Balirunners

Nieuws 2021

 

Bali Runners helpen de kwetsbare medemens, jong en oud, dichtbij en in verre landen. 

De stichting Loopgroep Bali Runners probeert elk jaar in de maand november zoveel mogelijk pakketten speculaas te verkopen met het doel om van de opbrengst Indonesische kinderen te helpen, die een fysieke beperking hebben (meestal klompvoet) en daardoor niet of niet goed kunnen lopen. Door de coronacrisis was het de vraag of het dit jaar weer zou lukken. Gelukkig staken een groot aantal verkooppunten weer een helpende hand toe en dat leverde veel verkochte pakketten op. De directie en medewerkers van Jumbo Middelbeers en Jumbo Oirschot leverden ook een grote bijdrage aan het succes van deze speculaasactie omdat de Bali Runners twee weekenden in deze supermarkten mochten staan. De directie van Jumbo Oirschot leverde bijna de helft van alle pakketten speculaas gratis en liet daarmee ook op deze manier zien dat zij het project van de Bali Runners een warm hart toedraagt.

De deelnemers van Zorgboerderij Het Scheiend deden net als in voorgaande jaren de wikkels om de pakketten speculaas. Daarnaast maakten ze ook dit jaar weer een groot aantal (400) vogelhuisjes, die door hen vervolgens met veel enthousiasme en creativiteit werden beschilderd. Het was mooi om te zien hoeveel plezier de deelnemers van Zorgboerderij Het Scheiend aan deze dagbesteding beleefden. De opbrengst van de vogelhuisjes is voldoende om een tiental Indonesische kinderen van hun beperking te verlossen. De eigenaren en deelnemers van Zorgboerderij Het Scheiend verdienen daarvoor een groot compliment.

Tijdens de speculaasactie van de Bali Runners stelde Aannemersbedrijf Fried van de Laar uit Best een groot aantal vogelvoederhuisjes gratis ter beschikking. Deze vogelvoederhuisjes werden door de deelnemers van Zorgboerderij Het Scheiend beschilderd. Via de opbrengst van de verkoop van de vogelvoederhuisjes kunnen een paar Indonesische kinderen, die een beperking hebben en niet of niet goed kunnen lopen, een kans op een betere toekomst krijgen. De Bali Runners zijn heel dankbaar voor dit mooie gebaar van Aannemersbedrijf Fried van de Laar.

De speculaasactie van de Bali Runners is nog niet geheel afgerond, maar het staat al vast dat de opbrengst van de verkochte speculaas, vogelhuisjes en vogelvoederhuisjes ongeveer 8.000,00 euro zal zijn. Dit is het beste resultaat van de zes keren, dat de Bali Runners een speculaasactie hebben gehouden. Van de opbrengst kunnen héél veel Indonesische kinderen geholpen worden op hun weg naar een betere toekomst. Daarom willen de Bali Runners namens de kwetsbare kinderen in Indonesië iedereen bedanken, die een bijdrage aan deze speculaasactie heeft geleverd. Zonder de hulp van al deze mensen zou dit resultaat niet mogelijk zijn geweest.

De Bali Runners hebben niet alle ingekochte pakketten speculaas kunnen verkopen. Er is nog een kleine eindvoorraad pakketten speculaas, die de Bali Runners zullen schenken aan de ouderen in de gemeente Oirschot, voor wie de feestdagen van de maand december door de coronacrisis extra zwaar kunnen zijn. Daarvoor zullen organisaties binnen onze gemeente benaderd worden, zoals bijvoorbeeld De Zonnebloem. Op deze manier willen de Bali Runners de kwetsbare medemens helpen, jong en oud, dichtbij of in verre landen. De Bali Runners maken van de gelegenheid gebruik om iedereen fijne feestdagen te wensen en veel liefde, gezondheid en geluk in het nieuwe jaar.

 


Twee Bali Runners lopen de “Klaas Vaak Droomtijd Loop” in Delft. 

Wij (Henk van Gerven en Bas Lemmens) hadden ons ingeschreven voor de Klaas Vaak Droomtijd Loop in Delft. Deze loopwedstrijd zou gehouden worden in de nacht van 30 op 31 oktober. Dit unieke evenement wordt slechts een maal per vijf jaar georganiseerd. De start zou plaats vinden op 31 oktober om 02.00 uur ’s nachts (zomertijd). In de deze nacht zou de klok een uur teruezet worden. Dus als wij om 02.00 uur zouden starten en vóór 03.00 uur over de finish zouden gaan, dan zouden wij binnen een uur een dik persoonlijk record op de halve marathon hebben.

Om 23 uur vertrokken wij vanuit Oirschot naar Delft. Het grootste voordeel om ‘s nachts te rijden is dat er bijna geen verkeer op de weg is . Om 00.30 uur kwamen we aan bij de start locatie. We konden de bus van Henk op het terrein kwijt bij de sporthal. Het was allemaal goed geregeld. Er stonden verkeersregelaars. We gingen meteen ons startnummer ophalen, dit kon tot 01.30 uur. Ook dit was goed aangegeven. Wat ons opviel, was dat er veel vrijwilligers en mensen van de EHBO  aanwezig waren. Je merkte aan alles dat dit een bijzonder evenement was. Tijdens het ophalen van onze nummers raakten we aan de praat met de organisatie. Ze vonden het bijzonder dat wij vanuit Oostelbeers en Oirschot naar Delft waren gekomen om daar midden in de nacht te gaan lopen. Henk legde uit waar wij voor lopen en we vertelden ook dat wij op 24 april een groot evenement organiseren (de Groene Woud Lente Trail).

Toen we onze startnummers hadden opgespeld, gingen we we weer terug naar de bus om de meegebrachte lichtjes van Henk om te doen. We kwamen er echter al snel achter dat dit toch niet zo makkelijk was. Dus wij weer terug naar de plaats waar de startnummers werden uitgereikt. Daar lagen speldjes. Hierdoor konden we de lampjes goed om ons heen binden. Toen we eenmaal klaar waren met alle lampjes, liepen we naar de start locatie. We trokken volop de aandacht want niemand was zo verlicht als wij. Er waren veel lopers die met ons op de foto wilden. Ze vonden het allemaal geweldig. Nog even voor de start op het kunstgras wat warmlopen. De organisatie wilde nog een foto van ons maken. Wat ons opviel was dat bijna alle lopers (ruim 700) een wedstrijdshirt hadden besteld. Henk had geregeld dat wij ook een shirt kregen omdat we zo mooi verlicht waren.

Om 02.00 uur klonk het startschot. Een rij van personen met Bengaals vuurwerk stond langs de kant. Wat een beleving. Het viel ons op dat er bij de start al best wel wat publiek langs de kant stond. Tijdens de loop stonden er her en der plukjes mensen om ons aan te moedigen. Omdat wij opvielen met onze lampjes kregen we veel complimenten en extra aanmoedigingen. Toen we in het centrum kwamen stonden er tientallen mensen de lopers aan te moedigen, vooral veel studenten stonden langs de kant. De route bestond uit twee ronden. De eerste ronde deden we het rustig aan. We kwamen door in 1 uur en 1 minuut. De tweede ronde gingen we steeds beter lopen en haalden ook andere hardlopers in. Tijdens de tweede ronde stond het publiek nog steeds langs de kant om ons aan te moedigen. Ik hoorde de mensen roepen “ hé daar heb je de kerstbomen weer”. Sommige zongen spontaan een kerstliedje als wij voorbij kwamen. Het was een mooie route. Door de stadspoort over brugjes langs het water. Er was zelfs een heel stuk van de route verlicht met allemaal fakkels. Ik denk zeker wel 500 meter.

Onze tweede ronde ging in 56 minuten dus we hadden flink door kunnen versnellen. We waren nog goed fit ondanks het late (of vroege) tijdstip, midden in de nacht. Bij de finish aangekomen, moesten wij even bijkomen van het lopen. Er stonden flesjes water bij de finish. Onderweg waren er ook drie waterposten geweest. Het was allemaal goed geregeld. Na de finish zijn we vrij vlug daarna weer naar huis gegaan. Het was lekker rustig op de weg. Onze netto tijd was 1.57,24. Het was een mooie beleving die we niet hadden willen missen.

PlayPause
img20211031wa0000
img20211031wa0001
img20211031wa0003
img20211031wa0004
img20211031wa0006
previous arrow
next arrow


Bali Runners krijgen een donatie van 6000 euro van stichting Kringloop Handmelken. 

De stichting Kringloop Handmelken in Best probeert al jarenlang via de verkoop van tweedehands artikelen geld in te zamelen, waarmee goede doelen worden gesteund. Door een onverwachte financiële meevaller kon deze stichting dit jaar 17 (!) goede doelen blij maken met een donatie. Op woensdag 21 oktober werden de cheques in de kringloopwinkel aan de Randweg in Best uitgereikt aan de vertegenwoordigers van de betreffende goede doelen.

In het bijzijn van het bestuur en de vrijwilligers van de kringloopwinkel ontving een zichtbaar geëmotioneerde Kees Smetsers, als vertegenwoordiger van de stichting Loopgroep Bali Runners,  een cheque van 6.000 euro. Met dit fantastische bedrag kunnen de Bali Runners op het eiland Bali ( en andere eilanden in Indonesië) héél veel kinderen met een klompvoet een kans op een betere toekomst geven.

De Nederlandse chirurgen, die elk jaar in Indonesië de kinderen met een klompvoet of andere fysieke beperking opereren, kunnen dit jaar door de coronacrisis niet naar Indonesië vliegen. Daarom zal het bedrag van 6000 euro worden besteed aan de Indonesische kinderen, die een klompvoet hebben en via de “ponseti methode” geholpen kunnen worden. De voetjes van de betreffende kinderen zullen via braces en gips gecorrigeerd worden, zodat ze daarna voor het eerst in hun leven goed kunnen gaan lopen.

Kees Smetsers bedankte namens alle Bali Runners de vrijwilligers voor hun geweldige steun en inzet voor de goede doelen. Deze dankbetuiging liet hij vergezeld gaan van twee dozen met pakketten speculaasbrokken. De donatie van de stichting Kringloop Handmelken heeft het jaar voor de Bali Runners ondanks de coronacrisis toch goed gemaakt en daar zijn zij heel dankbaar voor. Hopelijk zal de verkoop van pakketten speculaasbrokken in de maand november het jaar 2021 nóg beter maken. De Bali Runners voelen zich in ieder geval enorm moreel gesteund door de hulp van de stichting Kringloop Handmelken.


SPECULAASACTIE BALI RUNNERS 2021


Bas Lemmens: van 90 kilo naar de hele marathon van Eindhoven. 

Het is nog niet heel lang geleden dat Bas Lemmens uit Oirschot het besluit nam om zijn gewicht van 90 kilo, gevolg van een Bourgondisch leven, op een bijzondere manier drastisch terug te brengen.

Als Bali Runner vond hij in zijn loopmaat Henk van Gerven een ideale begeleider van zijn project, wat er op neerkwam dat hij zijn eerste hele marathon zou gaan lopen.

Bas begon met Henk aan intensieve trainingen, die hem naar de marathon van Eindhoven moesten brengen.

Daarnaast dook hij de sportschool in om daar met krachttraining zijn spieren sterker te maken.

Het gevolg was dat het gewicht van Bas langzaam maar zeker afnam en zijn loopprestaties alleen maar toenamen.

Zondag 10 oktober was de dag dat Bas de kroon op een heel intensief sportjaar kon gaan zetten tijdens de hele marathon van Eindhoven.

Met zijn vrouw en kinderen als fanatieke supporters begon hij aan de uitdaging, die een hele marathon altijd is.

Ook voor Bas werd het een zware wedstrijd, zeker in de laatste 6 kilometers, toen Henk van Gerven op de Oirschotsedijk bij de 40-koppige waterpost van Atletiek Eindhoven zijn loopkleren had verwisseld voor een apenpak om daarmee het project van de Bali Runners onder de aandacht van de toeschouwers te gaan brengen.

Maar Bas toonde zijn sterke karakter en viel na 42 kilometers bij de finish in de armen van zijn vrouw en kinderen.

Zijn missie was gelukt, hij was 20% lichaamsgewicht kwijt en had een hele marathon gelopen.

Toen 10 minuten later zijn 74-jarige loopmaat Kees Smetsers ook over de finish kwam als eerste van de categorie 70+, was het feest helemaal compleet.

Alle loopmaatjes van de Bali Runners, waarmee Bas een vriendschapsband heeft opgebouwd, hadden de finish bereikt, ook Johan Pijnenburg en Henk van den Oord, die de halve marathon tot een goed einde hadden gebracht.

Ze hadden allemaal genoten van deze wedstrijd en daar hadden de Bali Runners Elia Deenen, Antoinet Hems en Piet van Oirschot met hun enthousiaste toejuichingen bij de waterpost van Atletiek Oirschot zeker toe bijgedragen.

Bas had op deze dag laten zien dat bijna alles mogelijk is, als je er echt voor gaat.

Hij had een indrukwekkende prestatie geleverd en daar zal hij nog lang van kunnen genieten, net als alle andere Bali Runners en de atleten van Atletiek Oirschot, voor wie deze dag feestelijk werd afgesloten bij het clubhuis in Oirschot.

De marathon van Eindhoven was dit jaar een heel bijzondere…

PlayPause
img20211010wa0005
img20211010wa0015
img20211010wa0016
img20211010wa0011
img20211010wa0013
img20211010wa0017
img20211010wa0034
img20211010wa0024
img20211010wa0018
img20211010wa0037
img20211010wa0038
previous arrow
next arrow

 


SOS BALI BOSLOOP was uitdagend én heel gezellig. 

De SOS BALI BOSLOOP, die door de stichting Loopgroep Bali Runners op woensdagavond 8 september werd georganiseerd, voldeed qua aantal deelnemers (60) niet aan de verwachtingen, maar was desondanks een geslaagd evenement. De hartverwarmende gastvrijheid van de vrijwilligers van jeu de boules verenging “De Knusse Boules”, die hun accommodatie ter beschikking stelden, heeft daar zeker aan bijgedragen. De meeste deelnemers kwamen van de atletiekverenigingen uit de regio, zoals Atletiek Oirschot, GVAC Veldhoven, AVR Reusel, Springbokken Son en Gen. Michaelis Best. Maar er waren ook deelnemers bij, die een verre reis hadden gemaakt om aan deze bosloop mee te kunnen doen.

Het was een zwoele zomeravond en het knusse terrein van de jeu de boules verenging leek op deze avond wel een stukje Zuid Frankrijk. De hoge temperatuur (29 graden !) en het uitdagende parcours zal sommige deelnemers verrast hebben, dat bleek wel uit de spontane reacties. Vooral het stukje “zandwoestijn” bij de Sint Martens Berg was zelfs voor de ervaren hardlopers en trailrunners een flinke barriére op hun weg naar een mooie finishtijd. Toch was elke deelnemer na afloop heel tevreden over het goed uitgepijlde parcours en dat was voor de organiserende Bali Runners goed om te horen. De ijskar van “De Twee Dames” uit Oirschot en de frisse drankjes van de vrijwilligers van “De Knusse Boule” gaven de verhitte deelnemers snelle verkoeling en maakte de sfeer op het finishterrein nog gezelliger.

Het werd een avond, waarop de deelnemers en de organisatie met plezier terug zullen kijken. In dat opzicht is een woord van dank op zijn plaats voor de familie Verhagen, die hun weiland als parkeerterrein ter beschikking hebben gesteld. En natuurlijk ook voor de vrijwilligers van de EHBO, de vrijwilligers van Vakantiejeugdwerk Oostelbeers en de vrijwilligers van “De Knusse Boule”, die er samen voor gezorgd hebben dat het een mooie bosloop werd. Dankzij hen kunnen de Bali Runners in het komende jaar weer een aantal kinderen op het eiland Bali, die een klompvoet hebben en daardoor niet goed kunnen lopen, via een operatie of andere behandeling een kans op een betere toekomst geven.

Deze bosloop heeft ook laten zien, dat het voor een kleine groep vrijwilligers heel goed mogelijk is om een evenement te organiseren, dat coronaproof is. Dat geeft vertrouwen voor het komende jaar, waarin de Bali Runners op zondag 24 april 2022 weer hun GROENE WOUD LENTE TRAIL hopen te kunnen organiseren.

PlayPause
20210908_190530
img20210908wa0026
img20210908wa0028
img20210908wa0029
20210908_191106
previous arrow
next arrow


Bali Runners helpen de kinderen op Bali.

 

Door de hulp van héél veel mensen uit de gemeente Oirschot (en daarbuiten) konden de Bali Runners Henk van Gerven en Bas Lemmens op donderdag 12 augustus een cheque van 3.000 euro overhandigen aan Geertjan Oomen, de broer van Marjanne Oomen en penningmeester van de stichting Stepping Stones Bali. Geertjan en diens vader Christ, die ook bij de overhandiging van de cheque aanwezig was, waren natuurlijk heel blij met dit bedrag.

Het geld is bestemd voor het klompvoetproject van Marjanne Oomen op het eiland Bali. Marjanne kan met dit geld héél veel Balinese kinderen een kans op een betere toekomst geven.

De Bali Runners hopen dat zij in het komende jaar Marjanne Oomen en de stichting Stepping Stones Bali weer kunnen helpen. Daarom organiseren zij op woensdagavond 8 september een recreatieve bosloop in het bos bij de start- en finishlocatie Hoogeindseweg 23 Oostelbeers. Het parcours is geschikt voor zowel ervaren als beginnende hardlopers en trailrunners. Inschrijven kan uitsluitend via voorinschrijving op www.inschrijven.nl. Meer informatie is te vinden op www.balirunners.nl. Via deelname aan deze bosloop krijgen de kwetsbare kinderen op Bali een helpende hand toegestoken

In november gaan de Bali Runners weer speculaas verkopen en zij hopen dat de inwoners van de gemeente Oirschot (Spoordonk, Oirschot en de Beerzen) dan weer net zo enthousiast pakketten speculaas zullen gaan kopen als vorig jaar. Alle kleine beetjes kunnen samen een groot verschil maken voor de mensen op het eiland Bali, die nu onze hulp zo nodig hebben.

Eventuele donaties kunnen worden gedaan op bankrekening NL34RABO 0316590371 ten name van de stichting Loopgroep Bali Runners. Wilt u de mensen op Bali helpen ? De Bali Runners zullen u daarvoor heel dankbaar zijn.

Kees Smetsers

 


Sfeerimpressie parcours S.O.S BALI BOSLOOP

 

De stichting Loopgroep Bali Runners organiseert op woensdagavond 8 september 2021 de S.O.S. BALI BOSLOOP, waarvan de opbrengst zal gaan naar de hulpverlening aan Indonesische kinderen, die een fysieke loopbeperking hebben (meestal klompvoet) en daardoor niet goed kunnen lopen.

Inmiddels hebben enkele Bali Runners het parcours uitgezet in de bossen bij de start- en finishlocatie Hoogeindseweg 23-25 in Oostelbeers.

Door de vele stroken los zand en het geaccidenteerde terrein is het een uitdagend parcours geworden, dat geschikt is voor hardlopers en trailrunners.

Omdat deelnemers ervoor kunnen kiezen om het parcours één keer, twee keer of drie keer af te leggen, is het ook geschikt voor beginnende hardlopers en trailrunners.

Bijgaande foto’s geven een sfeerimpressie van het parcours.

 

PlayPause
sfeerimpressie_bosloop_6
sfeerimpressie_bosloop_3
sfeerimpressie_bosloop_2
sfeerimpressie_bosloop_4
sfeerimpressie_bosloop_5
sfeerimpressie_bosloop
previous arrow
next arrow

 


 

 

Start en finish:        Hoogeindseweg 23, 5091KB Oostelbeers

15.00 uur:               Jeugdloop (8-12 jaar) 1, 2 of 3 km

Georganiseerd door Vakantie Jeugdwerk Oostelbeers. Aanmelden via de website https://www.vakantiejeugdwerk.nl/

Inschrijfgeld jeugd € 2,-

18.45 – 19.30 uur:  Bosloop 5, 10, 15 km

Gespreide start voor volwassenen

Er is geen tijdregistratie. Bij de finish is er voor alle deelnemers een medaille en voor de jeugd nog een extra verrassing.

Limiet aantal deelnemers

Er is een maximum van 150 deelnemers

Inschrijving

Uitsluitend door voorinschrijving op de website www.inschrijven.nl

Volwassenen betalen € 8,50 via automatische incasso.

De voorinschrijven sluit op 5 september of eerder, als de limiet van 150 deelnemers is bereikt.

De opbrengst is voor kinderen met een loopbeperking op Bali, die nu lijden onder de verspreiding van het coronavirus, dat in Indonesië ernstige vormen heeft aangenomen.

Startnummers

De startnummers worden niet toegezonden, maar op de startlocatie uitgereikt aan de deelnemers, die zich via voorinschrijving hebben aangemeld.

Bali runners Logo small

Stichting Loopgroep Bali-Runners helpt kinderen
met een lichamelijke beperking op Bali.

Coronaregels
Door inschrijving verplicht de deelnemer zich te houden aan de op dat moment geldende coronaregels.Bij de start en gedurende het hele evenement dient 1,5 meter onderlinge afstand in acht te worden genomen.

Doorgaan van het evenement
Mocht het evenement als gevolg van verscherpte coronamaatregelen moeten worden afgelast, dan zullen de deelnemers hierover tijdig worden ingelicht. In overleg wordt het inschrijfgeld dan teruggestort of gereserveerd voor een volgende editie van het evenement.

Let op:
Deelname op eigen risico, je loopt in een uitgestrekt natuurgebied, hulp is niet snel ter plaatse.

De organisatie is niet aansprakelijk voor schade en diefstal van eigendommen.

Bij inschrijven ga je akkoord met het publiceren van foto- en filmmateriaal.


 

Belangrijk bericht voor deelnemers aan S.O.S. Bali Bosloop op 8 september 2021.

De stichting Loopgroep Bali Runners wil met de organisatie van de bosloop, die op woensdagavond 8 september zal worden gehouden in Oostelbeers, via deelname van zoveel mogelijk hardlopers de mensen op het eiland Bali helpen, die nu lijden onder de verspreiding van het coronavirus welke in Indonesië heel ernstige vormen heeft aangenomen.

Door de ontwikkeling van de verspreiding van het coronavirus in Nederland is duidelijk geworden dat de Bali Runners hun oorspronkelijke plan aan zullen moeten passen.

Inmiddels heeft overleg plaats gevonden met de afdeling vergunningen van de Samenwerking Kempengemeenten.

Dat heeft de volgende aanpassingen opgeleverd voor de bosloop.

Inschrijving voor het evenement

Gezien de recente ontwikkelingen aangaande de verspreiding van het coronavirus is besloten om deelname aan het evenement uitsluitend mogelijk te maken via voorinschrijving via de website www.inschrijven.nl.

Limiet aantal deelnemers

Gezien de recente ontwikkelingen aangaande de verspreiding van het coronavirus is besloten om maximaal 150 deelnemers toe te laten tot het evenement.

Startnummers

Op de dag van het evenement zal een aantal vrijwilligers op de startlocatie aanwezig zijn om de startnummers uit te reiken aan deelnemers, die zich via voorinschrijving hebben aangemeld voor het evenement. De startnummers worden dus niet toegezonden.

Gespreide start

Besloten is om de startprocedure te wijzigen. Deelnemers kunnen starten tussen 18.45 en 19.30. Er is sprake van een vrije start zonder tijdregistratie. Bij de start dient de regel van 1,5 meter afstand in acht te worden genomen. Dat geldt overigens ook voor de hele duur van het evenement.

Finish

Deelnemers krijgen na de finish een medaille, die gereedligt op een tafel.

Coronaregels

Door inschrijving verplicht elke deelnemer zich te houden aan de op dat moment geldende coronaregels. Dit is voor zijn eigen veiligheid en ook voor de veiligheid van de andere deelnemers. Aanwijzingen van de aanwezige vrijwilligers dienen te worden opgevolgd.

Doorgaan van het evenement

De stichting Loopgroep Bali Runners is zich bewust van de mogelijkheid, dat het evenement in laatste instantie geen doorgang kan vinden vanwege de ontwikkelingen met betrekking tot de verspreiding van het coronavirus. Als dit het geval blijkt te zijn, dan zal dit tijdig aan de deelnemers ter kennis worden gebracht.


Belangrijk bericht voor de deelnemers aan de S.O.S. Bali Bosloop.

Door de recente ontwikkelingen met betrekking tot de verspreiding van het coronavirus is het bestuur van de stichting Loopgroep Bali Runners genoodzaakt om wijzigingen aan te brengen in de organisatie van de S.O.S. Bali Bosloop, die op woensdagavond 8 september 2021 zal worden gehouden.

De belangrijkste wijziging is dat, in tegenstelling tot eerdere berichten, deelname aan deze bosloop uitsluitend is mogelijk via voorinschrijving op www.inschrijven.nl.

Binnen enkele dagen zal deze voorinschrijving geopend worden.

Een andere belangrijke wijziging is dat er een limiet gesteld zal worden aan het aantal deelnemers. Op dit moment wordt er overleg gevoerd met Gemeente Oirschot over het aantal deelnemers dat kan deelnemen in achtneming met de coronaregels. Om deze reden is het belangrijk om zo snel mogelijk in te schrijven.

Wat betreft de starttijden en de wijze van starten (gespreid starten) vindt er ook overleg plaats met Gemeente Oirschot. Wanneer dit overleg is afgerond zullen de starttijden ook bekend worden gemaakt op deze website.

Het bestuur van de stichting Loopgroep Bali Runners heeft regelmatig contact met de projecten die op Bali (en andere eilanden in Indonesië) worden uitgevoerd. Op dit moment is de situatie met betrekking tot de verspreiding van het coronavirus zeer ernstig. Op Bali is er sprake van een “lockdown”, waardoor er geen toeristen naar het eiland mogen komen en een groot gedeelte van de bevolking geen inkomen heeft. De Bali Runners willen de mensen op Bali heel graag helpen en willen daarom heel graag de  S.O.S.Bali Bosloop organiseren. Zij dienen daarbij echter rekening te houden met de thans geldende regels aangaande het coronavirus. Het bestuur hoopt dat veel mensen zich desondanks zullen aanmelden voor deze bosloop. Het is een mooie manier om de mensen op Bali te helpen.

 


Drie Bali Runners rennen samen 105 kilometer in nog geen zes uur.

Na de versoepeling van de coronaregels waren drie Bali Runners er als de kippen bij om weer een wedstrijdje te gaan lopen.

Antoinet Hems, Henk van Gerven en Kees Smetsers hadden op internet de “La Chouffe Trail” gevonden. Dat is een uitdagende trail van 35,2 kilometer op een parcours langs het riviertje de Ourthe in de Belgische Ardennen.

Vol goede moed en blij dat ze eindelijk weer aan een wedstrijd mee konden doen, reden ze naar België. Antoinet, Henk en Kees werden vergezeld door Rinus van Dijck van Atletiek Eindhoven, die besloten had om daar een trail van 10 kilometer te gaan lopen.

Meteen na de start van de trail bleek dat echt hardlopen al niet meer mogelijk was, want de drie Bali Runners moesten meteen een steile helling beklimmen, die bezaaid was met stenen en boomwortels. Eigenlijk bleef dat constant zo en de hellingen waren soms zo steil dat er afgedaald moest worden met behulp van een touw. Het snel stromende riviertje Ourthe liep als een rode draad door het parcours en moest ook twee keer worden overgestoken. Gelukkig was het water niet zo diep en bleef het bij soppende schoenen, die na een half uurtje weer droog aanvoelden. Het afdalen van de hellingen vergde veel van de bovenbenen en die begonnen gedurende trail heftig te protesteren, waardoor het lopen langs het snel stromende water een hachelijke onderneming was. Gelukkig waren er onderweg en na de finish geweldige verzorgingsposten, die de lopers royale bijvoeding gaven.

Na vijf uur en 38 minuten was de finish bereikt en konden Antoinet, Henk en Kees in de armen van Rinus vallen, die na zelf 10 kilometer gerend te hebben op hen stond te wachten.

Snel werden de koolhydraten en suikers aangevuld met koeken, bananen, peperkoek en zelfs rijstepap, die door de verzorgingsposten werden aangereikt. Het zonnetje scheen nog steeds en dus was het daarna tijd voor een overheerlijk, fris La Chouffe biertje.

Een passende afsluiting van een onvergetelijke wedstrijd. De benen zullen nog wel een paar dagen zeer doen, maar dat is niets in vergelijking met de pijn, die de kinderen met een loopbeperking in Indonesië moeten doorstaan als ze na hun operatie moeten beginnen aan hun revalidatie. Antoinet, Henk, Rinus en Kees zijn heel blij dat ze het project van de stichting Loopgroep Bali Runners via de “La Chouffe trail” hebben kunnen uitdragen.

En nu maar hopen dat er nog meer wedstrijden door zullen kunnen gaan…

PlayPause
img20210710wa0048
img20210710wa0003
img20210710wa0050
img20210710wa0021
img20210710wa0039
img20210711wa0001
img20210711wa0004
img20210712wa0003
img20210711wa0007
img20210711wa0010
img20210712wa0005
img20210712wa0012
img20210712wa0013
img20210712wa0007
img20210712wa0020
img20210712wa0029
img20210712wa0034
img20210712wa0023
img20210712wa0024
img20210712wa0022
img20210712wa0039
img20210712wa0041
img20210712wa0035
img20210712wa0044
img20210712wa0042
img20210712wa0067
img20210712wa0063
img20210712wa0070
img20210712wa0047
img20210712wa0045
previous arrow
next arrow

 


Bali Runners sluiten het seizoen 2020/2021 af.

De Bali Runners hechten heel veel waarde aan openheid en transparantie. Daarom staat hun financiële jaarverslag elk jaar in de eerste weken van januari al op hun website. In het verslag kan iedere sponsor, donateur of andere belangstellende zien hoe de Bali Runners de ontvangen sponsorbijdragen en donaties hebben besteed.

Omstreeks de maand juni sluiten de Bali Runners elk jaar hun “seizoen” af. Dat doen zij bewust omdat de zomerperiode voor hen een periode is van relatieve stilte, met bijna geen wedstrijden en weinig mogelijkheden om geld op te halen voor hun goede doel.

Dit jaar werd het “seizoen 2020/2021” afgesloten met een trail en een picknick in het prachtige natuurgebied tussen Nijmegen en Berg en Dal. Het werd een heel mooie belevenis op de steile hellingen en de bossen, die nu op hun mooist waren in de frisgroene lentekleuren. De dag werd afgesloten met een heerlijke picknick en daarbij ging een woord van dank naar Elia Deenen en Henk van Gerven, de organisatoren van deze dag. Op zo’n dag als deze was de vriendschapsband tussen de Bali Runners tastbaar aanwezig. Een band die ontstaan is door hun gezamenlijke doel om de kinderen in Indonesië te helpen, die door een fysieke beperking niet goed kunnen lopen. Wellicht ten overvloede moet opgemerkt worden dat de kosten van deze afsluitende dag geheel door de Bali Runners zelf gedragen worden, want hun uitgangspunt is dat de ontvangen sponsorbijdragen en donaties zoveel mogelijk aan het goede doel moet worden besteed.

Natuurlijk werd er op deze dag ook terug gekeken naar de activiteiten in het afgelopen seizoen, dat door de coronacrisis uitzonderlijk moeilijk was geweest. Een paar voorbeelden:

 • de gesponsorde 12 marathons in 12 maanden van Henk van Gerven;
 • de gesponsorde recordpoging van Bas Lemmens in april 2020;
 • de statiegeld actie van Jumbo in mei 2020;
 • de donatie aan Harapan Jaya in juni 2020 (15.000 euro);
 • de donatie aan Stepping Stones Bali in juli 2020 (3.000 euro);
 • de “appel en een ei loop” in september 2020;
 • de speculaasactie in november 2020;
 • de donatie van Rabobank Club Support in december 2020;
 • de donatie van Paters Montfortanen in Valkenburg in december 2020;
 • de donatie van Kringloop Handmelken in februari 2021;
 • de donatie van KBO in februari 2021;
 • de donatie van Overbeek Verhuur in februari 2021;
 • de gesponsorde actie van Henk van Gerven in januari t/m maart 2021 (elke dag gelopen);
 • het niet doorgaan van de Groene Woud Lente Trail op 18 april 2021;
 • de donatie aan Harapan Jaya (voorschot) in april 2021.

Ondanks de problemen door de coronacrisis konden de Bali Runners op deze dag tevreden terugkijken op het afgelopen “Bali Runners seizoen”. De trail en de picknick in de heuvels en bossen tussen Nijmegen en Berg en Dal had hun weer extra gemotiveerd om ondanks de moeilijke omstandigheden verder te gaan met hun goede doel. Want voor hardlopers is het heel mooi om kinderen te helpen, die door hun beperking niet goed kunnen lopen.

PlayPause
p1
p2
p3
p4
p5
p6
p7
p8
p9
p10
p11
p12
p13
p14
p15
previous arrow
next arrow

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail