Balirunners

Stichting Loopgroep Bali Runners – Doelgroep

Wat is de doelgroep van de Bali Runners, wie willen de Bali Runners helpen ?

Doelgroep – De Bali Runners bestaan uit negen mannen en vrouwen, die allemaal een passie voor hardlopen hebben.

Bali runners Logo smallHenk van Gerven is hun meest ervaren loper, die al meer dan vijfig (!) hele marathons heeft gelopen. Henk schuwt geen enkel middel om het doel van de Bali Runners onder de aandacht te brengen. Zo heeft hij de hele marathon van Eindhoven al een keer gelopen terwijl hij over zijn hele lijf bodypaint had. Ook heeft hij de hele marathon al gelopen als struisvogel en als een flamingo. Daarbij werd hij elke keer gevolgd door diverse tv-ploegen. Het is niet overdreven om te stellen dat Henk de grote motivator en stimulator is binnen het groepje Bali Runners.

Henk van Gerven heeft een aantal lijfspreuken, zoals bijvoorbeeld:

  • Groen is de kleur van doen;
  • Niet denken maar doen;
  • Wij helpen de kinderen van Bali, want elk kind wil toch kunnen lopen.

Samen met Henk van Gerven zijn de overige 7 Bali Runners zich met hart en ziel gaan inzetten voor het doel waarvoor ze trainen en wedstrijden lopen. Voor hen is het elke keer een bijzonder ervaring om tijdens een zware wedstrijd de “drive” en energie te voelen, die voorkomt uit het doel waarvoor ze het allemaal doen.

Dat doel, dat zijn de kwetsbare kinderen op Bali.

doelgroep 2Kees Smetsers, één van de acht Bali Runners, is al vaak op het eiland Bali geweest. Met eigen ogen heeft hij daar kinderen kunnen zien, die op handen en voeten door het stof kropen. Vaak was de oorzaak een aangeboren afwijking, zoals een klompvoet. Voor de ouders, die meestal hindoe zijn, voelt het als een straf voor iets wat hun voorouders in een vorig leven fout zouden hebben gedaan. Ze schamen zich daarvoor en houden de kinderen vaak verborgen. Natuurlijk zouden ze hun kinderen graag willen helpen, maar ze hebben er eenvoudig het geld niet voor. Wat moet het toch verschrikkelijk voor die ouders zijn om hun kinderen zo te zien lijden. Gelukkig zijn er altijd mensen op deze wereld die deze kinderen willen helpen. Marjanne Oomen en de stichtingen Stepping Stones Bali is daarvan een voorbeeld.

Toen de acht hardlopers (hun namen staan in het hoofdstuk BESTUUR) op 1-7-2016 de naam Bali Runners kozen, besloten ze ook meteen om Balinese kinderen met een klompvoet, die via een operatie geholpen kunnen worden, als hun doelgroep te kiezen. Dat heeft alles te maken met het feit dat zij wel het voorrecht hebben om te kunnen lopen en rennen, en de kinderen met een klompvoet niet.

 

 

 

 

 

 

 

Inmiddels is de doelgroep van de stichting Loopgroep Bali Runners uitgebreid met:

  • kinderen, die via de “Ponseti methode” geholpen kunnen worden. Het gaat hierbij om heel jonge kinderen bij wie de (klomp-) voetjes gecorrigeerd kunnen worden via een brace, gips en revalidatie. Deze kinderen hebben geen operatie nodig.
  • kinderen, die afkomstig zijn van andere eilanden in Indonesië.

De operaties vinden thans plaats op het project van de stichting “Pusat Rehablitasi Harapan Jaya” in Pematangsiantar in de buurt van Medan op Sumatra en worden elk jaar uitgevoerd door een team van Nederlandse en Belgische orthopedisch chirurgen.

Dit project is opgericht door Zuster Jeannette van Paassen, die thans woonachtig is in Aerdenhout (Nederland).

De behandelingen volgens de “Ponseti methode” worden op het eiland Bali uitgevoerd door de stichting “Stepping Stones Bali” en op het eiland Sumatra door de stichting “Pusat Rehabilitasi Harapan Jaya”.

Genoemde stichtingen dienen elk jaar een verzoek in om een financiële donatie, waarbij onder andere foto’s van de behandelde kinderen zijn gevoegd (voor, tijdens en na de operatie), alsmede gegevens inzake de kosten van de behandelingen.

De Bali Runners beoordelen de verzoeken en steunen daarna de genoemde stichtingen via een financiële donatie.

In de afgelopen zes jaren hebben de Bali Runners tot nu toe in totaal 49 operaties en ontelbare behandelingen volgens de “Ponseti methode” gefinancierd.

De Bali Runners zijn blij dat zij op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan een betere toekomst voor de kinderen in deze doelgroep.

opereren dank zij het speculaas prokject


PlayPause
Doelgroep-01
Doelgroep-02
Doelgroep-03
Doelgroep-04
Doelgroep-05
Doelgroep-06
Doelgroep-07
Doelgroep-08
Doelgroep-09
Doelgroep-10
Doelgroep-11
previous arrow
next arrow


deel deze bali runners doelgroep pagina

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail