Bali Runners

Stichting Loopgroep Bali Runners Nieuws 2017

 

NIEUWS 2017

 

De Bali Runners helpen de Voedselbank Oirschot/Best.

Op Kerstavond hebben de Bali Runners hun speculaasactie van het jaar 2017 afgesloten. Ze deden dat helemaal in de stijl van het Kerstfeest. Bij de levende Kerststal op de sfeervol verlichte Markt van Oirschot overhandigden zij ongeveer 200 pakketten speculaasbrokken aan vertegenwoordigers van de Voedselbank Oirschot/Best. Daarmee wilden ze laten zien dat ze niet alleen kinderen in een ver land willen helpen, maar ook kwetsbare mensen heel dichtbij.

De speculaasactie van de Bali Runners is opnieuw een groot succes geworden. Dankzij de enthousiaste medewerking van Jumbo Oirschot en Jumbo Middelbeers, en ook van een groot aantal verkooppunten, werden er bijna 3900 pakketten speculaasbrokken verkocht. Samen met de donaties en sponsorbijdragen ter gelegenheid van hun deelname aan hardloopwedstrijden en een triatlon, leverde dat in het jaar 2017 een bedrag op dat voldoende is om ongeveer 15 kinderen in Bali en Sumatra een betere toekomst te geven. Deze kinderen hebben voorheen nooit kunnen lopen en zij kunnen straks voor het eerst in hun leven gaan rennen en spelen met hun vriendjes. De Bali Runners willen daarom iedereen bedanken die dit jaar een bijdrage heeft geleverd aan dit mooie resultaat. Hun donatie van ongeveer 200 pakketten speculaasbrokken aan de Voedselbank Oirschot/Best is een manier om hun dankbaarheid vorm te geven. Voor het nieuwe jaar wensen de Bali Runners iedereen veel liefde, gezondheid en geluk.


De Bali Runners genieten van de Eindhoven Urban Trail.

Bijna het complete bestuur van de stichting Loopgroep Bali Runners heeft afgelopen zondag (10 december 2017) meegedaan aan de Eindhoven Urban Trail. Rob Rebel was de enige, die deze keer niet meedeed, want hij was met zijn vriendin op vakantie in Cuba. Zijn plaats werd ingenomen door Paul, Linda en John, die deze uitdaging ook als Bali Runner wilden aangaan.

Zo’n trail is elke keer een bijzondere belevenis en dat was het deze keer ook. In het decor van neerdwarrelende sneeuwvlokken renden we door het PSV-stadion, Strijp-S, Holland Casino, Media Markt, Run2Day, Eindhovens Dagblad en nog veel meer bijzondere locaties. Het is iets wat je niet elke dag doet en daarom werden we heel blij van.

Zelf had ik zoiets nog nooit gedaan en ik moet zeggen “het smaakt naar meer”. Wat ik toch wel het allerleukste vond, dat zijn de reacties van toeschouwers en medelopers op dat groene groepje hardlopers wat zich Bali Runners noemt. Echt, hoe vaak ik tijdens het lopen van de Eindhoven Urban Trail de doelstellingen van de Bali Runners heb moeten vertellen, ik weet het niet meer. Maar het was hartverwarmend om te ervaren hoe mensen op de Bali Runners reageren. Als je zegt dat je rent voor kinderen, die niet kunnen rennen, dan merk je meteen hoe geweldig andere mensen dat vinden. Daarom is het super om deel uit te mogen maken van de Bali Runners. Het is een hechte vriendenclub en dat merk ik elke keer als we samen een wedstrijd gaan rennen of meedoen aan een ander evenement. Eigenlijk was dat nog het allermooiste aan deze koude winterse dag. Ik voelde hoe binnen ons allemaal de warmte van onze vriendschap gloeide als een warm kacheltje. Met dat gevoel ben ik naar huis gegaan en ik voel het nu nog steeds.

Kees Smetsers


Een Bali Runner probeert via zijn boek “Het verdriet achter de glimlach” drie kinderen, die een orthopedisch behandelbare beperking hebben, een betere toekomst te geven.

De stichting Loopgroep Bali Runners bestaat uit een groep hardlopers, die via deelname aan marathons en kwart triatlons, en ook via andere acties, kinderen in Indonesië proberen te helpen, die een orthopedisch behandelbare beperking hebben.

Kees Smetsers is één van de Bali Runners. Hij is onlangs 70 jaar geworden en hij heeft deze gebeurtenis extra glans gegeven door het lopen van de hele marathon van Tilburg en de uitgifte van zijn vierde boek. Het boek betreft een roman met de titel “Bali, het verdriet achter de glimlach”. Het verhaal speelt zich af in het jaar 1946 en heeft als thema de rechteloosheid van vrouwen op het eiland Bali.

Kees verkoopt zijn vierde boek in eigen beheer voor de prijs van 16,95 euro. Van dat bedrag gaat 10,00 euro naar de stichting Loopgroep Bali Runners en het doel dat deze stichting nastreeft. Bestelling van het boek is mogelijk via een email aan smetserskees@hotmail.com, met opgave van het adres, waar het boek naar toe gestuurd moet worden. Betaling hoeft pas na ontvangst van het boek. Kees probeert ongeveer 300 exemplaren van genoemd boek te verkopen en de opbrengst daarvan zal voldoende zijn om drie kinderen een betere toekomst te geven.

Omstreeks 6 december 2017 ligt editie 2017-8 van het “mindstyle magazine” HAPPINEZ in de boekwinkels.  In deze uitgave staat op pagina 116 een verhaal over de stichting Loopgroep Bali Runners. Daarnaast staat er op pagina 112 een advertentie voor het vierde boek van Kees Smetsers. De redactie van HAPPINEZ heeft de stichting Loopgroep Bali Runners voor genoemde editie als goede doel aangewezen. Dit betekent dat de stichting Loopgroep Bali Runners 10% van de opbrengst van de webwinkel van HAPPINEZ zal krijgen gedurende de komende zes weken. De Bali Runners zijn heel dankbaar voor deze geste. Ze hopen ook dat het verhaal in het blad HAPPINEZ de verkoop van het vierde boek van Kees Smetsers een nieuwe impuls zal geven. Het zijn de kinderen in Indonesië, met name op de eilanden Bali en Sumatra, die hiermee geholpen worden.

“Samen zijn we sterk”…..


Laatste week van de speculaasactie brengt de Bali Runners dicht bij hun doel !

De Bali Runners hebben heel drukke weken achter de rug. Bijna elke dag waren ze op weg om pakketten speculaas af te leveren bij hun “verkooppunten”. In de afgelopen twee weekenden stonden ze op 17/11 en 18/11 in de supermarkt van Jumbo Oirschot en op 25/11 en 26/11 bij de Vogelshow in “De Kerk” van Oostelbeers. Daarnaast deden ze op 19/11 mee aan de Soepwandeling van BOMMUS, waarvoor ze ook als goed doel zijn aangewezen.

Speculaas verkopen kan heel leuk zijn en dat was het ook dit jaar weer. De fantastische medewerking van Jumbo Oirschot en Jumbo Middelbeers, de hartveroverende steun van de ongeveer 30 verkooppunten, het enthousiasme van de bevolking van Oirschot, Spoordonk en de Beerzen, het was voor de Bali Runners super om dit mee te mogen maken. Het geeft een heel warm gevoel als je wordt gesteund door je dorpsgenoten en zelfs door mensen die ver weg wonen, zoals Karlijn uit Nijmegen en Anne uit Zaltbommel. En als je als Bali Runner voelt dat het einddoel gehaald gaat worden, dan is het werkelijk een feest om zo’n speculaasproject te doen.

Op het moment dat ik dit schrijf moeten er nog ongeveer 20 dozen (280 pakketten) speculaas verkocht worden, maar het staat nu al vast dat de Bali Runners het complete traject van selectie, operatie en nabehandeling van minimaal tien kinderen kunnen gaan financieren. Die kinderen hebben een orthopedisch behandelbare beperking en zullen in het begin van het jaar 2018 geholpen worden op de eilanden Bali en Sumatra. De kinderen zullen geopereerd worden door Nederlandse orthopedische chirurgen en wanneer een operatie niet nodig blijkt te zijn, dan worden ze geholpen door middel van braces, gips en fysiotherapie.

De Bali Runners zijn trots en dankbaar dat zij zoveel mensen om zich heen hebben, die hen willen steunen. Het geeft hun moed en energie om ook de komende jaren met dit project door te gaan. Straks, als het speculaasproject over het jaar 2017 wordt afgerond, zal een eindverslag met een financiële verantwoording worden opgemaakt. Deze financiële verantwoording zal ook terug te vinden zijn in het jaarverslag over het jaar 2017, dat in januari 2018 op de website www.balirunners.nl zal worden geplaatst.

Kees Smetsers

Secretaris/penningmeester van de stichting Loopgroep Bali Runners.


De Bali Runners beleven een onvergetelijke week in de Beerzen !

Op zondag 5 november kregen de Bali Runners tijdens het BEERS GEBUURT de gelegenheid om hun speculaasproject onder de aandacht te brengen van de inwoners van de Beerzen. Het werd voor hen een belevenis, die ze nooit meer zullen vergeten. In de ambiance van de prachtig verbouwde DE KERK werden ze blij, verrast en ontroerd door de professionele en warme manier waarop dit unieke evenement werd gepresenteerd. De overhandiging van het eerste pakket speculaas aan de nieuwe burgemeester van de gemeente Oirschot was de start van hun speculaasproject, dat in de zelfde week werd voortgezet in de supermarkt van JUMBO MIDDELBEERS.

Op vrijdag 10 november en zaterdag 11 november kregen de Bali Runners dankzij de medewerking van Henk Driessen van Jumbo Middelbeers de kans hun speculaas te verkopen in deze supermarkt. Tijdens deze twee dagen werden de Bali Runners opnieuw blij verrast door het enthousiasme van de mensen uit de Beerzen. Het werden weer twee dagen, die aanvoelden als een warm bad. De Bali Runners verkochten zoveel pakketten speculaas, dat al hun verwachtingen werden overtroffen. Samen met de grote donaties, die de Bali Runners in deze week ontvingen van ATLETIEK OIRSCHOT en de RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE, hebben zij in deze week genoeg geld opgehaald om twee kinderen in het verre Bali een kans op een betere toekomst te geven. Dankzij de inwoners van Spoordonk, Oirschot en de Beerzen rennen er straks op Bali twee kinderen rond, die voorheen nog nooit hadden kunnen lopen. Daarom willen de Bali Runners iedereen bedanken, die deze week voor hen onvergetelijk heeft gemaakt.

Op vrijdag 17 november en zaterdag 18 november staan de Bali Runners in de supermarkt van JUMBO OIRSCHOT en ze hopen dan net zo’n mooie dagen mee te maken als in de Beerzen.


De Bali Runners gaan intensief samenwerken met Rehabilitatiecentrum Harapan Jaya in Pematang Siantar (Sumatera).

Vanaf hun oprichting hebben de Bali Runners als doel gehad het financieren van de hulpverlening aan kinderen op het eiland Bali, die een fysieke beperking hebben in de vorm van een klompvoet of een andere behandelbare orthopedische afwijking en niet, of niet goed kunnen lopen. Met name gaat het hier om het volledige traject van selectie, operatie en nabehandeling van genoemde kinderen.

Door omstandigheden was het in de afgelopen jaren niet mogelijk dat Nederlandse artsen op Bali konden opereren. Daarom werden de Balinese kinderen overgevlogen naar het eiland Sumatera, waar de kinderen op het project van Rehabilitatiecentrum Harapan Jaya in Pematang Siantar werden geopereerd. Dit project is ongeveer 35 jaar geleden opgericht door Zuster Jeannette van Paassen.

Omdat het overvliegen van de Balinese kinderen naar Sumatera een kostbare aangelegenheid is, hebben de Bali Runners besloten om intensiever te gaan samenwerken met Rehabilitatiecentrum Harapan Jaya. Daarbij is hun uitgangspunt dat zij in het kader van deze samenwerking ook kinderen gaan helpen, die afkomstig zijn van het eiland Sumatera (en/of andere eilanden in Indonesië).

Gezien het voorgaande is Kees Smetsers, secretaris/penningmeester van de stichting Loopgroep Bali Runners, op dinsdag 7-11-2017 naar Aerdenhout afgereisd, waar Zuster Jeannette van Paassen woonachtig is. Zuster Jeannette van Paassen is na 35 jaar actief te zijn geweest op Sumatera terug gekeerd naar Nederland en woont nu in Aerdenhout. Tijdens zijn reis naar Aerdenhout werd Kees vergezeld door Huub van der Heide, orthopedisch chirurg van het LUMC te Leiden. Huub is een van de artsen, die jaarlijks naar Sumatera vliegt om daar op het project van Rehabilitatiecentrum Harapan Jaya, samen met andere artsen, kinderen met een orthopedisch behandelbare afwijking te opereren.

Kees en Huub werd hartelijk ontvangen door Zuster Jeannette van Paassen en al heel snel bleek dat dit gesprek het begin zou kunnen worden van een intensieve samenwerking tussen Rehabilitatiecentrum Harapan Jaya en de stichting Loopgroep Bali Runners.

Het resultaat van het gesprek was dat de intentie werd uitgesproken om te beginnen met het leggen van contacten tussen het bestuur van de stichting Loopgroep Bali Runners en het management van Rehabilitatiecentrum Harapan Jaya, waarbij  rekening wordt gehouden met doelstelling van het klompvoetproject van de stichting Loopgroep Bali Runners en de invulling daarvan in het jaar 2017.

De doelstelling van het klompvoetproject van de stichting Loopgroep Bali Runners voor het jaar 2017 kan als volgt worden omschreven:

De stichting Loopgroep Bali Runners richt zich voor het jaar 2017 uitsluitend op kinderen, die een fysieke beperking hebben in de vorm van een klompvoet, of een andere orthopedisch behandelbare afwijking.

Het klompvoetproject van de stichting Loopgroep Bali Runners wordt als volgt samengevat:

 1. Kinderen, die een klompvoet of een andere orthopedisch behandelbare afwijking hebben en die niet geopereerd hoeven te worden, maar geholpen kunnen worden via braces, gips en fysiotherapie.

In dit onderdeel van het klompvoetproject willen de Bali Runners samenwerken met de stichting Stepping Stones Bali, die onder leiding van Marjanne Oomen kinderen met een klompvoet of een andere orthopedisch behandelbare afwijking helpt, welke niet geopereerd hoeven te worden. De financiering van deze hulpverlening geschiedt op de zelfde basis als in het afgelopen jaar. Evenals vorig jaar, zullen ook dit jaar kinderen geholpen worden, die afkomstig zijn van het eiland Bali en die door Marjanne Oomen worden geselecteerd voor een operatie (zie punt 3).

 1. Kinderen, die een klompvoet of een andere orthopedisch behandelbare afwijking hebben en die alleen via een operatie geholpen kunnen worden.

In dit onderdeel van het klompvoetproject willen de Bali Runners samenwerken met Rehabilitatiecentrum Harapan Jaya. Door Rehabilitatiecentrum Jaya wordt in samenspraak met het behandelteam een selectie van de te opereren kinderen gemaakt. Het management van Rehabilitatiecentrum Harapan Jaya dient vervolgens een project in, waarbij de te opereren kinderen met naam en foto worden genoemd en waarbij een schatting wordt gemaakt van de totale kosten per kind. Het bestuur van de stichting Loopgroep Bali Runners beoordeelt het voorstel en financiert daarna het totale traject. Na het hele traject van selectie, operatie en nabehandeling, volgt er een evaluatie met een opgave van de werkelijke kosten en een foto van de kinderen na hun operatie.

 1. De afkomst (geboorteplaats of woonplaats) van de te opereren kinderen mag geen criterium zijn bij de selectie voor een operatie.

De stichting Loopgroep Bali Runners wil alle operaties van kinderen op het project van Rehabilitatiecentrum Harapan Jaya financieren, die een klompvoet of andere orthopedisch behandelbare afwijking hebben, ongeacht hun geboorteplaats , woonplaats of geloof. Dat betekent dat zij ook kinderen wil blijven helpen die afkomstig zijn van het eiland Bali en door Marjanne Oomen worden voorgedragen. Uiteraard is de hoogte van de financiering en het aantal kinderen, dat geholpen zal worden door de Bali Runners, afhankelijk van de hoeveelheid geld, die de Bali Runners dit jaar op zullen halen.

Nadat de besturen en het management van alle betrokken stichtingen zich akkoord verklaard hebben met het voorgaande, kan een begin worden gemaakt met deze veelbelovende samenwerking.

Kees Smetsers


Topweek voor de stichting Loopgroep Bali Runners !

De eerste week van november 2017 was een topweek voor de Bali Runners. Het begon al met de Heidewandeling in Oirschot, die georganiseerd werd door Atletiek Oirschot, en die 668 euro opleverde voor het goede doel van de Bali Runners. De band tussen Atletiek Oirschot en de Bali Runners is door deze mooie geste nog hechter geworden dan hij al was en dat belooft heel veel moois voor de toekomst.

In de zelfde week genoten de Bali Runners van een humoristisch toneelstuk van de toneelvereniging “Zorgeloos”, waarin Bali Runner Henk van den Oord een van de hoofdrollen speelde. Dat was heel verassend en het toont weer eens aan dat er binnen de Loopgroep Bali Runners veel bijzondere talenten schuilgaan.

Op zaterdag kregen de Bali Runners uit handen van de organisatie van de Rabo Clubkas Campagne een cheque uitgereikt van 411 euro. Ook dit was heel verassend en het maakte de Bali Runners heel blij te weten dat zij kennelijk zoveel goodwill hebben gekweekt bij de bewoners van de gemeente Oirschot, dat er zoveel mensen op hun stichting zijn gaan stemmen.

De week werd afgesloten met een presentatie van de doelstellingen van de stichting Loopgroep Bali Runners tijdens het “Beers Gebuurt” in een bomvolle DE KERK in Oostelbeers. Een evenement dat de aanwezigen verraste, ontroerde en blij maakte. Een heel mooie gelegenheid om de passie van de Bali Runners voor de hulpverlening aan kinderen op Bali aan een groot publiek te laten zien. De Bali Runners zijn de organisatoren van dit evenement enorm dankbaar dat zij tijdens dit evenement op het podium mochten staan.

Tijdens het “Beers Gebuurt” kreeg de nieuwe vrouwelijke burgemeester van de gemeente Oirschot symbolisch het eerste pakket speculaas overhandigd. Dat moment was de start van de speculaasactie die de Bali Runners in de maand november gaan doen. Ze hopen in die maand ruim 4000 pakketten speculaas te verkopen en hiermee voldoende geld op te halen om minimaal 10 kinderen met een beperking te kunnen helpen aan een betere toekomst.

Na het “Beers Gebuurt” reden de Bali Runners naar Spoordonk, want ze waren uitgenodigd op het verjaardagsfeest van Bali Runner Rob Rebel.
Rob werd 71 jaar en vierde dit met een culinair feest, dat heel gezellig en lekker was. Rob is ook een echte Bali Runner en hij had besloten om de enveloppen met inhoud, die hij van zijn gasten had gekregen, te schenken aan de stichting Loopgroep Bali Runners. Een prachtig gebaar van een Bali Runner, die zich met hart en ziel geeft voor het doel dat aan de Bali Runners verbonden is. Het was een heel mooi besluit van een topweek…

Ik vergeet bijna te vermelden dat de Bali Runners deze week ook nog hun nieuwe winterjassen kregen, die zijn ontworpen door Bali Runner Henk van Gerven. Voortaan kunnen de Bali Runners ook bij koud weer laten zien waarvoor ze het allemaal doen.


Dankzij de HEIDELOOP van ATLETIEK OIRSCHOT kan een kind straks lopen en rennen…

De Bali Runners werden onlangs verrast met de mededeling van Atletiek Oirschot dat zij de het project van de stichting Loopgroep Bali Runners hadden aangewezen als goede doel voor hun jaarlijkse Heideloop, die dit jaar op zondag 29-10-2017 werd gehouden.

In eerste instantie leken de weergoden niet mee te werken, maar toen de start van dit recreatieve wandel- en loopevenement plaats vond, was het heel mooi weer.

Alle deelnemers genoten van het prachtige natuurgebied van ’s Heerenvijvers en de Oirschotse Heide, die beide net buiten het dorp Oirschot liggen. Iedereen beleefde deze morgen op zijn eigen manier en elke deelnemer genoot van de kop koffie of thee met iets lekkers, die door de vrijwilligers van Atletiek Oirschot geserveerd werden.

Dankzij al die vrijwilligers en dankzij alle deelnemers van deze Heideloop kan er straks in maart 2018 een Indonesisch kind met een beperking geopereerd worden en daarna de eerste stappen van zijn leven zetten. Het kind zal afkomstig zijn van het eiland Bali, of een ander eiland, en zal nu een kans krijgen op een betere toekomst.

De Bali Runners zijn enorm blij met de spontane steun die zij van Atletiek Oirschot en de deelnemers van de Heideloop hebben gekregen en willen hen daarvoor heel graag hartelijk bedanken.

Prachtig om te ervaren dat deze twee stichtingen samenwerken om de kinderen in Indonesië, die een beperking hebben, een betere toekomst te geven…


De Bali Runners wandelen voor kinderen op Bali, die niet het voorrecht hebben om te kunnen wandelen.

Op zondag 22 oktober gingen de Bali Runners deze keer niet hardlopen, maar wandelen. Ze namen deel aan de SOEPWANDELING in Oostelbeers, die georganiseerd werd door de stichting Bommus (www.bommus.nl). Het gaat om een serie van wandelingen in de omgeving van Oirschot, waarvan de opbrengst naar zes goede doelen gaat, waaronder de stichting Loopgroep Bali Runners.

Het weer was niet best, maar desondanks genoten de Bali Runners van het “wij” gevoel dat bij dit soort evenementen altijd aanwezig is. Ze zijn dankbaar dat hun stichting door de organisatie is aangewezen als één van de goede doelen en dat de kinderen op Bali, die een beperking hebben, daar straks van kunnen profiteren. Na afloop smaakt de soep heerlijk. Die was bereid door een echte kok. Ondanks de kou en de regen ging iedereen weer met een goed gevoel naar huis.

Op zondag 19 november 2017 is de volgende SOEPWANDELING. Om 09.00 uur wordt er dan gestart bij Zorgboerderij Het Scheiend, Nieuwedijk 51, 5688LK Oirschot. Voor het inschrijfgeld van 5,00 euro (contant te betalen bij de start) krijgen de deelnemers dan weer een héél mooie wandeling en een overheerlijke kop soep. De wetenschap, dat de hele opbrengst naar zes goede doelen gaat, maakt deelname nog aantrekkelijker. Aanmelden kan via een email naar fvbmml@chello.nl. De organisatoren en de Bali Runners hopen dat er op 19-11-2017 heel veel mensen gaan meedoen.

Hier zijn de data van de SOEPWANDELINGEN

 • Zondag 17-12-2017;
 • Zondag 21-01-2018;
 • Zondag 18-02-2018;
 • Zondag 18-03-2018;
 • Zondag 15-04-2018.

Twee recepten op basis van speculaas, voor het maken van overheerlijke toetjes…

De Bali Runners gaan in de maand november 2017 weer pakketten speculaas verkopen. Met de opbrengst van deze verkoop hopen ze dit jaar minimaal 10 kinderen te kunnen laten opereren.

Omdat “heel Holland bakt” hebben de Bali Runners voor al hun sponsors en donateurs twee recepten van toetjes verzameld, die op basis van genoemde speculaas kunnen worden gemaakt.

De recepten zijn afkomstig van Hanneke van Ruremonde.

Hanneke is eigenaresse van Bed and Breakfast De Donkhoeve in Oirschot en draagt als sponsor de kinderen op Bali een warm hart toe.

Monchou  taart met speculaasbodem

Ingrediënten

 • 50 gram boter
 • 300 gram speculaas
 • 4 el kersenjam
 • 2 pakjes monchou
 • 0,25 l slagroom (1klein pakje)
 • 120 gram witte basterdsuiker
 • 1 blik kersen vlaaivulling

 

Materialen

ronde (spring)vorm van 24 cm doorsnede.

    Bereiden

 1. Smelt de boter.
 2. Verkruimel de speculaas.
 3. Meng de boter met de kersenjam door de speculaaskruimels.
 4. Doe het mengsel in de vorm en druk een beetje aan.
 5. Klop de Monchou met de basterdsuiker tot een romige massa.
 6. Klop de slagroom en spatel deze door het monchou mengsel.

tip! Als je een vastere massa wilt, meng dan een zakje klopvast door de slagroom.

 1. Verdeel het roommengsel over de koekbodem.
 2. Laat de taart ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.
 3. Verdeel tenslotte de vlaaivulling over de taart.

Smakelijk!!

 

SPECULAASMOUSSE

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

* 125 gr speculaas

* 100 gr suiker

* 500 ml room

* 2 eiwitten

                      BEREIDINGSWIJZE

 1. Eerst maak je de speculaas fijn , echt heel fijn.
 2. Dan doe je daar de room bij en die laat je weken zo.
 3. Ondertussen klop je de 2 eiwitten met de suiker stijf.
 4. Dan ga je de room met speculaas stijf kloppen.
 5. En als laatste meng je die twee samen met een spatel.
 6. Daarna pas verdelen in kleine potjes.
 7. Dan laat je alles een uur of 2 rusten in de koelkast
 8. Smullen maar!

Smakelijk…


Lijst van verkooppunten tijdens de speculaasactie 2017 van de Bali Runners.

In de maand november 2017 gaan de Bali Runners uit Oirschot weer speculaas verkopen voor de kinderen op Bali, en andere eilanden in Indonesië, die een beperking hebben en niet, of niet goed kunnen lopen. De Bali Runners hopen 4000 pakketten speculaas te verkopen en van de opbrengst willen ze minimaal 10 kinderen laten opereren. Bij het halen van deze doelstelling worden ze gesteund door een groot aantal bedrijven en personen, die als “verkooppunt” zullen gaan fungeren. Op dit moment luidt de lijst van verkooppunten als volgt:

Naam bedrijf: Plaats van vestiging:
1.Jumbo Oirschot Oirschot
2.Jumbo Middelbeers Middelbeers
3.IJssalon Het Bakhuis Oostelbeers
4.Sierkunst en bloemen Bloom Oostelbeers
5.De Kerk Oostelbeers Oostelbeers
6.Voetbalvereniging Beerse Boys Middelbeers
7.Tennisvereniging Fidote Middelbeers
8.Café De Zwaan Middelbeers
9.Drogisterij Jasmijn Middelbeers
10.Groentekwekerij Oppers Middelbeers
11.Zorginstelling Sint Joris Oirschot
12.Kadowinkel De Vier Mennekes Oirschot
13.Voetbalvereniging Oirschot Vooruit Oirschot
14.‘t Bint Oirschot
15.Stichting Informatiecentrum Derde Wereld Oirschot
16.Voetbalvereniging Spoordonkse Boys Spoordonk
17.Bed and Breakfast De Donkhoeve Spoordonk
18.Jonkers Tomaten (Oirschot Organics BV) Spoordonk
19.L4a PaardEnStal Spoordonk
20.Café De Merode Spoordonk
21.Boerderijterras Jacobushof Lennisheuvel
22.Hoeve De Nachtegaal Wintelré
23.Toos Mode en Meer Bladel
24. Kindcentrum “De Plataan” Oirschot

 


De Bali Runners gaan weer speculaas verkopen voor de kinderen op Bali !

Vorig jaar hebben de Bali Runners in de maand november speculaas verkocht met het doel om kinderen te helpen op eiland Bali, die een beperking hebben en niet, of niet goed kunnen lopen. Dankzij de geweldige medewerking van de Oirschotse bevolking werden er 3358 pakketten speculaas verkocht. Daardoor konden er zeven kinderen geopereerd worden en na een intensieve fysiotherapie de eerste stappen van hun leven gaan zetten. Dankzij de mensen uit Oirschot, en ook daarbuiten, hebben deze zeven kinderen een kans op een betere toekomst gekregen.

Dit jaar gaan de Bali Runners weer speculaas verkopen en deze keer hopen ze zoveel pakketten te kunnen verkopen dat er minimaal 10 kinderen geholpen kunnen worden. Dankzij de fantastische medewerking van JUMBO OIRSCHOT en JUMBO MIDDELBEERS, en dankzij een twintigtal andere verkooppunten, gaat het wellicht lukken. De speculaasactie start op 5 november 2017, om 14.30 uur, tijdens het “Beers Gebuurt” in de verbouwde Kerk van Oostelbeers. De nieuwe vrouwelijke burgemeester krijgt dan het eerste pakket speculaas overhandigd.

Na de start van de speculaasactie staan de Bali Runners op 10/11 en 11/11 in de winkel van Jumbo Middelbeers en op 17/11 en 18/11 in de winkel van Jumbo Oirschot. Op 25/11 en 26/11 verkopen ze ook pakketten speculaas tijdens de Vogelshow in de verbouwde Kerk van Oostelbeers.

De pakketten speculaas worden verkocht voor 2,00 euro per stuk. Het doel van de speculaasactie is om 4000 pakketten te verkopen. De Bali Runners willen alvast iedereen bedanken die aan deze speculaasactie gaat meewerken.

Op bijgevoegde foto staan de eerste twee kinderen, die via het speculaasproject over 2017 geholpen zullen worden. Het betreft twee kinderen uit één gezin. De vader van dat gezin is overleden en het gezin is straatarm. De moeder staat er alleen voor en heeft grote moeite om haar kinderen te kunnen verzorgen. Beide kinderen, een jongen en een meisje, hebben twee klompvoeten. Een beter voorbeeld, waarvoor de Bali Runners de longen uit hun lijf lopen en nu weer speculaas gaan verkopen, is er toch niet ? Kunt u zich voorstellen wat het voor deze moeder zal betekenen als haar zoontje en dochtertje straks geholpen zijn en hun voetjes recht staan ? Wat zal die moeder straks blij zijn als ze haar kinderen ziet rennen en spelen met hun vriendjes. Ze weet dan dat haar kinderen een kans krijgen op een betere toekomst…

“Samen zijn we sterk”


Een gedicht van een Bali Runner.

Henk van Gerven is een échte Bali Runner. Hij is dit jaar zestig jaar geworden, maar hij zit nog vol energie en die besteedt hij voor een groot deel aan de kinderen op Bali, die een beperking hebben en niet of niet goed kunnen lopen. Op zondag 8-10-2017 heeft Henk voor de kinderen op Bali de hele marathon van Eindhoven (42.195 meter) gelopen. Ter gelegenheid daarvan heeft hij een gedicht geschreven dat prominent in het Eindhovens Dagblad werd opgenomen. Toen ik het gedicht van Henk zal te lezen, ontroerde mij dat zo dat ik tranen in mijn ogen kreeg. Henk heeft op een heel treffende manier uitgebeeld dat de Bali Runners de kinderen op Bali een helpende hand willen geven. Het gedicht is zó mooi dat ik het hieronder heb afgebeeld.

Kees Smetsers


Het nieuwe boek van Kees Smetsers is uit !

Kees Smetsers uit Spoordonk reist al veertig jaar lang regelmatig naar Bali. Over dit eiland heeft hij in de afgelopen zes jaren drie boeken geschreven, waarvan de opbrengst is gegaan naar kinderen op Bali, die een beperking hebben en niet kunnen lopen. Van deze drie boeken heeft hij intussen heel veel exemplaren verkocht en dat heeft zoveel geld opgeleverd dat een groot aantal kinderen, die vroeger niet konden lopen, van het geld van de boeken geholpen zijn en nu wel kunnen rennen, voetballen en spelen met hun vriendjes.

In het afgelopen jaar heeft Kees zijn vierde boek over Bali geschreven en dat is vorige week uit gekomen. Het boek is een roman met de titel “Het verdriet achter de glimlach”. Het verhaal gaat over de rechteloosheid van vrouwen op Bali, die door de eeuwen heen nooit gekregen hebben waar ze recht op hebben. Net als de vorige boeken gaat de opbrengst van dit vierde boek naar de kinderen op Bali, die een beperking hebben en niet, of niet goed kunnen lopen. Het boek is voor 16,95 euro te bestellen bij Kees. Een email aan smetserskees@hotmail.com met daarin het adres, waar het boek bezorgd moet worden, is voldoende. In Oirschot, Spoordonk, Oost-West en Middelbeers en Best worden de boeken persoonlijk door Kees bezorgd. Daarbuiten zijn de verzendkosten 3,12 euro. Van elk exemplaar van het boek gaat de netto opbrengst, zijnde 10,00 euro, naar de kinderen op Bali, die een beperking hebben. In de praktijk betekent het dat het geld naar Marjanne Oomen gaat, de vrouw uit Oirschot die op Bali met haar stichting Stepping Stones Bali genoemde kinderen een betere toekomst probeert te geven. Daarbij werkt Marjanne samen met de stichting So Rehab Bali in Lovina (Bali) en de stichting Harapan Jaya in Sumatra. Met de aankoop van het boek steunt u dus een heel mooi goed doel.


Vriendschap…

 

Vriendschap is niet zo maar een woord.

Het is het mooiste wat er op deze aardbol is, het mooiste wat ik ooit heb gezien en gehoord.

De Bali Runners zijn allemaal zo verschillend, maar ze gaan voor elkaar door het vuur.

Ook als het tegenzit, als het moet, dan lopen ze voor elkaar dwars door een muur.

Zaterdag 1 juli 2017 zwommen, fietsten en renden ze voor hun gezamenlijke doel.

En toen het was gelukt kwam de omhelzing, dat is nu wat ik met vriendschap bedoel.

Onderstaande foto is een stille getuige van dit onvergetelijke moment.

Ik ben super trots dat ik op deze onvergetelijke dag met de Bali Runners ben mee gerend.

 

Kees Smetsers


Het complete bestuur van de stichting Bali Runners finisht in de triatlon van Het Groene Woud in Oirschot !

Nadat het op zaterdag 1 juli 2017 de hele dag geregend had brak tijdens de start van de triatlon van Oirschot de zon door de wolken. Om 16.15 uur gingen ongeveer 100 atleten van start voor één kilometer zwemmen in het Wilhelminakanaal, veertig kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen. Onder de deelnemers was het complete bestuur van de stichting Loopgroep Bali Runners, allemaal hardlopers die meestal niet veel fietsen of zwemmen.  Maar ze gingen ervoor want ze wisten waarvoor ze het deden: de kinderen op Bali, die een beperking hebben en niet kunnen zwemmen, fietsen en rennen.

Antoinet Hems ging er als een haas vandoor en had na het zwemmen al een grote voorsprong op de rest van de Bali Runners. Elia Deenen en Henk van Gerven bleven bij Kees Smetsers, want die voelt zich in het water altijd een beetje eenzaam (hahaha…). Voor Henk van den Oord en Johan Pijnenburg is dat heel normaal, want zij zijn echt onafscheidelijk als ze gaan hardlopen. En Piet van Oirschot, die maakt zich nooit druk, ook al moest hij deze keer het fietsen doen op een fietske van twintig jaar oud.

Bij het fietsen had Kees Smetsers het grote voordeel dat hij op een supersnelle Bianchi racefiets rondreed. Dat deed hij zo hard, dat er vermoedens waren van een geheim motortje.

Tijdens het afsluitende lopen werd Kees Smetsers voorbij gerend door Antoinet Hems, die ruim 15 minuten op hem voorlag, een hele loopronde. In de laatste loopronde kwamen alle Bali Runners weer bij elkaar en toen gingen ze hand in hand over de finish. Het was een schitterende gezicht om alle Bali Runners in hun felgroene shirts als één hecht team over de finish te zien gaan. Rob Rebel had zich daar ook bijgevoegd, nadat hij de estafette had gelopen. Allemaal waren ze vermoeid, maar ze hadden ook een heel goed gevoel van deze triatlon over gehouden.

 • TTM 10
 • TTM 11
 • TTM 12
 • TTM5
 • TTM20

Deze triatlon had 358,61 euro opgeleverd, dat door sponsors en donateurs bij elkaar was gebracht. De Bali Runners zijn heel blij met dit bedrag. Het is nog niet voldoende om het complete traject van een operatie van een Balinees kind te kunnen financieren. Maar het geld dat nodig is, dat komt er wel. Als er mensen zijn die mee willen helpen, dan kunnen zij daarvoor informatie vinden op de pagina NIEUWS en FINANCIEEL van de website www.balirunners.nl.


Het vierde boek van Kees Smetsers voor de kinderen op Bali is vanaf volgende week te koop !

Kees Smetsers (een van de Bali Runners) heeft dit jaar in het dorpje Kamperland zijn vierde boek geschreven. Net als de vorige boeken gaat het boek over het eiland Bali, dat zijn hart gestolen heeft. Deze keer is het een roman met als hoofdthema de rechteloosheid van de vrouwen op Bali, die eeuwenlang niet gekregen hebben waar ze recht op hebben.

Het boek is bij de boekhandel en ook op internet te koop voor 16,95 euro. Hiervan gaat een klein bedrag (ongeveer 1 euro) naar kinderen op Bali, die een beperking hebben en niet, of niet goed kunnen lopen. Het is echter beter om het boek rechtstreeks bij Kees Smetsers te bestellen, want dan gaat er van elk exemplaar van het boek 10,00 euro naar de kinderen op Bali, die onze hulp zo nodig hebben.

Bestelling van het boek is mogelijk via emailadres smetserskees@hotmail.com, met opgave van het adres waar het boek naar toe gestuurd moet worden. Betaling van het boek hoeft pas te geschieden na ontvangst van het boek.

Kees Smetsers zal er persoonlijk zorg voor dragen dat de netto opbrengst van het boek terecht komt op de bankrekening van  de stichting Loopgroep Bali Runners, die dit jaar het project van Marjanne Oomen op Bali (operaties van kinderen met een klompvoet) zullen financieren.

Door de aankoop van het boek steunt u dus direct de kinderen op Bali, die niet, of niet goed kunnen lopen.

Kees Smetsers zal in de komende maanden op diverse locaties een presentatie van zijn vierde boek houden. U zult op deze website hierover geinformeerd worden.

 • Monschau 1
 • Monschau 2
 • Monschau 3
 • Monschau 4
 • Monschau 5
 • Monschau 6
 • Monschau 8


Het complete bestuur van de stichting Loopgroep Bali Runners gaat de triatlon van Het Groene Woud doen voor kinderen op Bali, die een beperking hebben en niet goed kunnen lopen !

Vorige jaar was de eerste editie van de triatlon van Het Groene Woud in Oirschot zo’n groot succes, dat iedereen het er over eens was dat er in 2017 een vervolg moest komen. Drie sporten op één dag in een unieke omgeving is voor zowel de deelnemers als de toeschouwers een spektakel dat nog lang in het geheugen zal blijven hangen.

Na vorig jaar geproefd te hebben van dit prachtige evenement, heeft nu het complete bestuur van de stichting Loopgroep Bali Runners besloten om dit jaar (weer) mee te doen. Dat het complete bestuur dit gaat doen is op zichzelf al uniek, maar gezien de leeftijd van sommige Bali Runners wordt het wel heel bijzonder. Een aantal van de Bali Runners heeft intussen de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en dat zal het behalen van de eindstreep voor hen niet makkelijker maken. Maar ze gaan er allemaal voor want ze weten waar ze het voor doen. Ze willen zich namelijk via hun deelname aan de kwart triatlon laten sponsoren en hopen daarmee genoeg geld op te halen om minimaal één Balinees kind te kunnen laten opereren. Het gaat om een kind, dat een beperking heeft en niet kan zwemmen, fietsen en lopen. De Bali Runners zouden het geweldig vinden als er straks op Bali een kind rond rent, dat vroeger niet kon lopen en dat nu via deze sponsoractie de kans krijgt op een betere toekomst.

Iedereen die de Bali Runners wil helpen met deze sponsoractie, kan dat doen via een bijdrage op bankrekening NL34RABO 0316590371 ten name van de stichting Loopgroep Bali Runners.

Het geld zal gaan naar Marjanne Oomen uit Oirschot, die in het noorden van Bali met haar stichting Stepping Stones Bali de kinderen met een beperking een betere toekomst probeert te geven. Zij is ook degene, die het totale traject van de operaties van de kinderen organiseert en begeleidt. In het traject werken diverse stichtingen samen. Zij zorgen er samen voor dat de kinderen straks de eerste stappen van hun leven kunnen gaan zetten. Dat is toch een heel mooi goed doel ?

Henk van Gerven van de Bali Runners heeft met toestemming van de organisatie van de triatlon Het Groene Woud een heel mooi shirt gemaakt. Het is echt een “collectors-item”. Dit shirt is voor 15,00 euro te bestellen via zijn emailadres henkrunner@hotmail.com. Van dit bedrag gaat ongeveer 7,50 euro naar het hiervoor genoemde goede doel.

Kees Smetsers


De Bali Runners Piet van Oirschot en Kees Smetsers overwinnen de hitte van de hele marathon van Tilburg !

Op zondag 28 mei 2017 was de eerste hele marathon van Tilburg. De organisatie had de pech dat het op deze dag tropisch warm werd en de temperatuur opliep naar bijna 30 graden. Daarom werd de start van de hele marathon een uur vervroegd. Veel lopers gingen het gevecht met de hitte niet aan en er waren ook veel atleten die in plaats van een hele marathon een halve marathon gingen lopen.

De Bali Runners Piet van Oirschot en Kees Smetsers, tevens lid van van Atletiek Oirschot, gingen wel van start bij de hele marathon, ondanks de ontelbare adviezen om niet te starten. Allemaal goed bedoeld, maar op een gegeven moment waren ze al die adviezen echt beu. En ze hadden een goed besluit genomen, want bij de start viel de temperatuur echt mee. Kees stond zoals bij elke wedstrijd stijf van de zenuwen en Piet was weer de rust zelve.  Nadat Kees geïnterviewd was door Omroep Brabant TV, en uitgebreid de doelstellingen van de stichting Loopgroep Bali Runners had verteld aan de interviewer, konden ze van start.

De eerste kilometers vielen mee en Piet ging er als een haas vandoor. Toen de temperatuur omhoog begon te lopen schroefde hij zijn tempo wijselijk terug, het was geen dag voor een goede tijd, dat werd snel duidelijk. Kees kon de eerste 20 kilometer zijn normale tempo lopen, maar daarna moest hij door de oplopende temperaturen ook besluiten om wat gas terug te nemen. En toen kwamen de laatste 10 kilometers…

 • IMG_20190714_140432
 • IMG_20190714_141209
 • IMG-20190714-WA0000
 • IMG-20190714-WA0001
 • IMG-20190714-WA0009

Piet en Kees werden begeleid door Bali Runner Henk van Gerven, die meefietste en zijn loopmaatjes “nat hield”. Dat deed hij met heerlijk koud water dat hij in zijn tas met koelelementen achter op zijn fiets vervoerde. Deze hulp was goud waard en toen Kees bij het 35 kilometerpunt ook nog zijn loopmaatje Elia Deenen (ook al een Bali Runner) zag staan, kreeg hij zo’n “boost” van energie dat hij weer kon gaan versnellen. Terwijl Henk links van hem fietste, en Elia rechts van hem, begon hij met kippenvel op zijn armen aan de laatste kilometers. Dit zal hij nooit meer vergeten, als 70-jarige rennend naar de finish van de hele marathon, begeleid door twee loopmaatjes. Alle vermoeidheid was verdwenen en de laatste kilometers gingen in een flow , die pas op de finishstreep eindigde. Het clubrecord van Atletiek Oirschot was binnen, nog nooit had iemand van Atletiek Oirschot boven de 70 jaar een hele marathon uitgelopen.

Toen Kees finishte was Piet al lang binnen, want hij had gezien de hitte een heel mooie tijd gelopen van 4.11.27. Kees finishte op 4.32.50 en daar was hij heel tevreden mee. De hele marathon blijft toch een heel bijzondere belevenis, zeker als je begeleid wordt door een paar super loopmaatjes van de Bali Runners…


Vijf Bali Runners rennen een bloedhete Trappistenloop .

Op zaterdag 27 mei, de dag voor de hele marathon van Tilburg, gingen vijf Bali Runners, bijna het complete bestuur van de stichting Loopgroep Bali Runners, meedoen aan de Trappistenloop. Deze ludieke en gezellige wedstrijd vind jaarlijks plaats in de klooster van de Trappisten, onder de rook van Tilburg. Dit is de enige gelegenheid van het jaar om het klooster van de binnenkant te bekijken.

Het was die dag bloedheet, meer dan dertig graden, en daarom had de organisatie besloten om de deelnemers maximaal twee ronden van 5 kilometer te laten rennen.  Henk van Gerven, Henk van den Oord, Johan Pijnenburg, Elia Deenen en Antoinet Hems kleurden in hun felgroene Bali Runners shirts de omgeving van het klooster voor één dag extra groen. De paters van het klooster zullen verheugd zijn geweest over dit nieuwe natuurschoon, en wat ik daarmee bedoel, dat zal duidelijk zijn.

 • Triatlon 2019 1001
 • Triatlon 2019 1002
 • Triatlon 2019 1003
 • Triatlon 2019 1004
 • Triatlon 2019 1005
 • Triatlon 2019 1008
 • Triatlon 2019 1009
 • Triatlon 2019 1011
 • Triatlon 2019 1013
 • Triatlon 2019 1101
 • Triatlon 2019 1103
 • Triatlon 2019 1107
 • Triatlon 2019 1202
 • Triatlon 2019 1203
 • Triatlon 2019 1302
 • Triatlon 2019 1304
 • Triatlon 2019 1305
 • Triatlon 2019 1306
 • Triatlon 2019 1308
 • Triatlon 2019 1311
 • Triatlon 2019 1501
 • Triatlon 2019 1503
 • Triatlon 2019 1504
 • Triatlon 2019 1505
 • Triatlon 2019 1506
 • Triatlon 2019 1509
 • Triatlon 2019 1510
 • Triatlon 2019 1512
 • Triatlon 2019 1514
 • Triatlon 2019 1516
 • Triatlon 2019 1517
 • Triatlon 2019 1600
 • Triatlon 2019 1601
 • Triatlon 2019 1603

Elia krijgt tijdens het lopen meestal heel snel een blos op de wangen, ook als het niet warm is, en daarom deed ze vanwege de hitte maar één rondje. Ze had echter een speciale truc bedacht om toch twee muntjes te krijgen die goed waren voor een koele Trappist. Hoe ze dat versierd heeft, dat zeg ik niet, dat is een Bali Runners geheim. Alle vijf genoten ze van de gezellige loop en daar deed de hitte niets aan af. Die werd trouwens na afloop gekoeld door het bier dat door de Trappisten zelf wordt gebrouwen. Daar genoten ook de partners van de Bali Runners van, die vandaag hun sporthelden waren komen aanmoedigen of zelf mee hadden gedaan (Wim Deenen). Al met al was het een gezellig wedstrijdje, waarbij de Bali Runners ook weer hebben laten zien waarvoor zij het allemaal doen: de kinderen op Bali, die een beperking hebben en niet of niet goed kunnen lopen.


Bali Runners laten zich zien in hun thuisbasis.

Op zaterdag 13 mei 2017 lieten de Bali Runners zich zien in hun eigen dorp. Daar werd door Atletiek Oirschot de jaarlijkse Stoelloop georganiseerd, een wedstrijd over 10 kilometer door het historische centrum van dit mooie dorp. Henk van Gerven, Henk van den Oord, Johan Pijnenburg, Piet van Oirschot, Antoinet Hems en Kees Smetsers stonden om 18.00 uur aan de start van dit mooie evenement. Henk van Gerven werd daarbij vergezeld door zijn dochter Floor, die nog maar kort bezig is met hardlopen maar nu al langere afstanden loopt. Het was tropisch warm, maar dat weerhield de Bali Runners niet om zich de longen uit hun lijf te gaan lopen voor de kinderen op Bali, die een beperking hebben en niet of niet goed kunnen lopen.

 • DSCN-4696
 • DSCN-4697
 • DSCN-4705
 • DSCN-4709
 • IMG-20190608-WA0016

In hun felgroene Bali Runners shirts presenteerden zij zich aan hun sponsors en donateurs, waarvan een groot deel uit Oirschot komt. Een enorme hoosbui in de laatste kilometers deed hun enthousiasme niet afnemen, want wat is er nu mooier dan rennen in je eigen dorp voor de sponsors en donateurs, die de Bali Runners altijd door dik en dun steunen ?


Bali Runners rennen in de Grote Beek Loop voor de kinderen op Bali.

Woensdagavond 19 april 2017 stonden er weer drie Bali Runners aan de start van een hardloopwedstrijd om te laten zien dat ze de kinderen van Bali een warm hart toedragen. Elia, Antoinet en Kees gingen 12 kilometer rennen en werden daarbij gecoacht door Henk van Gerven, die net de “Zestig van Texel” had gelopen en daarom een keer niet mee rende.

Zoals altijd was deze wedstrijd een gezellig feestje en het blijft bijzonder om een avondwedstrijd te lopen.  Het parcours loopt over het terrein van de Grote Beek en gaat grotendeels door het mooie park van deze instelling. Ondanks dat het fris was hadden Elia, Antoinet en Kees besloten om zonder jasje te lopen en dat bleek een goede beslissing te zijn geweest. Hoe langer ze liepen, hoe warmer ze het kregen. Dat kwam natuurlijk ook omdat ze hun conditie aan het testen waren. Kees probeerde (weer) een persoonlijk record te lopen, maar dat lukte net niet, ondanks dat hij in de laatste ronde hulp kreeg van Antoinet, die als een haas langs hem liep. Elia probeerde ook een truc uit te halen om aan een heel snelle tijd te komen, wat dat was, dat vertel ik maar niet.

 • La Roche 1
 • La Roche 2
 • La Roche 4
 • La Roche 5
 • La Roche 6
 • La Roche 7
 • La Roche 8
 • La Roche 9
 • La Roche 10
 • La Roche 11
 • La Roche 12
 • La Roche 13
 • La Roche 14

Het was weer een mooi gezicht om de drie Bali Runners in hun felgroene “Bali Runners” shirts langs het talrijke publiek te zien rennen. Ze hebben op deze avond de doelstellingen van de stichting Loopgroep Bali Runners op een mooie manier uitgedragen.


Henk van Gerven bedwingt de Zestig van Texel !

Henk van Gerven uit Oostelbeers heeft dit jaar de leeftijd van 60 jaar bereikt. Als een echte “Bali Runner” wilde hij deze mijlpaal in zijn leven extra glans geven door de “Zestig van Texel” te gaan lopen. Dat ging hij doen voor de kinderen op Bali, die een beperking hebben en niet, of niet goed kunnen lopen.

In het weekend van het Paasfeest vertrok Henk met zijn hele gezin naar het Waddeneiland Texel. Daar ging hij op Tweede Paasdag van start voor zestig kilometer rennen over het strand en door de duinen. Ondanks dat de weerberichten niet veel goeds voorspelden was het stralend weer en had Henk het geluk dat de stevige wind grotendeels in zijn voordeel blies.  Henk had in de afgelopen winter heel goed getraind en daarom kwam hij onderweg niet in de problemen. De toejuichingen van zijn gezin, die met hem meeliepen of fietsten, gaven hem daarbij extra kracht. Na 6 uur en 21 minuten bereikte hij de eindstreep en toen was zijn doel bereikt.

 • IMG-20190519-WA0014
 • IMG-20190519-WA0016
 • IMG-20190520-WA0002
 • IMG-20190520-WA0003
 • IMG-20190520-WA0004

De uitdaging, die Henk is aangegaan, heeft voor de hulpverlening aan de kwetsbare kinderen op Bali tot nu toe ongeveer 700 euro opgeleverd. Henk wil namens de Bali Runners iedereen bedanken voor de steun die hij heeft ontvangen. Dankzij al die donateurs en supporters kan er straks op Bali weer een kind met een beperking de eerste stappen van zijn/haar leven zetten…


Eerste “Bali Runners Loop”.

Op zondag 2 april hebben de Bali Runners hun eerste “Bali Runners Loop” gehouden. Het is de bedoeling dat dit een maandelijks terugkerend evenement gaat worden. Daarbij zullen gastlopers worden uitgenodigd.

Deze keer vertrok de “Bali Runners Loop” vanaf Zorgboerderij Het Scheiend in Spoordonk (Gemeente Oirschot). Gastheer Henk van Oord en diens loopmaat Johan Pijnenburg namens ons mee door het prachtige natuurgebied Campina, dat achter de Zorgboerderij ligt.

 • DSCN4401
 • DSCN4402
 • DSCN4403
 • DSCN4405
 • DSCN4406
 • DSCN4408
 • DSCN4362
 • DSCN4363
 • DSCN4364
 • DSCN4365
 • DSCN4366
 • DSCN4367
 • DSCN4369
 • DSCN4371
 • DSCN4372
 • DSCN4373
 • DSCN4375
 • DSCN4376
 • DSCN4377
 • DSCN4378
 • DSCN4380
 • DSCN4382
 • DSCN4383
 • DSCN4384
 • DSCN4385
 • DSCN4386
 • DSCN4387
 • DSCN4388
 • DSCN4390
 • DSCN4392
 • DSCN4393
 • DSCN4394

Zoals altijd werd deze training voor de Bali Runners weer één groot feest. De bijgaande foto’s getuigen daarvan. Voor alle Bali Runners is het elke keer weer een unieke belevenis om samen te genieten van elkaar en van het uitdragen van de doelstellingen van de stichting Loopgroep Bali Runners. We kijken daarom al weer uit naar de volgende “Bali Runners Loop”, die zal plaats vinden op zondag 21 mei 2017.

Kees Smetsers


Bali Runners overwinnen de Drunense Duinen.

De halve marathon van de Drunense Duinen is er een voor liefhebbers, die houden van de rennen in de natuur. Het parcours voert namelijk door een uniek natuurgebied met uitgestrekte zandvlakten en hoge duinen.

Twee Bali Runners hadden deze dag uitgekozen om weer eens een halve marathon te gaan lopen voor de kinderen op Bali, die niet het voorrecht hebben om te kunnen lopen en rennen. Het waren Kees Smetsers en Henk van Gerven, die deze keer als haas fungeerde voor zijn dochter  Floor.

Kees probeerde zijn persoonlijke record op de halve marathon  (1.56.07) te verbeteren, maar ondanks verwoede pogingen kwam hij een minuutje tekort en bleef hij steken op 1.56.58. Het was wel een tijd, die hem veel vertrouwen gaf voor de hele marathon van Tilburg op 28 mei.

Floor van Gerven is nog maar een jaar met hardlopen bezig, maar ze laat nu al zien dat ze in de voetstappen van haar vader naar mooie tijden gaat rennen. In de Drunense Duinen volbracht ze haar tweede halve marathon en dat is op zichzelf al een prestatie. Het moet toch wel heel mooi zijn als je dat samen met je vader kunt doen.

Henk van Gerven gaat op 17 april de “Zestig van Texel” lopen. Voor Henk is dat een manier om zijn 60-jarige verjaardag extra glans te geven. Hij gaat straks als Bali Runner 60 kilometer rennen over het strand en door de duinen van het Waddeneiland Texel. Dat doet hij voor de kinderen op Bali, die een beperking hebben, en niet kunnen lopen. Henk laat zich tijdens de “Zestig van Texel” sponsoren voor dit goede doel. Iedereen die hem een steuntje in de rug wil geven, kan daarvoor een bijdrage overmaken op bankrekening NL34RABO 0316590371 van de stichting Loopgroep Bali Runners. De opbrengst van deze sponsoractie gaat volledig naar het operaties van de Balinese kinderen, die onze hulp zo nodig hebben.

Voor de twee Bali Runners was deze halve marathon van de Drunense Duinen er eentje, die ze niet snel zullen vergeten en waarvan ze een heel goed gevoel van hebben over gehouden.

Kees Smetsers


De drie geopereerde Balinese kinderen zijn weer “thuis” !

De drie Balinese kinderen, die in Sumatra op het project van de stichting Harapan Jaya zijn geopereerd, zijn na een lange vliegreis weer “thuis” in Lovina op het eiland Bali. Daar krijgen ze een aantal maanden op het project van de stichting So Rehab fysiotherapie en kunnen ze revalideren. Ze logeren er in de “recovery rooms”.

 • DSC03906
 • DSC03908
 • DSC03909
 • DSC03913
 • DSC03916
 • DSC03924
 • DSC03926
 • DSC03931
 • DSC03940
 • DSC03941
 • DSC03944
 • DSC03945
 • DSC03948
 • DSC03950
 • DSC03951
 • DSC03953
 • DSC03954
 • DSC03957
 • DSC03958
 • DSC03960
 • DSC03963
 • DSCN4299
 • DSCN4305
 • DSCN4306
 • DSC0-3869
 • DSC03869
 • DSC03872
 • DSC03874
 • DSC03899
 • DSC03902
 • DSC03904
 • DSC03905

Het gehele traject wordt gecoördineerd door Marjanne Oomen van de stichting Stepping Stones Bali. Fantastisch hoe de drie stichtingen samen werken en op deze manier de kinderen een kans op een betere toekomst geven. De Bali Runners uit de gemeente Oirschot vinden het geweldig dat ze dit project mogen sponsoren.


Hier wordt je toch heel blij van ?
Op bijgaande foto’s is orthopedisch chirurg Huub van der Heide te zien met de drie Balinese kinderen, die na hun operatie verlost worden van hun hechtingen en pennen. Ze krijgen nieuw loopgips en vliegen donderdag terug naar Bali. De Bali Runners zijn trots op hen…

 • GWLT 18
 • GWLT 19
 • GWLT 20
 • GWLT 21
 • GWLT 22
 • GWLT 23
 • GWLT 24
 • GWLT 25
 • GWLT 26
 • GWLT 27
 • GWLT 28
 • GWLT 29
 • GWLT 30
 • GWLT 31
 • GWLT 32
 • GWLT 33
 • GWLT 34
 • GWLT 35
 • GWLT 36
 • GWLT 2019 1
 • GWLT 2
 • GWLT 3
 • GWLT 4
 • GWLT 5
 • GWLT 6
 • GWLT 7
 • GWLT 8
 • GWLT 9
 • GWLT 10
 • GWLT 11
 • GWLT 12
 • GWLT 13
 • GWLT 14
 • GWLT 15
 • GWLT 16
 • GWLT 17


Bali Runners laten zich van hun beste kant zien !

De acht Bali Runners van de stichting Loopgroep Bali Runners proberen via deelname aan hardloopwedstrijden de doelstellingen van deze stichting uit te dragen. Afgelopen zondag 12 april hebben ze dat op een heel bijzondere manier gedaan.

Henk van Gerven is dit jaar zestig jaar jong geworden en gaat op 17 april 2017 de “Zestig van Texel” lopen voor de kinderen op Bali, die een beperking hebben. Als training liep hij gisteren de “ultraloop van Gilze Rijen”.  Deze test slaagde voor 100% want hij kwam bij hele marathon (42 kilometer) door in 3.58 uur en finishte na 52 kilometer in een tijd van 5.03 uur. Hij is helemaal klaar voor Texel…

Een gedeelte van de Bali Runners is ook lid van atletiekvereniging Atletiek Oirschot. Daarom moeten ze soms kiezen tussen het groene shirt van de Bali Runners en het blauwe shirt van Atletiek Oirschot. Het mooie is dat hieruit een mooie samenwerking aan het groeien is tussen de twee verenigingen en dat kan in de toekomst tot mooie dingen gaan leiden.

Piet van Oirschot en Kees Smetsers gingen op zondag 12 april 2017 in een zonovergoten Oirschot de clubcross van Atletiek Oirschot lopen. Deze keer in het blauw shirt van deze atletiekvereniging, maar ze genoten er niet minder om. Het parcours liep door de bossen en had nogal wat heuveltjes. Piet loopt het liefst over een geaccidenteerd terrein en tankbanen en los zand vormen zijn favoriete plekken om te lopen. Hij liep een prachtige tijd van 42.30 over de 8400 meter.

Kees Smetsers liep constant tegen zijn limiet, maar hij werd daarvoor wel beloond met een tweede plaats achter de onklopbare Ad van Zelst. De tijd van Kees was 45.44 en dat bracht hem als 70-jarige voor de eerste keer in zijn leven op het podium van een hardloopwedstrijd. Hij heeft er 70 jaar op moeten wachten, maar nu heeft hij dit doel bereikt.

 • Brugge 1
 • Brugge 2
 • Brugge 3
 • Brugge 4
 • Brugge 5
 • Brugge 8
 • Brugge 9
 • Brugge 10

Alle drie Bali Runners hebben vandaag laten zien dat ze tot het uiterste gaan om de doelstellingen van de stichting Loopgroep Bali Runners uit te dragen. Ze gaan door het vuur voor de kinderen van Bali, die een beperking hebben. Want wat is er mooier voor een hardloper, dan kinderen te helpen die niet of niet goed kunnen lopen ?

Bij de Clubcross van Atletiek Oirschot liep een meisje van drie jaar mee. Op een van de foto’s zie je haar finishen in de wedstrijd over 1000 meter. Wat een geweldig gezicht was om zo’n jong kind vrolijk lachend over de finish te zien gaan. Op dat moment moest ik denken aan de drie Balinese kinderen, die dankzij de sponsorbijdrage van de Bali Runners nu geopereerd zijn en straks de eerste stappen van hun leven gaan zetten. Straks zullen deze drie Balinese kinderen ook kunnen gaan rennen, net als het driejarige meisje van Atletiek Oirschot. Het maakt ons allemaal trots dat we deel uit mogen maken van de Bali Runners…


Deze kinderen krijgen een betere toekomst !

Bijgevoegd filmpje is echt de moeite waard om te bekijken. Ik heb het gekregen van Huub van der Heide, orthopedisch chirurg van het LUMC, die nu samen met een andere arts op het project van Harapan Jaya in Sumatra bezig is met het opereren van een groot aantal kinderen, die een beperking hebben.

Op het filmpje is te zien hoe het complete personeel van de stichting Harapan Jaya op Sumatra, inclusief de nonnen, op zaterdagmorgen ochtendgymnastiek doet met de kinderen, die in de afgelopen weken door de Nederlandse en Belgische artsen zijn geopereerd. Hierbij zijn ook de drie Balinese kinderen, waarvan de operaties gefinancierd zijn uit het speculaasproject van de Bali Runners uit Oirschot.

Aanstaande dinsdag vliegen de drie kinderen terug naar Bali, waar ze dan bij de stichting So Rehab Bali gaan beginnen aan drie maanden fysiotherapie. Ze krijgen nu een kans op een betere toekomst en ze kunnen straks voor het eerst in hun leven gaan rennen met hun vriendjes. Een groot compliment is op zijn plaats voor de stichting Harapan Jaya, voor Huub (chirurg), voor Marjanne (Stepping Stones Bali),  voor Marino (So Rehab Bali), voor de sponsors en donateurs van het speculaasproject en voor alle anderen die dit mogelijk hebben gemaakt…

Kees Smetsers


Bali Runner gaat de “Zestig van Texel” lopen !

Sinds twee jaren is er in de gemeente Oirschot een groep hardlopers actief, die zich Bali Runners noemen. Deze hardlopers zetten zich in voor kinderen op Bali en andere eilanden in Indonesië, die een beperking hebben en niet kunnen lopen. Zij proberen via deelname aan hardloopwedstrijden en triatlons, alsmede via speciale acties (zoals de verkoop van speculaas), geld binnen te halen. Met het geld van de donateurs en sponsors worden organisaties en stichtingen geholpen, die zich bezig houden met de hulpverlening aan genoemde kinderen. Een van deze stichtingen is Stepping Stones Bali, waarvan Marjanne Oomen uit Oirschot de drijvende kracht is.

Vanaf 6-2-2017 lopen de Bali Runners onder de vlag van de nieuwe stichting met de naam “Loopgroep Bali Runners”. De naam Bali Runners is gebleven en de doelstelling van de hardlopers ook.

Een van de Bali Runners heet Henk van Gerven. Hij woont in Oostelbeers en gaat heel ver als het gaat om aandacht vragen voor de doelstellingen van de Bali Runners. Zo heeft hij twee jaar geleden de hele marathon van Eindhoven gelopen met bodypaint (zie bijgaande foto).

Marathon Eindhoven Henk in volle actie

Henk van Gerven is onlangs zestig jaar geworden, maar deze leeftijd heeft geen vat op Henk en hij doet nog steeds extreme dingen om de kinderen op Bali te helpen op hun weg naar een betere toekomst. Hij heeft nu besloten om zijn zestigste verjaardag extra glans te geven door het lopen van de “Zestig van Texel”. Op maandag 17 april gaat Henk in het bijzijn van zijn hele gezin 60 kilometer lang rennen over het strand en door de duinen van het Waddeneiland Texel. Hij wil deze extreme uitdaging aangaan om de kinderen op Bali te helpen, want zijn slogan is “Elk kind wil lopen, ook de kinderen op Bali”.

Henk is al maandenlang intensief aan het trainen voor deze extreme wedstrijd en loopt elke week minimaal 70 kilometer. Met deze training hoopt hij straks de “Zestig van Texel” binnen zes uur tot een goed einde te kunnen brengen.

Het is de bedoeling van Henk om zich te laten sponsoren voor deze hardloopwedstrijd. Daarom roept hij bedrijven en particulieren op om een bijdrage over te maken naar de bankrekening van de stichting Loopgroep Bali Runners. Het bankrekeningnummer is: NL34RABO 0316590371 te name van de stichting Loopgroep Bali Runners (met vermelding “Zestig van Texel). Henk zou het mooi vinden als donaties worden gedaan in een veelvoud van 60, dus 6,00 euro, of 12 euro, of 18 euro, of 24 euro, etc.  Andere bedragen zijn uiteraard ook welkom.

Met deze sponsoractie hoopt Henk voldoende geld binnen te halen voor het project over het jaar 2017 van de stichting Loopgroep Bali Runners, om één of meer kinderen te kunnen laten opereren en een kans te geven op een betere toekomst.

Henk verdient onze steun en daarom beveel ik zijn sponsoractie van harte aan bij iedereen die de kinderen in Indonesië een warm hart toedraagt.

Kees Smetsers


Atletiek Oirschot en Bali Runners geven de LOOP VOOR PERU een heel mooie kleur.

Afgelopen zondag waaide er een snijdend koude wind over het ven van Wit Holland in Middelbeers. Evi Kisjes, de organisator van de Loop van Peru, stond gekleed in een dikke jas de eerste lopers op te wachten. Ze had het koud, net als iedereen in haar buurt. Maar toen werd ze verwarmd door de komst van de acht Bali Runners en een heel grote afvaardiging van Atletiek Oirschot. In hun fluorgroene (Bali Runners) en azuurblauwe (Atletiek Oirschot) loopshirts kwamen ze dit loopevenement kleur geven en dat was een mooi gezicht. De kou van de snijdende wind was snel vergeten en even later vertrokken een groot aantal hardlopers voor hun rondje door het prachtige natuurgebied, waar Evi en haar helpers een mooi parcours hadden uitgezet.

Zelf ben ik een Bali Runner en ik vond het super dat het complete bestuur van de stichting Loopgroep Bali Runners vandaag de tien kilometer van de Loop voor Peru ging lopen. Toen we met z’n acht tussen alle andere lopers van start gingen, was ik trots en blij dat ik van deze groep deel uit mag maken. We zijn een hechte groep en gaan voor elkaar door het vuur, in goede en slechte tijden.

De grote afvaardiging van Atletiek Oirschot maakte ook indruk en het was mooi om te zien dat zoveel leden van Atletiek Oirschot de kou hadden getrotseerd om te gaan lopen voor de indianen in het Andes gebergte in Peru en de bedreigde natuurgebieden in dit land.

Loop voor Peru

Voor de Bali Runners werd het een gezellig uurtje, dat plotseling veranderde toen Rob struikelde en met zijn gezicht in het zand viel. Door het bloed en het zand zag het er niet goed uit, maar gelukkig viel het mee en konden we weer gaan genieten van elkaar en de prachtige omgeving. We gingen hand in hand over de finish en zagen daar een blije Evi, die ons later vertelde dat het loopevenement 741 euro had opgebracht. Een resultaat dat Evi zelf niet verwacht zal hebben, hiermee kan ze heel veel moois doen als ze strak met haar klasgenootjes naar Peru gaat. De lopers van Atletiek Oirschot en de Bali Runners hebben daarin een mooi aandeel gehad. Zij hebben dit evenement letterlijk en figuurlijk kleur gegeven.

Kees Smetsers


De drie Balinese kinderen zijn op Sumatra geopereerd, een nieuwe stap naar een betere toekomst.

Vorige week heeft in de Mooi Oirschot Krant het verhaal gestaan over de drie Balinese kinderen, die met hulp van de Bali Runners en hun donateurs nu de kans krijgen om verlost te worden van hun beperking (klompvoet).

 • Kratjesrace 1
 • Kratjesrace 2
 • Kratjesrace 3
 • Kratjesrace 4
 • Kratjesrace 6
 • Kratjesrace 7
 • Kratjesrace 8
 • Kratjesrace 9
 • Kratjesrace 10
 • Kratjesrace 11
 • Kratjesrace 12
 • Kratjesrace 13

Malva, Ayu en Ketut, de drie Balinese kinderen die samen met Marjanne Oomen naar Sumatra waren gevlogen om daar geopereerd te worden, hebben afgelopen dagen hun operatie ondergaan. Ze zijn nu op het project van Harapan Jaya aan het herstellen van de operatie. Als ze kinderen voldoende hersteld zijn vliegen ze terug naar Bali om daar op het project van de stichting So Rehab Bali hun nabehandeling (fysiotherapie en revalidatie) van drie maanden te ondergaan.

Super dat deze stichtingen samenwerken. Geweldig dat Marjanne Oomen dit allemaal coördineert. Oirschot mag trots zijn op haar dorpsgenote !

Voor de Bali Runners en hun donateurs is het heel mooi om te kunnen zien dat deze drie kinderen nu weer een stap hebben gemaakt naar een betere toekomst.

Kees Smetsers


De Bali Runners zijn nu een stichting geworden !

Op maandag 6-2-2017 is de oprichtingsacte van de nieuwe stichting LOOPGROEP BALI RUNNERS gepasseerd ten kantore van Wedemeijer Marks Notarissen in Oirschot. De nieuwe stichting zal nu worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Eindhoven.

Het voorgaande betekent dat de Bali Runners een stichting zijn geworden. De samenstelling van het bestuur van de stichting is als volgt:

 • Henk van Gerven , voorzitter;
 • Kees Smetsers, secretaris en penningmeester;
 • Henk van den Oord, bestuurslid;
 • Johan Pijnenburg , bestuurslid;
 • Elia Deenen, bestuurslid;
 • Antoinet Hems, bestuurslid;
 • Ron Rebel, bestuurslid.

Voor de stichting zal een bankrekening geopend worden en een ANBI-aanwijzing worden aangevraagd. De gegevens daarvan kunt u binnenkort terug vinden op deze website.

Op bijgaande foto ondertekent Henk van Gerven de oprichtingsacte in het bijzijn van mevrouw Mr. Roosje Voogt-Bosmans, kandidaat notaris.

Oprichtingsakte passeert notaris

 


De eerste drie Balinese kinderen met een beperking, waarvan de operaties gefinancierd zullen worden uit de opbrengst van het speculaasproject over het jaar 2016 van de Bali Runners, zijn op weg naar Sumatra !

Het speculaasproject 2016 van de Bali Runners uit Oirschot heeft zoveel geld opgeleverd, dat er minimaal zes Balinese kinderen met een beperking geopereerd kunnen worden. Zaterdag 4-2-2017 zijn de eerste drie kinderen op het vliegtuig van Bali naar Sumatra gestapt. Daar zullen ze op het project van de stichting Harapan Jaya in de buurt van Medan geopereerd worden.

In twee weken tijd zullen daar een groot aantal kinderen van diverse eilanden van Indonesië, die een fysieke beperking hebben (meestal klompvoet), geopereerd worden door twee teams van Belgische en Nederlandse artsen. Huub van der Heide, orthopedisch chirurg van het Leids Universitair Medisch Centrum, is een van hen. De drie Balinese kinderen kunnen niet op Bali geopereerd worden omdat buitenlandse artsen op dit moment geen toestemming krijgen om op Bali te opereren. Op Sumatra mag dat wel.

Na de operatie zullen de drie Balinese kinderen terugvliegen naar Bali om daar op het project van de stichting So Rehab Bali in Lovina een nabehandeling (fysiotherapie en revalidatie) te ondergaan. Na deze behandeling staan hun voetjes zoals ze moeten staan en kunnen de kinderen eindelijk gaan rennen en spelen met hun vriendjes. Dat hebben ze mede te danken aan alle donateurs van het speculaasproject van de Bali Runners.

De organisatie en coördinatie van het gehele traject is in handen van Marjanne Oomen, manager van de stichting Stepping Stones Bali. Zij heeft beloofd om van alle stappen in het traject een logboek met foto’s te sturen. Hier is het eerste logboek van Marjanne.

 • Triatlon 1
 • Triatlon 2
 • Triatlon 3
 • Triatlon 5
 • Triatlon 7
 • Triatlon 8
 • Triatlon 10
 • Triatlon 11
 • Triatlon 14
 • Triatlon 15
 • Triatlon 17
 • Triatlon 18
 • Triatlon 19
 • Triatlon 20
 • Triatlon 21
 • Triatlon 22
 • Triatlon 23
 • Triatlon 24
 • Triatlon 25
 • Triatlon 26
 • Triatlon 28
 • Triatlon 29
 • Triatlon 30
 • Triatlon 31
 • Triatlon 32
 • Triatlon 34

Vertrek naar Sumatra

Zaterdagochtend om 1 uur vertrokken  met auto vanuit Lovina. Daar hebben we eerst Rani en haar vader thuis opgehaald in Sudaji. Na een lange tocht (pech onderweg) op het vliegveld aangekomen. We moesten nog wachten op Malva en Ayu. We zouden elkaar ontmoeten op het vliegveld in Denpasar. Daar was een emotioneel afscheid met de extra familieleden. Ayu met vader, Rani met vader, Malva met vader en ik hadden een lange vlucht voor de boeg met een transit op Surabaya en Batam. Na 6 uur in het vliegtuig eindelijk in Sumatra aangekomen. Gelukkig kregen de kinderen onderweg van de crew een lunch aangeboden. Maar in Medan aangekomen waren we nog niet op locatie. Er stond nog een 4 uur lange autoreis op het programma. Gelukkig had de stichting Harapan Jaya al een auto voor ons geregeld, die ons kon brengen. Met nog een extra stop om te eten eindelijk om 4 uur lokale tijd in het revalidatiecentrum aangekomen. Wat fijn om de zusters weer na 2 jaar te ontmoeten. Ook Rani, Malva en Ayu waren blij om eindelijk op bestemming te zijn en een fijne douche en bed te kunnen krijgen. Nu wachten op de intake en operatie. Spannend!


De Bali Runners gaan op 19-2-2017 rennen voor PERU.

 Op zondag 19-2-2017 gaan de Bali Runners om 10.00 uur in het natuurgebied Wit Holland in Middelbeers rennen voor Peru. Evi Kisjes uit Oostelbeers gaat namelijk een hardloop- en wandel- wedstrijd organiseren in een heel mooi natuurgebied. Het inschrijfgeld bedraagt 5,00 euro. Hieronder legt Evi uit, wat voor soort projecten dat zijn.

De Bali Runners zouden het heel fijn vinden als meer mensen hun voorbeeld volgen en ook mee gaan doen. Ze vinden het namelijk geweldig dat een jong meisje op komt voor mensen, die het heel moeilijk hebben, en bedreigde natuurgebieden. Daarom bevelen ze dit project bij iedereen aan.

In de bijgevoegde poster is meer informatie te vinden.

De Bali Runners

 

Hallo,

Ik ben Evi Kisjes en ik ben leerling in de 4e klas van Heerbeeckcollege. Ik doe mee aan het Peru project van het Heerbeeck college. Het ondersteunt een aantal projecten in Peru zoals de indianen in de Andes, stammen die in zeer slechte leefsituaties verkeren. Stichting Hope zet zich in voor onderwijs en gezondheidsprojecten voor deze mensen. Ook worden er projecten  ondersteund die de bedreiging van tropisch regenwoud tegen willen gaan (zie stichting BEE).

Voor het project ga ik met een paar leerlingen op reis. Doel van de reis is om leerlingen de problemen van een ontwikkelingsland, zoals armoede, overbevolking, vernietiging van de natuur en veel zaken die hier het gevolg van zijn zoals sloppenwijken en erosie, te laten ervaren.

We gaan daar bijvoorbeeld een oerwoud pad schoonhakken en kleren uitdelen. Ook krijgen we daar een aantal lezingen over bijvoorbeeld corruptie en biodiversiteit. Van te voren zamelen we geld in voor goede doelen, zoals stichting Hope die op komt voor de oorspronkelijke bewoners van Peru, en stichting BEE die zich inzet voor de biodiversiteit.

De leerlingen, die meedoen aan dit project moeten zelf hun geld bij elkaar verzamelen voor de reis en voor de goede doelen.  Daarom is het mijn idee om een sponsorloop te organiseren. Nog nooit eerder is er een Beerse winterloop georganiseerd, waarbij je een loop hebt in de prachtige omgeving van het Witholland ven. 

De winterloop zal zijn op zondag 19 februari 2017.

poster peru
Voor aanmeldingen en/of informatie over de LOOP VOOR PERU kunt u een email sturen aan lopenvoorperu@gmail.com

Groetjes,

Evi Kisjes.


Dit is de nieuwe outfit van de Bali Runners

Nieuw Tenue Bali Runners


27 januari 2017

High Tea van basisschool De Beerze in Oostelbeers brengt 450,20 euro op !

De High Tea, die op vrijdag 27-1-2017 werd georganiseerd door groep 8c van basisschool De Beerze, locatie Oostelbeers, is een groot succes geworden. Toen de kinderen het buffet van zelf gemaakte lekkernijen hadden uitgestald stroomden de gasten binnen en was de gezellig ingerichte gymzaal heel snel gevuld. Het werd een heel leuke middag en iedereen was onder de indruk van de heerlijke cake’s, hartige taartjes, vers fruit in een jasje van chocolade, koekjes en wafels, die de kinderen allemaal zelf hadden gebakken. Het was ook heel mooi om te zien hoe alle gasten door de kinderen zelf werden voorzien van koffie, thee en al het lekkers van het buffet. De belegde broodjes van de werkgroep Hutsp@t van de Dorpsraad in Oostelbeers maakten het feest helemaal compleet.

De kinderen genoten zelf ook van de ijsbar die door IJssalon De Dames uit Oirschot ter beschikking was gesteld en een mooi plaatsje had gevonden op de viskar van De Stapperij uit Spoordonk. Ze mochten zelf het ijs in de hoorntjes scheppen en serveren en ze deden dat met heel veel plezier. De bakken met chocolade- en vanille- ijs van De Dames waren overvloedig gevuld en daarom mochten er nóg een paar andere klassen genieten van de lekkernij uit Oirschot.

En toen werd het geld geteld dat deze High Tea had opgebracht. Onder luid gejuich werd het eindresultaat van 450,20 euro bekend gemaakt. Een prachtig resultaat van een heel gezellige middag.

De twee juffen (Brigitte en Joke) en de kinderen van groep 8c van deze basisschool verdienen een groot compliment. Zij hebben met hart en ziel deze middag georganiseerd, waardoor de ouderen van De Vestakker in Middelbeers en de kinderen met een beperking op het eiland Bali in Indonesië een mooi bedrag mogen ontvangen.

Voor de Bali Runners is dit de afsluiting van hun project over het jaar 2016.  Ze hadden al zoveel geld opgehaald dat er 5 Balinese kinderen met een beperking geholpen konden worden. Dankzij de inzet van iedereen, die aan deze High Tea een bijdrage heeft geleverd, kan nu een zesde Balinees kind geholpen worden.

Oostelbeers mag trots zijn op haar kinderen !

High Tea

Kees Smetsers


21 januari 2017

70 jaar in Kamperland.

Afgelopen vrijdag ben ik samen met Angela naar Kamperland gereden. Kamperland ligt op het Zeeuwse eiland Noord Beveland, dichtbij de Oosterschelde kering Neeltje Jans. Ik ga daar in de komende week in de rustige omgeving van een huisje aan het strand mijn vierde boek over Bali schrijven. Net als mijn derde boek wordt dat een roman. Het verhaal zal deze keer gaan over de onderdrukking van de vrouwen op Bali, die de maatschappij dragen, maar weinig rechten hebben. De titel van het boek zal worden “Het verdriet achter de glimlach”.

In mijn vierde boek zal ik ook een stukje koloniale geschiedenis verwerken.  Het verhaal zal zich namelijk afspelen in het jaar 1946 rond de “Puputan van Margarana”, een zwarte bladzijde in de Nederlandse geschiedenis, die nooit geschreven is…

Vandaag was het (toevallig ?) ook zeventig jaar geleden dat ik in een ziekenhuis in Tilburg het levenslicht aanschouwde. Het was een moeilijke bevalling, maar het is toch allemaal goed gekomen en ik geniet volop van het leven dat mijn ouders mij geschonken hebben.

 • Groene Woud Lente Trail 4
 • Groene Woud Lente Trail 5
 • Groene Woud Lente Trail 6
 • Groene Woud Lente Trail 7
 • Groene Woud Lente Trail 2019 2
 • Groene Woud Lente Trail 2019 3
 • Groene Woud Lente Trail 2019 4
 • Groene Woud Lente Trail 2019 5
 • Groene Woud Lente Trail 2019 6
 • Groene Woud Lente Trail 2019 7

Angela had cadeautjes voor mij gekocht en die was ik vanmorgen om 07.30 uur bij het ontbijt aan het uitpakken. Toen ging de telefoon en ik kreeg mijn loopmaatje Antoinet aan de telefoon. “We willen even een verjaardagsliedje voor jou zingen” zei ze en toen hoorde ik mijn loopmaatjes van de Bali Runners zingen. “Er staat een verjaardagstaart buiten bij jullie huisje op de tuintafel, ga maar kijken” zei Antoinet daarna. Ik ging vlug kijken en er stond inderdaad een overheerlijke taart van Bakkerij van Hulten uit Diessen op de tafel. Toen snapte ik er niets meer van. Hoe kon dat nou ? En toen zag ik ze staan, in het donker, achter een heg bij een ander huisje. Drie Bali Runners in hun felgekleurde Bali Runners outfit. Elia Deenen, Antoinet Hems en Henk van Gerven kwamen naar mij toe en omhelsden mij.

Dit had ik nooit verwacht. Ik was verrast, blij en ontroerd. Terwijl Angela het ontbijt klaar maakte gingen we even met z’n vieren rennen op het strand langs de Oosterschelde. En toen kwamen bij mij de tranen…

De komst van mijn loopmaatjes had echt indruk op mij gemaakt. Ze waren ’s morgens al heel vroeg opgestaan en hadden 150 kilometer gereden, om op mijn verjaardag bij mij te zijn. Ik kan niet in woorden uitdrukken wat ik op zo’n moment voel. Het is echte vriendschap…

Toen Elia, Henk en Antoinet weer waren vertrokken gingen Angela en ik een wandeling van twee en een half uur maken langs het brede strand van de Noordzeekust bij de Banjaard. Daarna hadden we weer genoeg honger om bij het visrestaurant op Neeltje Jans een heerlijke visschotel te gaan eten. Dit restaurant kan ik bij iedereen aanbevelen.

Voor mij was dit een verjaardag, die ik nooit meer zal vergeten…

Kees Smetsers


deel deze nieuws pagina

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail