Balirunners

Groenewoud Lente Trail 2020

Bas Lemmens helpt kinderen in Indonesië.

Bas Lemmens uit Oirschot werkt bij Zorginstelling Sint Joris en zorgt daar samen met zijn collega’s voor ouderen, die hulp nodig hebben. Bas heeft een warm hart voor de kwetsbare medemens. Om deze reden heeft hij zich in september 2019 aangemeld bij de stichting Loopgroep Bali Runners en probeert hij op deze manier kinderen in Indonesië te helpen, die een beperking hebben en niet kunnen lopen. In deze moeilijke tijd van het coronavirus, dat de wereld in zijn greep houdt, is bij Bas het idee ontstaan om iets positiefs te doen voor mensen in nood. Onlangs had hij zich aangemeld voor de Groene Woud Lente Trail, die op 19 april 2020 georganiseerd zou worden door Atletiek Oirschot en de stichting Loopgroep Bali Runners. De opbrengst van deze trail zou naar de kinderen in Indonesië gaan, die onze hulp nodig hebben. Nu deze trail wegens de verspreiding van het coronavirus niet door kan gaan, wil Bas op 19 april 2020 de halve marathon gaan lopen. Tijdens deze halve marathon wil Bas onder begeleiding van Henk van Gerven zijn persoonlijke record (2.03.23) op deze afstand gaan verbeteren. Bas wil zich tijdens deze aanval op zijn beste tijd laten sponsoren en de opbrengst bestemmen voor de hulpverlening aan kinderen in Indonesië. Mensen kunnen raden welke tijd Bas gaat lopen en degene, die de tijd van Bas het dichtste benadert, kan een taart winnen die door Bas persoonlijk bezorgd zal worden. De winnaar kan ook kiezen uit een paar hardloopsokken of een inschrijfbewijs voor de Groene Woud Lente Trail van 2021. Meedoen kan tot en met 17 april 2020 door storting van 2,50 euro op bankrekening NL34 RABO 0316590371 ten name van de stichting Loopgroep Bali Runners onder vermelding naam, emailadres en de geschatte tijd. Uiteraard kan iedereen meerdere malen meedoen en meerdere tijden opgeven (2,50 euro per opgegeven tijd). De door Bas gelopen tijd en de winnaar van de prijs zal op 20 april 2020 bekend worden gemaakt op de website www.balirunners.nl. Door mee te doen geeft u kwetsbare kinderen in Indonesië een kans op een betere toekomst.


Groene Woud Lente Trail gaat niet door.

Op 19 april 2020 zouden Atletiek Oirschot en de stichting Loopgroep Bali Runners de Groene Woud Lente Trail organiseren. Deze trail zou plaats vinden in het natuurgebied De Mortelen en de opbrengst zou gaan naar de hulpverlening aan kinderen in Indonesië, die een beperking hebben en niet goed kunnen lopen. Wegens de huidige ontwikkelingen met betrekking tot de verspreiding van het coronavirus is het voor de organisatoren echter onmogelijk om de Groene Woud Lente Trail door te laten gaan. Het risico voor de deelnemers en andere betrokkenen is te groot. Met pijn in het hart hebben Atletiek Oirschot en de Bali Runners dit recreatieve hardloop evenement daarom afgelast. De Groene Woud Lente Trail gaat nu vermoedelijk plaats vinden op zondag 11 april 2021.

 


Sfeerimpressie Groene Woud Lente Trail van 19 april 2020

Op zondag 19 april 2020 wordt voor de derde keer de Groene Woud Lente Trail gehouden. Deze trail wordt georganiseerd door Atletiek Oirschot en de stichting Loopgroep Bali Runners. Dit jaar loopt het parcours door het natuurgebied De Mortelen, dat is gelegen tussen Oirschot en Boxtel. De hardlopers en trailrunners, die in het jaar 2018 hebben meegedaan aan de Groene Woud Lente Trail, hebben kunnen ervaren hoe bijzonder dit gebied is. Mocht u toen niet mee hebben gedaan, dan kunnen onderstaande foto’s een indruk geven hoe De Mortelen er uit zien. Overige relevante informatie is te vinden in het verhaal dat hieronder staat.

 • trail1
 • trail2
 • trail3
 • trail4

Zó mooi wordt de Groene Woud Lente Trail van 19 april 2020 !

Bijgaande korte film laat zien hoe mooi het natuurgebied De Mortelen is, waar op 19 april 2020  de Groene Woud Lente Trail zal worden gehouden. De film is in het jaar 2018 gemaakt tijdens de eerste editie van de Groene Woud Lente Trail.


De inschrijving voor de Groene Woud Lente Trail is geopend !

Op zondag 19 april 2020 organiseren Atletiek Oirschot en Stichting Loopgroep Bali Runners voor de derde maal de Groene Woud Lente Trail. Na de succesvolle tweede editie van vorig jaar in het natuurgebied Campina (bijna 600 deelnemers) vindt deze recreatieve hardloopwedstrijd nu weer plaats in het natuurgebied De Mortelen. Deelnemers, die tijdens de eerste editie van de Groene Woud Lente Trail in dit natuurgebied hebben gelopen, weten hoe mooi het daar is.

De Mortelen is een natuurgebied dat ten noorden van Oirschot ligt. Het is een uniek “coulissen landschap” met een sterke afwisseling van vochtige weiden, loofbos, houtwallen en naaldbos. Lopen in De Mortelen lijkt wel een reis terug in de tijd. Je dwaalt er door ouderwetse boerennatuur die vroeger, voor de ruilverkavelingen toesloegen (jaren 50 tot 80), op veel meer plaatsen in Brabant te bewonderen was, maar nu bijna helemaal verdwenen is. In het voorjaar is dit gebied op zijn mooist met prachtige tinten geel van het speenkruid, de dotterbloem en de sleutelbloem. De weilanden staan dan vol lila gekleurde pinksterbloem. Het Brabants Landschap beheert dit gebied en geeft de deelnemers aan de Groene Woud Lente Trail de kans om dit unieke gebied op een sportieve manier te ontdekken.

Inschrijven voor deze wedstrijd kan via de website www.inschrijven.nl. Net als vorig jaar is er een limiet van 600 deelnemers. Als deze limiet bij voorinschrijving is bereikt, is na-inschrijving niet meer mogelijk. Derhalve wordt aanbevolen om zo snel mogelijk in te schrijven. Deelname is mogelijk vanaf de leeftijd van 16 jaar.

De tarieven voor het inschrijfgeld zijn:

Km. Voorinschrijving: Na-inschrijving: Leden van Atletiek Oirschot (alleen bij voorinschrijven)
11 12,50 euro 15,00 euro 10,00 euro
17 15,00 euro 17,50 euro 12,50 euro
27 17,50 euro 20,00 euro 15,00 euro

 

Bij het inschrijven is het mogelijk een vrijwillige donatie te doen aan het Brabants Landschap. De Mortelen is een belangrijk gebied geworden voor de boomkikker in Noord Brabant. Sinds de herintroductie enkele jaren geleden doet deze soort het erg goed in De Mortelen. Het Brabants Landschap wil de boomkikker graag, met kleine maatregelen in het veld, helpen om uit te spreiden naar andere natuurgebieden.

De start van de Groene Woud Lente Trail is op zondag 19 april 2020 tussen 08.00 uur en 10.00 uur bij Zorgboerderij Het Scheiend, Nieuwedijk 51, 5688LK Oirschot. Bij deze start en finishlocatie is parkeerruimte aanwezig. Het wordt echter aanbevolen om zoveel mogelijk niet met de auto te komen en de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.

Het gaat hier om een recreatieve hardloopwedstrijd. Er is geen tijdregistratie en er kan individueel of in groepsverband gelopen worden. Door gespreid te starten wordt de rust in het natuurgebied niet in gevaar gebracht. Bij de finish is er voor alle deelnemers een medaille en een heerlijke uitsmijter.

Deelname is op eigen risico, je loopt in een natuurgebied en hulp is daardoor niet snel ter plaatse. De organisatie is niet aansprakelijk voor schade en diefstal van eigendommen. Bij inschrijven ga je akkoord met het publiceren van foto- en filmmateriaal.

De organisatie van deze wedstrijd zal alles doen om te zorgen voor een mooie wedstrijd met een gezellige sfeer. Zij worden daarbij geholpen door de volgende sponsoren:

 • Pluimveebedrijf W.v.d. Laar BV Oirschot;
 • Grafi-team Bladel;
 • Jumbo Oirschot;
 • Jumbo Middelbeers;
 • Ronnor Eindhoven;
 • Screenrun Bladel;
 • Het Groene Woud Ei Oirschot;
 • Zorgboerderij Het Scheiend Oirschot;
 • Runners World Eindhoven;
 • Brabants Landschap.

De opbrengst van de Groene Woud Lente Trail van 19 april 2020 komt ten goede aan het project van de Stichting Loopgroep Bali Runners. Deze stichting helpt kinderen in Indonesië, die een beperking hebben (meestal een klompvoet) en niet goed kunnen lopen. Na een operatie en drie maanden fysiotherapie kunnen deze kinderen voor het eerst in hun leven goed gaan lopen, rennen en spelen met hun vriendjes. Kunt u zich voorstellen wat dat voor deze kinderen en hun ouders betekent ? Met uw deelname aan de Groene Woud Lente Trail helpt u deze kinderen op hun weg naar een betere toekomst.

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail