al heel veel jaren bezig zijn met de verkoop van tweedehands goederen. Dit jaar hebben zich daarmee 16 vrijwilligers beziggehouden en door hun enthousiaste inzet kon het bestuur van de stichting zeven goede doelen selecteren die een donatie ontvingen.
De Bali Runners zijn heel blij met deze donatie en willen het bestuur en alle vrijwilligers van de stichting Kringloop Handmelken graag bedanken voor dit mooie gebaar.
Dankzij hen kunnen de Bali Runners Indonesische kinderen, die een beperking hebben en niet goed kunnen lopen, een kans op een beter leven geven.

[wowslider id="36"]


Bali Runners doen mee aan de SamenLoop voor Hoop in Oirschot.

Op zaterdag 6 juni 2020 en zondag 7 juni 2020 wordt er in Oirschot een SamenLoop voor Hoop georganiseerd. Het doel van deze SamenLoop voor Hoop is om mensen, die geconfronteerd zijn met de ziekte kanker, moreel te ondersteunen. Daarnaast wordt er tijdens dit evenement geld ingezameld voor het onderzoek naar de genezing van kanker. Door mee te doen laten de deelnemers zien dat ze een verbinding aan willen gaan met iedereen in de gemeente Oirschot (en daar buiten), die getroffen is door de ziekte kanker. Het maakt niet uit hoe lang de deelnemers werkelijk lopen tijdens dit 24 uur durende evenement. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro  en daarvoor krijgt men het SamenLoop voor Hoop t-shirt. Inschrijven is mogelijk via www.samenloopvoorhoop.nl/oirschot.

De stichting Loopgroep Bali Runners helpt kinderen in Indonesië, die een beperking hebben en niet goed kunnen lopen. Bij de realisatie van dit doel zijn de Bali Runners in de afgelopen jaren op een heel mooie manier gesteund door de Oirschotse bevolking. Mede daarom zijn de Bali Runners heel blij als ze iets terug kunnen doen voor de inwoners van de gemeente Oirschot. Het overbrengen van het vuur van het geloof van de Kerk in Spoordonk naar de Basiliek in Oirschot is daarvan een mooi voorbeeld. Een ander voorbeeld is het overbrengen van het vuur van de bevrijding van Wageningen naar Oirschot, wat de Bali Runners onlangs hebben gedaan ter gelegenheid van de viering van de 75-jarige bevrijding van de gemeente Oirschot.

Voor het jaar 2020 hebben de Bali Runners voorgenomen om de vriendschapsband met de Oirschotse bevolking warm te houden en daarom hebben zij zich als eerste team aangemeld voor de SamenLoop voor Hoop. Als op 6 juni en 7 juni de deelnemers aan dit evenement 24 uur lang, al dan niet in estafettevorm, het parcours rond het historische marktplein van Oirschot gaan afleggen, dan zal daar ook het team van de Bali Runners bij zijn. De Bali Runners laten via deze deelname zien dat zij zich verbonden voelen met alle mensen uit de gemeente Oirschot, die op de een of andere manier in aanraking zijn gekomen met de ziekte kanker. Natuurlijk hopen de Bali Runners dat heel veel mensen zich via het team van de Bali Runners (team 1) zullen gaan inschrijven. De stichting Loopgroep Bali Runners zal er voor zorgen dat er een grote tent aanwezig zal zijn en dat zal voor de deelnemers een plek worden waar ze rust en gezelligheid zullen kunnen vinden. De Bali Runners zijn er van overtuigd dat het een onvergetelijke belevenis zal gaan worden.


 

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail