Balirunners

Stichting Loopgroep Bali Runners – Doelgroep

Wat is de doelgroep van de Bali Runners, wie willen de Bali Runners helpen ?

Doelgroep – De Bali Runners bestaan uit acht mannen en vrouwen, die allemaal een passie voor hardlopen hebben.

Bali runners Logo smallHenk van Gerven is hun meest ervaren loper, die al meer dan dertig (!) hele marathons heeft gelopen. Henk schuwt geen enkel middel om het doel van de Bali Runners onder de aandacht te brengen. Zo heeft hij de hele marathon van Eindhoven al een keer gelopen terwijl hij over zijn hele lijf bodypaint had. Ook heeft hij de hele marathon al gelopen als struisvogel en als een flamingo. Daarbij werd hij elke keer gevolgd door diverse tv-ploegen. Het is niet overdreven om te stellen dat Henk de grote motivator en stimulator is binnen het groepje Bali Runners.

Henk van Gerven heeft een aantal lijfspreuken, zoals bijvoorbeeld:

  • Groen is de kleur van doen;
  • Niet denken maar doen;
  • Wij helpen de kinderen van Bali, want elk kind wil toch kunnen lopen.

Samen met Henk van Gerven zijn de overige 7 Bali Runners zich met hart en ziel gaan inzetten voor het doel waarvoor ze trainen en wedstrijden lopen. Voor hen is het elke keer een bijzonder ervaring om tijdens een zware wedstrijd de “drive” en energie te voelen, die voorkomt uit het doel waarvoor ze het allemaal doen.

Dat doel, dat zijn de kwetsbare kinderen op Bali.

doelgroep 2Kees Smetsers, één van de acht Bali Runners, is al vaak op het eiland Bali geweest. Met eigen ogen heeft hij daar kinderen kunnen zien, die op handen en voeten door het stof kropen. Vaak was de oorzaak een aangeboren afwijking, zoals een klompvoet. Voor de ouders, die meestal hindoe zijn, voelt het als een straf voor iets wat hun voorouders in een vorig leven fout zouden hebben gedaan. Ze schamen zich daarvoor en houden de kinderen vaak verborgen. Natuurlijk zouden ze hun kinderen graag willen helpen, maar ze hebben er eenvoudig het geld niet voor. Wat moet het toch verschrikkelijk voor die ouders zijn om hun kinderen zo te zien lijden. Gelukkig zijn er altijd mensen op deze wereld die deze kinderen willen helpen. Marjanne Oomen en de stichtingen Stepping Stones Bali en So Rehab Bali zijn daarvan een voorbeeld.

Toen de acht hardlopers (hun namen staan in het hoofdstuk BALI RUNNERS) op 1-7-2016 de naam Bali Runners kozen, besloten ze ook meteen om Balinese kinderen met een klompvoet, die via een operatie geholpen kunnen worden, als hun doelgroep te kiezen. Dat heeft alles te maken met het feit dat zij wel het voorrecht hebben om te kunnen lopen en rennen, en de kinderen met een klompvoet niet.

De Bali Runners begonnen met hun eerste project en dat noemde ze het “speculaasproject”. In de maanden oktober en november gingen ze pakketten speculaas verkopen, die zij dankzij de medewerking van Edward Hamers van Jumbo Oirschot tegen inkoopprijs konden kopen. In eerste instantie gingen de Bali Runners er vanuit dat zij van de opbrengst maximaal vier kinderen met een klompvoet zouden kunnen laten opereren. Het speculaasproject werd echter zo’n groot succes dat ze van de opbrengst nu zes kinderen met een klompvoet kunnen laten opereren. De kinderen zullen worden geopereerd door Huub van der Heide, een orthopedisch chirurg van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), die elk jaar naar Indonesië vliegt om daar belangeloos kinderen te opereren. De kinderen zullen worden overgevlogen naar Sumatra om daar geopereerd te worden. Dit heeft te maken met het feit, dat Huub tijdelijk geen operaties mag uitvoeren op het eiland Bali. Daardoor zijn de totale kosten van het traject van een operatie en nabehandeling relatief hoog. Mogelijk dat Huub in de toekomst wel mag gaan opereren op Bali, en dan kunnen er van het zelfde geld veel meer kinderen geholpen worden.

Na de operatie zullen de kinderen teruggevlogen worden naar Bali, waar ze bij de stichting So Rehab Bali een nabehandeling met intensieve fysiotherapie zullen krijgen. Deze stichting is net als de stichting Stepping Stones Bali gevestigd in Lovina en heeft daar een heel mooi complex met een oefenruimte, een oefenzwembadje, een kinderspeelplaats, een werkplaats voor reparatie van rolstoelen en het maken van gips, een schooltje en een aantal kamers voor kinderen die geopereerd zijn en moeten herstellen. De beide managers van de twee stichtingen, Marjanne Oomen en Marino van der Starre, werken intensief samen.

De operaties en de nabehandeling van de zes kinderen, die gefinancierd worden uit het speculaasproject van de Bali Runners, zullen in februari 2017 worden uitgevoerd door de volgende stichtingen en personen:

  • Marjanne Oomen van de stichting Stepping Stones Bali (selectie en organisatie van het hele traject);
  • Huub van der Heide (degene die de operaties samen met andere artsen zal gaan uitvoeren);
  • De stichting Harapan Jaya in Sumatra (waar de operaties plaats zullen vinden);
  • Marino van der Starre van de stichting So Rehab Bali (nabehandeling in de vorm van fysiotherapie en revalidatie).

De Bali Runners zijn heel blij met deze organisaties en personen, en hebben het volste vertrouwen in het slagen van dit project. Dankzij al deze organisaties en personen krijgen straks zes kinderen weer een kans op een betere toekomst. Dankzij hen kunnen deze kinderen straks de eerste stappen van hun leven zetten en gaan lopen, rennen, voetballen en spelen met hun vriendjes.

Verslagen van het project van het afgelopen jaar.

De verslagen van het “speculaasproject” van het jaar 2016 kunt u terugvinden in het hoofdstuk EVENEMENTEN van het hoofdmenu, submenu PROJECTEN  – 2016 .

Plannen voor de projecten van het jaar 2017

Vanaf 6-2-2017 opereren de Bali Runners onder de vlag van de Stichting Loopgroep Bali Inmiddels heeft het bestuur van de stichting besloten om de doelgroep voor het jaar 2017 uit te breiden met kinderen, die een fysieke beperking hebben en ook via een gipsverband en/of een brace geholpen kunnen worden. Wel zal gezocht worden naar een reductie van de totale kosten van het traject per kind.

Het bestuur van de stichting streeft er naar om de samenwerking met eerder genoemde stichtingen en personen in het komende jaar voort te zetten.

Op de onderstaande foto’s staan vier Balinese kinderen, waarvan het de bedoeling was dat zij in februari/maart op Sumatra geopereerd zouden worden. Inmiddels is daarvan één kind afgevallen omdat beide ouders mee wilden gaan naar Sumatra en dit gezien de kosten niet haalbaar was. Naast de betreffende kinderen zullen er nog minimaal drie andere kinderen van andere eilanden komen, waarvan de operaties ook door de stichting Loopgroep Bali Runners gefinancierd zullen worden. De foto’s van deze kinderen zullen in een later stadium op deze website worden geplaatst.

opereren dank zij het speculaas prokject


deel deze bali runners doelgroep pagina

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail