Balirunners

Nieuws 2022

 

De Zevenheuvelentrail: rennen door een snelstromende riviertjes.

 
Toen Edwin van de Ven, Henk van Gerven, Antoinet Hems, Karin (de vriendin van Antoinet) en ik
zaterdagmiddag aankwamen bij de prachtige startlocatie van de Zevenheuveltrail hadden de weerprofeten
heel mooi weer voorspeld, het zou zeker 24 graden worden en droog weer.
Edwin vertrok als eerste voor zijn 43 (!) kilometer en een uur later vertrok de rest voor hun 30 kilometer.
We waren nog maar een paar minuten onderweg toen een gigantische hoosbui losbarste, die de bospaden
van het parcours veranderde in snelstromende riviertjes, die de hellingen van de heuvels afstroomden.
In het begin probeerden we het water nog te ontwijken, maar na een kwartier gaven we dat op en liepen als
kleine kinderen enthousiast door het enkeldiepe water.
Dat was verraderlijk, want soms waren er diepe kuilen, die we niet konden zien.
De hoosbui duurde zeker een uur en waren al meer dan tien kilometer onderweg toen de hemel begon open te trekken
en het droog werd.
Bij een verzorgingspost, ongeveer op de helft van het parcours, kwamen we Edwin tegen, die net zo aan het genieten was als wij.
Het werd een trail, die wij allemaal niet snel zullen vergeten.
De laatste kilometers begonnen natuurlijk zwaar te wegen, ook voor Edwin, maar we kwamen allemaal ongeschonden aan
bij de finish, waar we elkaar in de armen vielen.
Natuurlijk was het Kees Smetsers die snel naar het frietkot rende om vijf grote puntzakken heerlijk dikke frieten te halen.
En even later was het Karin, die ons met een fris drankje verwende.
Onze vermoeidheid verdween heel snel, zoals altijd na een wedstrijd.
Natuurlijk hadden we diepe bewondering voor de prestatie van Edwin .
43 kilometer rennen over de heuvels bij deze omstandigheden, dat is echt een super prestatie.
Met een héél goed gevoel reden we weer naar Oostelbeers, waar we afscheid van elkaar namen met de belofte om weer
snel een wedstrijdje samen te gaan doen.
Dat wordt waarschijnlijk de halve en hele marathon van Eindhoven.
Wat is hardlopen toch een mooie sport…
PlayPause
ZHL1
ZHL2
ZHL3
ZHL4
ZHL5
ZHL6
ZHL7
ZHL8
ZHL9
ZHL10
ZHL11
previous arrow
next arrow

Bali Runner Henk van den Oord (68) loopt zijn eerste hele marathon in de heuvels van Monschau (Duitsland). 

Op vrijdag 12 augustus vertrokken de drie Bali Runners Henk van den Oord (68), Johan Pijnenburg (70) en Henk van Gerven (65) met hun partners naar Monschau in Duitsland. Het doel van deze minivakantie was eigenlijk de eerste hele marathon van Henk van den Oord. Die had enkele jaren geroepen dat hij ooit een hele marathon zou gaan lopen en nu ging hij die belofte waar maken. Lopen in Monschau is heel bijzonder door de uitdagende heuvels en prachtige natuur, maar ook door de pastaparty op de vooravond van de marathon.

Nadat ze zich via grote stukken taart hadden voorbereid op de wedstrijd ging Johan Pijnenburg op zaterdag als eerste van start. Hij ging de 10 kilometer lopen en werd daarbij begeleid door Henk van Gerven. Toen het startschot was gevallen kon Johan beginnen aan 10 zware kilometers. Het aantal hoogtemeters en de steeds maar stijgende temperatuur, die opliep tot tropische waarden, maakten deze wedstrijd extra moeilijk. Maar Johan slaagde in zijn doel en bereikte met een heel goed gevoel de finish.

Omdat het zondag ook heel warm zou worden werd de start van de hele marathon vervroegd naar 6.15 uur ’s morgens. Dus er werd al om 04.30 uur opgestaan om op tijd bij de start te zijn. Voor Henk van den Oord zou het zijn eerste hele marathon van zijn leven worden, hij ging zijn belofte invullen dat hij één keer in zijn leven een hele marathon zou lopen. Hij zou daarbij begeleid worden door zijn zwager Henk van Gerven, die al meer dan 50 hele marathons op zijn naam heeft staan en zich op zaterdag al warm had kunnen lopen.

De eerste kilometers van de hele marathon liepen door een lommerrijk bos en toen was het nog heerlijk fris. Maar hoe langer de wedstrijd duurde, doe zwaarder het werd. Het tweede gedeelte moest er in de warme zon worden gelopen. Het aantal hoogtemeters (767) ging ook steeds zwaarder wegen. Maar de verzorging onderweg door de organisatie was goed en Henk van den Oord wist dat het zou gaan lukken. Samen met Henk van Gerven, zijn vriend van de Bali Runners en tevens zwager, ging hij in een tijd van 5.11.46  (26e plaats van 71 gefinishte mannelijke deelnemers) met een héél goed gevoel over de finish. Wat hij zich al heel lang geleden had voorgenomen, dat was gelukt. Hij werd gefeliciteerd door zijn loopmaatje Johan Pijnenburg en uiteraard ook door zijn supporters, de drie partners van de drie Bali Runners, die deze bijzondere belevenis hadden meegemaakt. Henk van den Oord, Henk van Gerven en Johan Pijnenburg mogen trots zijn op hun prestatie. Ze hebben laten zien dat leeftijd slechts een getal is. Als je iets écht wil, dan is heel veel mogelijk.

PlayPause
01
02
03
04
05
previous arrow
next arrowHet mooiste moment van de triatlon van Oirschot. 

Zaterdagmiddag 2 juli 2022 stonden vier Bali Runners aan de start van de triatlon Het Groene Woud in Oirschot. Deze wedstrijd werd voor de vijfde keer gehouden en startte deze keer bij de nieuwe fiets- en loopbrug in het centrum van Oirschot. Alle vier de Bali Runners waren gespannen en Kees Smetsers was dat zeker, want hij zag weer als een berg op tegen het zwemmen. Na de start zag Kees zijn maatjes van de Bali Runners (Antoinet Hems, Henk van den Oord en Johan Pijnenburg) al heel snel uit het zicht verdwijnen en hij bleef op grote afstand van de meute ploeterend achter. Antoinet kwam na 25 minuten als eerste uit het water en Johan en Henk volgden twee minuten later. Voor Kees duurde het zwemmen 16 minuten langer en toen hij eindelijk uit het water kwam, hadden Antoinet, Henk en Johan er al een ronde van 10 kilometer fietsen opzitten.

Het fietsen vond plaats op een parcours van 10 kilometer op de Eindhovensedijk, waarbij vier keer het viaduct van de A58 moest worden beklommen. Toen Kees aan zijn eerste ronde was begonnen zag hij al heel snel Antoinet voorbijkomen, die een volle ronde op hem voorlag. Hij probeerde in de buurt van Antoinet te blijven en dat lukte een tijdje, maar daarna moest hij haar laten gaan want ze reed met een snelheid van meer dan 30 kilometer per uur. Henk en Johan kwam hij ook tegen, die lagen ook bijna een volle ronde op hem voor. Maar toch was het feest voor Kees na het zwemmen ook begonnen, want hij voelde zich op de fiets beter thuis als in het water van het Wilhelminakanaal.

Na het fietsen werd het pas echt leuk voor de Bali Runners, want toen begonnen de vijf ronden hardlopen door het centrum van Oirschot. Antoinet was bezig aan een heel snelle triatlon en liep het parcours door de Molenstraat, Markt, Koestraat, de Heuvel en Kanaaldijk met een brede lach op haar gezicht. Ze werd toegejuicht door de talrijke toeschouwers en dat maakte het hardlopen in deze sfeervolle omgeving voor haar echt tot een feest. Na een uur finishte ze de 10,6 kilometer door de straten van Oirschot en sloot ze de triatlon van Oirschot af met een prachtige eindtijd van 2.53.03.

Toen de Antoinet finishte moesten de andere drie Bali Runners nog twee ronden (ongeveer 4 kilometer) rennen door de warmte (25 graden) die het lopen een stuk zwaarder maakte. Vooral Johan had het erg moeilijk, maar hij hield vol en werd daarbij gesteund door zijn onafscheidelijke loopmaat Henk. In de laatste ronde van het hardlopen kwamen de drie Bali Runners (Henk, Johan en Kees) bij elkaar en konden ze samen de laatste meters afleggen. Onder een luid applaus gingen ze over de finish (eindtijd3.28.03) en dat was voor hen toch wel het mooiste moment van deze triatlon. In vriendschap verbonden dit samen kunnen meemaken, dat was toch wel heel bijzonder. Johan (70), Henk (69) en Kees (75) waren samen 214 jaar, maar ze hadden laten zien dat een mens heel veel kan als hij er echt voor gaat. Hun motivatie vinden ze in elkaar en in de hulpverlening aan de kwetsbare kinderen in Indonesië, die hun hulp zo nodig hebben. Toen de vier Bali Runners na de finish bij Café Vrijthof stonden te genieten van een koel drankje stroomde de adrenaline nog door hun vermoeide lichaam. Met een blij gezicht namen ze de felicitaties van hun geliefden in ontvangst en werden ze ook gefeliciteerd door andere deelnemers, die veel respect hadden voor wat zij hadden gepresteerd. Dat is een van de mooie dingen van deze sport, het onderling respect. Het was een mooie afsluiting van een héél bijzondere triatlon.

Triatlon2022voordestart3
Triatlon2022voordestart1
Triatlon2022voordestart4
Triatlon2022zwemmen
Triatlon2022fietsen2
Triatlon2022fietsen4
Triatlon2022lopen3
Triatlon2022lopen4
Triatlon2022lopen6
Triatlon2022lopen5
Triatlon2022lopen9
Triatlon2022lopen7
Triatlon2022lopen10
Triatlon2022lopen11
Triatlon2022lopen15
Triatlon2022lopen14
Triatlon2022lopen16
Triatlon2022lopen13
Triatlon2022lopen22
Triatlon2022lopen21
Triatlon2022lopen20
Triatlon2022lopen17
Triatlon2022lopen18
Triatlon2022lopen23
Triatlon2022lopen26
Triatlon2022lopen24
Triatlon2022lopen28
Triatlon2022lopen27
Triatlon2022lopen31
Triatlon 2022 lopen 33
Triatlon2022finish1
Triatlon2022finish2
Triatlon2022finish3
Triatlon2022finish4
Triatlon2022finish5
Triatlon2022finish6
Triatlon2022nafinish1
Triatlon2022nafinish2
Triatlon2022nafinish3
PlayPause
previous arrow
next arrow


Super prestaties in de Ardennen.

Vrijdagmiddag 3 juni vertrokken Edwin van de Ven, Antoinet Hems, Henk van Gerven en Kees Smetsers naar het dorpje Fraiture in de Belgische Ardennen. Daar zouden ze in La Roche en Ardenne (België) een marathontrail gaan lopen, althans dat was de bedoeling. Maar Kees besloot ter plaatse om de afstand om te zetten naar 10 kilometer.
Nadat ze hun loopvriend Rinus van Dijck hadden opgehaald in Son, reden ze via Luik de Belgische Ardennen in.
Daar verraste Antoinet hen met een heel fijn logeeradres in het dorpje Fraiture, waar overigens geen friettent was
Nadat de startnummers waren opgehaald en nadat ze bijna allemaal goed geslapen hadden, begonnen Henk, Antoinet en Edwin om 08.30 aan de hele marathon door de schitterende omgeving van La Roche en Ardenne.
Rinus en Kees hadden het een stuk makkelijker, want ze hoefden maar 10 kilometer te lopen, dus die waren voor de middag al weer terug.
Voor Edwin, Antojnet en Henk werd het echter een zware dag met veel afzien, die pas in de namiddag eindigde.
Ze moesten ontelbare steile hellingen bedwingen en het riviertje de Ourthe oversteken, waarbij hun loopschoenen vol water liepen.
Onderweg moest zelfs een steile afdeling hangend aan een touw overwonnen worden.
Het was echt loodzwaar en zelfs Edwin had het in de laatste kilometers heel moeilijk, maar hij finishte toch in een supersnelle tijd van rond 5 uur.
Antoinet was licht geblesseerd, maar zij liep samen met haar loopmaatje Henk een onvergetelijke hele marathon, die zelfs meer dan 44 kilometer lang was.
Er waren onderweg heel veel plekken waar het uitzicht adembenemend mooi was en daar werd dan even gestopt om foto’s te maken en wat te eten en drinken.
Na bijna zeven uur werd de finish bereikt.
De brutotijd van Henk en Antoinet was ongeveer 6 uur en 40 minuten, maar dat was niet belangrijk, want zij hadden net als Edwin een super prestatie geleverd, waar ze heel trots op mogen zijn.
De blijdschap over het uitlopen van deze marathontrail werd met friet en La Chouffe bier gevierd op het terras van een nabijgelegen camping, waar de 4-1 overwinning van het Nederlands elftal op België ook nog een rol speelde.
Op zondagmorgen werden ze wakker met een heel goed gevoel en zo reden ze ook naar huis.
Deze marathon trail was een belevenis, die nog heel lang in hun geheugen zal blijven hangen.

LaRoche1
LaRoche2
LaRoche3
LaRoche4
LaRoche5
LaRoche6
LaRoche7
LaRoche8
LaRoche9
LaRoche10
LaRoche11
LaRoche12
LaRoche13
LaRoche20
LaRoche21
LaRoche22
LaRoche23
LaRoche24
LaRoche25
Triatlon2022lopen33
PlayPause
previous arrow
next arrow


Henk van Gerven en Bas Lemmens bakken pannenkoeken voor de kinderen in Indonesië. 

Op woensdag 27 april was het Koningsdag. Op deze zonovergoten dag was het op de markt van Oirschot heel druk met spelende kinderen en kinderen die hun speelgoed en andere dingen verkochten. Midden tussen dit mooie tafereel stond een groene kraam van de stichting Loopgroep Bali Runners. Henk van Gerven, een echte Bali Runner, had geheel in de stijl van zijn slogan “niet denken maar doen” besloten om samen met zijn loopmaatje Bas Lemmens pannenkoeken te gaan bakken op de Koningsmarkt in Oirschot. In alle vroegte was Henk al naar de markt gegaan om daar zijn kraam op te bouwen. Bas voegde zich later bij hem en samen begonnen ze met het bakken en verkopen van pannenkoeken. Toen het al tegen de middag begon te lopen werd het steeds drukker bij de kraam van Bas en Henk. Vooral de kinderen vonden de pannenkoeken heerlijk en ook de ranja, die ze er gratis bijkregen. De kinderen van Bas, Irene en Niels, waren ook aanwezig en hielpen mee. Ze schonken mee ranja in de bekers voor de kinderen en deden boodschappen als de poedersuiker en de bakboter op waren. Het werden heel gezellige uurtjes met veel positieve reacties van de bezoekers van de Koningsmarkt. Het doel van de Bali Runners werd op deze manier op een bijzondere manier uitgedragen. Toen rond 14.00 uur de markt werd afgesloten hadden Henk en Bas héél veel pannenkoeken verkocht. De opbrengst moet nog geteld worden, maar het idee van Henk was zeker een succes geworden. Na de Groene Woud Lente Trail van afgelopen zondag was dit de tweede mooie actie van de Bali Runners van deze week.

Pannekoek21
Pannekoek51
Pannekoek41
Pannekoek31
Pannekoek61
Pannekoek11
PlayPause
previous arrow
next arrow


De Bali Runners worden heel blij van de reacties van de deelnemers aan de Groene Woud Lente Trail 2022. 

Tijdens de Groene Woud Lente Trail, die afgelopen zondag 24 april 2022 werd gehouden in het natuurgebied De Mortelen, werden de Bali Runners heel blij van de talrijke positieve reacties van de deelnemers. Ook tijdens de gezellige “afterparty” bij Hoeve 1827 kwamen er heel veel hardlopers en trailrunners met hun verhalen over al het moois, wat ze onderweg hadden gezien en meegemaakt. Dat maakte deze dag voor de Bali Runners en mede-organisator Atletiek Oirschot tot een feest.

In de dagen daarna stroomden op internet de reacties op de Groene Woud Lente Trail binnen. Ze waren zonder uitzondering allemaal positief en hartverwarmend. Sommige deelnemers hadden suggesties, waarmee de Bali Runners en Atletiek Oirschot heel blij waren want daarmee kunnen ze de volgende editie van de Groene Woud Lente Trail nog beter maken.

De hierna volgende reactie is een heel goed voorbeeld van alle reacties van de deelnemers, die de harten van de Bali Runners en Atletiek Oirschot hebben geraakt.

Afgelopen zondag heb ik meegedaan aan de Groene woud lente trail. Bedankt voor je mail, waarin je vraagt om eventuele opmerkingen. De enige opmerking die ik over deze trail heb, is: GEWELDIG

Ik heb erg genoten, van de prachtige omgeving, de mooie duidelijke route, de vele drankposten, het heerlijk ei na de run, en de gezellige sfeer.
Wat ik ook een pluspunt vond, is dat er geen gezamenlijke start was, maar een vrije inloop. De natuurbeleving komt zo nog betere tot zijn recht. Het is minder massaal.
In de eerste instantie vond ik het wel wat duur, maar als er dan zulke fantastisch lunch bij zit, is het eigenlijk te goedkoop. Hopelijk blijft er nog voldoende sponsorgeld over, op deze manier, ha ha. Kortom, het was een topevenement. Als ik kan, ben ik volgend jaar weer van de partij.
Met vriendelijke groet
Ans Habraken
.

De Bali Runners en Atletiek Oirschot willen alle deelnemers van de Groene Woud Lente Trail nogmaals bedanken, mede namens de kinderen in Indonesië, die dankzij hen een kans op een betere toekomst krijgen. Een woord van dank is er ook voor de eigenaar en het personeel van Hoeve 1827, de vrijwilligers van EHBO, alle andere vrijwilligers, Ronnor Eindhoven, Jumbo Oirschot, Zorgboerderij Het Scheiend, Screenrun Bladel en alle andere sponsors. Zij hebben er mede toe bijgedragen dat de Groene Woud Lente Trail van het jaar 2022 een succes is geworden.


Groene Woud Lente Trail 2022: sportief genieten in natuurgebied De Mortelen. 

Zondag 24 april 2022 stonden bij Hoeve 1827 aan de Oude Grindweg in Oirschot 198 hardlopers en trailrunners aan de start van de Groene Woud Lente Trail. Nadat ze onder de startboog waren vertrokken liepen ze meteen het prachtige landschap van het Groene Woud in. Door het vroege voorjaar was dit natuurgebied nu op z’n mooist. Deelnemers, die hier nog nooit waren geweest, waren echt onder de indruk. Voor de organisatie, Atletiek Oirschot en stichting Loopgroep Bali Runners, was het hartverwarmend om de positieve reacties aan te horen, onderweg  en na de finish. Zoveel hardlopers en trailrunners, die met een blij gevoel in de warme lentezon door de bossen en weilanden rennen, echt heel mooi om te zien. Natuurlijk ging er ook wel wat fout, bijvoorbeeld toen er richtingpijl op de grond gevallen was en een aantal lopers verkeerd liepen. Maar dat hoort bij een recreatieve trail. Elke keer als er weer een deelnemer finishte en een duurzame houten medaille kreeg, kwamen de verhalen van wat ze onderweg hadden gezien en meegemaakt. Dat was echt een beloning voor de organisatie, die heel veel uren werk in dit evenement had gestoken.

Na afloop werd het echt heel gezellig op het terras, waar de deelnemers konden genieten van de heerlijke uitsmijter die door het team van Hoeve 1827 werd geserveerd. Het personeel van Hoeve 1827 verdient daarvoor echt een compliment. Het duurde nog enkele uren voordat de laatste deelnemers waren vertrokken en toen kon deze editie van de Groene Woud Lente Trail met een heel goed gevoel worden afgesloten. Met de opbrengst van dit evenement kunnen weer een aantal Indonesische kinderen, die een fysieke beperking hebben en niet goed kunnen lopen, geholpen worden op hun weg naar een betere toekomst. Mede daarom is een woord van dank op zijn plaats voor het team van Hoeve 1827, de vrijwilligers van EHBO Oirschot, alle andere vrijwilligers, Ronnor Eindhoven, Jumbo Oirschot, Zorgboerderij Het Scheiend, Screenrun Bladel en alle andere sponsors, die hebben bijgedragen aan het succes van deze trail. En natuurlijk moeten we de deelnemers niet vergeten, die aan deze trail hebben meegedaan en ervoor gezorgd hebben dat een aantal Indonesische kinderen straks de eerste stappen van hun leven kunnen gaan zetten. Allemaal bedankt !

GWLT2022101
GWLT2022102
GWLT2022100
GWLT2022104
GWLT2022103
GWLT2022105
GWLT2022106
GWLT2022107
GWLT2022108
GWLT2022109
GWLT2022114
GWLT2022112
GWLT2022111
GWLT2022113
GWLT2022110
GWLT2022117
GWLT2022119
GWLT2022118
GWLT2022116
GWLT2022115
GWLT20221231
GWLT20221241
GWLT2022120
GWLT20221221
GWLT20221251
GWLT20221281
GWLT20221261
GWLT20221301
GWLT20221291
GWLT20221271
GWLT20221311
GWLT20221331
GWLT20221341
GWLT20221321
GWLT20221351
PlayPause
previous arrow
next arrow

(In het Fotoboek van de website www.atletiekoirschot.nl staan héél veel foto’s van de Groene Woud Lente Trail 2022, die zijn gemaakt door Ad van Zelst, Bas Lemmens en Kees Smetsers)


 

deel deze pagina op:

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail