Bali Runners

Nieuws 2020

 

Samenloop voor Hoop in Oirschot gaat niet door.

Op zaterdag 6 juni en zondag 7 juni zou in Oirschot de Samenloop voor Hoop worden gehouden. De Bali Runners hadden zich als team 1 ingeschreven en hadden inmiddels al meer dan 30 deelnemers voor hun team. In totaal hadden zich al bijna 1000 deelnemers ingeschreven voor de evenement.
Helaas heeft de overkoepelende organisatie KWF besloten om alle Samenloop voor Hoop evenementen, die gepland zijn vóór 01-08-2020, niet door te laten gaan.
De Samenloop voor Hoop in Oirschot gaat dus niet door. Er wordt overwogen om het evenement in een later stadium toch door te laten gaan. Nadere berichten zullen volgen.


Groene Woud Lente Trail gaat niet door.

Op 19 april 2020 zouden Atletiek Oirschot en de stichting Loopgroep Bali Runners de Groene Woud Lente Trail organiseren. Deze trail zou plaats vinden in het natuurgebied De Mortelen en de opbrengst zou gaan naar de hulpverlening aan kinderen in Indonesië, die een beperking hebben en niet goed kunnen lopen. Wegens de huidige ontwikkelingen met betrekking tot de verspreiding van het coronavirus is het voor de organisatoren echter onmogelijk om de Groene Woud Lente Trail door te laten gaan. Het risico voor de deelnemers en andere betrokkenen is te groot. Met pijn in het hart hebben Atletiek Oirschot en de Bali Runners dit recreatieve hardloop evenement daarom afgelast. De Groene Woud Lente Trail gaat nu vermoedelijk plaats vinden op zondag 11 april 2021.


Henk van Gerven heeft zijn twaalfde marathon in 12 maanden gelopen.

Henk van Gerven heeft op zondag 8 maart alsnog de eerder afgelaste marathon “Two Rivers” van Zaltbommel gelopen.
Daarmee volbracht hij zijn project, namelijk 12 marathons lopen in 12 maanden, om een Indonesisch kind een betere toekomst te geven.
Bij de finish kreeg Henk van de organisatie van deze marathon ern cheque van 100 euro voor de stichting Loopgroep Bali Runners.

 • IMG-20200308-WA0005
 • IMG-20200308-WA0009
 • IMG-20200308-WA0010
 • IMG-20200308-WA0012
 • IMG-20200308-WA0016
 • IMG-20200308-WA0019
 • IMG-20200308-WA0020


Bali Runners trainen voor de Groene Woud Lente Trail 2020.

Afgelopen zondag hebben de Bali Runners in het natuurgebied De Mortelen getraind voor de Groene Woud Lente Trail, die op 19 april georganiseerd zal worden door Atletiek Oirschot en de stichting Loopgroep Bali Runners. De Mortelen is een prachtig stukje natuur, dat door de overvloedige regenval van de laatste weken nu een extra uitdaging is geworden voor hardlopers en trailrunners. De Bali Runners liepen tijdens hun training op sommige plaatsen tot hun knieën door het koude water van de drassige weilanden en de sloten, die te breed waren geworden om er over te springen. Dit was een échte trail in het domein van de boomkikker, die zich straks weer gaat vertonen als de zon wat warmer wordt. Op 19 april zal alles groener zijn en er zal dan niet meer zoveel water in de weilanden staan, maar het blijft een unieke gelegenheid om in zo’n mooi natuurgebied te hardlopen. Iedereen, die dit mee wil maken, kan zich inschrijven via de website www.inschrijven.nl. De opbrengst van deze recreatieve wedstrijd gaat naar de hulpverlening aan Indonesische kinderen, die een beperking hebben en niet goed kunnen lopen. Door mee te doen aan de Groener Woud Lente Trail geeft u kwetsbare Indonesische kinderen een kans op een betere toekomst. De Bali Runners hopen dat zij op 19 april héél veel deelnemers mogen ontvangen op de start- en finishlocatie.

 • Training GWLT 1
 • Training GWLT 2
 • Training GWLT 3
 • Training GWLT 4
 • Training GWLT 5
 • Training GWLT 6
 • Training GWLT 7
 • Training GWLT 8
 • Training GWLT 9
 • Training GWLT 10

Kees Smetsers


Bali Runners ontvangen donatie van 500 euro van KBO Oirschot.

Henk van den Oord, de kersverse nieuwe voorzitter van de stichting Loopgroep Bali Runners, ontving vandaag tijdens de jaarvergadering van KBO Oirschot een cheque van 500 euro.
Het bedrag is bestemd voor het project van de Bali Runners, zijnde de financiering van de hulpverlening aan Indonesische kinderen, die een beperking hebben en niet goed kunnen lopen.
Een prachtig gebaar van het bestuur en de leden van KBO Oirschot, die hiermee laten zien dat ze opkomen voor de kwetsbare medemens, waar ook ter wereld….


Operaties 2020.

De stichting Loopgroep Bali Runners gaat in 2020 weer een bijdrage leveren in de kosten van de operaties van kinderen met een orthopedisch behandelbare beperking, die in februari/maart 2020 zullen plaats vinden op het project van Pusat Rehabilitasi Harapan Jaya op Sumatra.

Een team van Nederlandse en Belgische artsen zal net als elk jaar naar Sumatra vliegen om daar een groot aantal kinderen te gaan opereren. Het gaat om kinderen, die afkomstig zijn van diverse eilanden van Indonesië en die een orthopedisch behandelbare beperking hebben. Deze kinderen kunnen niet goed lopen en sommige van hen hebben zelfs nooit kunnen lopen. Vaak gaat om een aangeboren beperking, zoals een klompvoet. Al deze kinderen krijgen via hun operatie en drie maanden durende revalidatie een kans op een betere toekomst. Kunt u zich voorstellen wat dit voor deze kinderen en hun ouders betekent ?

De Bali Runners hebben grote bewondering voor de artsen en alle andere hulpverleners, die op het project van Pusat Rehabilitasi Harapan Jaya actief zijn. Net als de voorgaande jaren willen ze heel graag een bijdrage leveren in de financiering van de kosten van de operaties, die in februari/maart zullen plaats vinden. De Bali Runners zouden deze bijdrage echter niet kunnen leveren als zij niet gesteund zouden worden door hun sponsors en donateurs. Dankzij de mensen uit Spoordonk, De Beerzen en Oirschot, maar ook ver daar buiten, kunnen er straks weer een groot aantal kinderen voor het eerst van hun leven gaan rennen en spelen met hun vriendjes. Een van deze kinderen staat op bijgaande foto. Dit jongetje heeft een tweezijdige beperking, namelijk twee klompvoeten. Na de operatie zullen de voeten van dit jongetje recht staan en krijgt ook hij een kans op een betere toekomst.

De Bali Runners zullen via deze website hun sponsors en donateurs door middel van foto’s en verslagen op de hoogte houden van de voortgang van het operatieproject 2020.


Wisseling van de functies van de bestuursleden van de stichting Loopgroep Bali Runners.

Tijdens de jaarvergadering van de stichting Loopgroep Bali Runners op maandag 10 februari 2020 zijn er een aantal wijzigingen aangebracht in de functies van de bestuursleden.

Henk van Gerven stelde tijdens de jaarvergadering zijn functie als voorzitter ter beschikking en was niet herkiesbaar. In zijn plaats werd Henk van den Oord gekozen als de nieuwe voorzitter. Henk van den Oord bedankte namens het hele bestuur Henk van Gerven voor de mooie manier waarop hij drie jaar lang het voorzitterschap vorm had gegeven. Hij gaf aan Henk van Gerven een compliment voor de wijze, waarop hij van de Bali Runners een hechte vriendenclub had gemaakt. Henk van Gerven gaf te kennen dat hij bij afwezigheid van Henk van den Oord graag op wilde treden als plaatsvervangend voorzitter.

Kees Smetsers stelde tijdens de jaarvergadering zijn functie als secretaris ter beschikking en was eveneens niet herkiesbaar. In zijn plaats werd Johan Pijnenburg gekozen als nieuwe secretaris. Kees Smetsers gaf te kennen dat hij wel penningmeester wilde blijven en graag Johan Pijnenburg bij te willen staan bij diens functie als secretaris. Met name zal Kees Smetsers onder andere zorg blijven dragen voor het bijhouden van de website van de stichting Loopgroep Bali Runners.

De functies in het bestuur van de stichting Loopgroep Bali Runners zijn vanaf 10 februari 2020 als volgt:

 • Henk van den Oord: voorzitter;
 • Johan Pijnenburg: secretaris;
 • Kees Smetsers: penningmeester;
 • Henk van Gerven: lid van het bestuur, waarnemend voorzitter;
 • Elia Deenen: lid van het bestuur;
 • Antoinet Hems: lid van het bestuur;
 • Piet van Oirschot: lid van het bestuur;
 • Linda Timmermans: lid van het bestuur;
 • Bas Lemmens: lid van het bestuur.

Bali Runners ontvangen een donatie van 2000 euro van de stichting Kringloop Handmelken in Best.

Op woensdag 29 januari 2020 kregen de Bali Runners van de stichting Kringloop Handmelken in Best een donatie van 2000 euro. In het bijzijn van vertegenwoordigers van zes andere goede doelen, die ook een donatie kregen, ontvingen zij uit handen van de oprichter van de stichting Kringloop Handmelken een cheque. Met het bedrag van 2000 euro kan de stichting Loopgroep Bali Runners Indonesische kinderen, die een beperking hebben en niet goed kunnen lopen, helpen op hun weg naar een betere toekomst.
De stichting Kringloop Handmelken heeft deze donatie kunnen doen omdat ze al heel veel jaren bezig zijn met de verkoop van tweedehands goederen. Dit jaar hebben zich daarmee 16 vrijwilligers beziggehouden en door hun enthousiaste inzet kon het bestuur van de stichting zeven goede doelen selecteren die een donatie ontvingen.
De Bali Runners zijn heel blij met deze donatie en willen het bestuur en alle vrijwilligers van de stichting Kringloop Handmelken graag bedanken voor dit mooie gebaar.
Dankzij hen kunnen de Bali Runners Indonesische kinderen, die een beperking hebben en niet goed kunnen lopen, een kans op een beter leven geven.

 • Cheque Handemelken 1
 • Cheque Handmelken 2
 • Cheque Handmelken 3


Bali Runners doen mee aan de SamenLoop voor Hoop in Oirschot.

Op zaterdag 6 juni 2020 en zondag 7 juni 2020 wordt er in Oirschot een SamenLoop voor Hoop georganiseerd. Het doel van deze SamenLoop voor Hoop is om mensen, die geconfronteerd zijn met de ziekte kanker, moreel te ondersteunen. Daarnaast wordt er tijdens dit evenement geld ingezameld voor het onderzoek naar de genezing van kanker. Door mee te doen laten de deelnemers zien dat ze een verbinding aan willen gaan met iedereen in de gemeente Oirschot (en daar buiten), die getroffen is door de ziekte kanker. Het maakt niet uit hoe lang de deelnemers werkelijk lopen tijdens dit 24 uur durende evenement. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro  en daarvoor krijgt men het SamenLoop voor Hoop t-shirt. Inschrijven is mogelijk via www.samenloopvoorhoop.nl/oirschot.

De stichting Loopgroep Bali Runners helpt kinderen in Indonesië, die een beperking hebben en niet goed kunnen lopen. Bij de realisatie van dit doel zijn de Bali Runners in de afgelopen jaren op een heel mooie manier gesteund door de Oirschotse bevolking. Mede daarom zijn de Bali Runners heel blij als ze iets terug kunnen doen voor de inwoners van de gemeente Oirschot. Het overbrengen van het vuur van het geloof van de Kerk in Spoordonk naar de Basiliek in Oirschot is daarvan een mooi voorbeeld. Een ander voorbeeld is het overbrengen van het vuur van de bevrijding van Wageningen naar Oirschot, wat de Bali Runners onlangs hebben gedaan ter gelegenheid van de viering van de 75-jarige bevrijding van de gemeente Oirschot.

Voor het jaar 2020 hebben de Bali Runners voorgenomen om de vriendschapsband met de Oirschotse bevolking warm te houden en daarom hebben zij zich als eerste team aangemeld voor de SamenLoop voor Hoop. Als op 6 juni en 7 juni de deelnemers aan dit evenement 24 uur lang, al dan niet in estafettevorm, het parcours rond het historische marktplein van Oirschot gaan afleggen, dan zal daar ook het team van de Bali Runners bij zijn. De Bali Runners laten via deze deelname zien dat zij zich verbonden voelen met alle mensen uit de gemeente Oirschot, die op de een of andere manier in aanraking zijn gekomen met de ziekte kanker. Natuurlijk hopen de Bali Runners dat heel veel mensen zich via het team van de Bali Runners (team 1) zullen gaan inschrijven. De stichting Loopgroep Bali Runners zal er voor zorgen dat er een grote tent aanwezig zal zijn en dat zal voor de deelnemers een plek worden waar ze rust en gezelligheid zullen kunnen vinden. De Bali Runners zijn er van overtuigd dat het een onvergetelijke belevenis zal gaan worden.


 

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail