Balirunners

Groenewoud Lentetrail 2023

 

Foto’s Groene Woud Lente Trail.

Ad van Zelst en Luc Kenter hebben mooie foto’s gemaakt van de Groene Woud Lente Trail van 16 april 2023.

Als je op onderstaande links klikt, dan kun je de foto’s bekijken.

https://photos.app.goo.gl/rKRyL7gb4FtyWwu56

https://photos.app.goo.gl/1gAq722JHYM4sx1f6

 

Film Groene Woud Lente Trail 2023

Een impressie van de Groene Woud Lente Trail, die op 16 april 2023 is gehouden in het natuurgebied Kampina.


Sabotage tijdens de Groene Woud Lente Trail 2023.

Het bestuur en de vrijwilligers van de stichting Loopgroep Bali Runners en Atletiek Oirschot hadden in de afgelopen dagen alles gedaan om de Groene Woud Lente Trail 2023 tot een sportief feest te maken.

De hal van de manege van Zorgboerderij Het Scheiend was omgetoverd tot een gezellige start- en finishlokatie.

En het parcours in natuurgebied Kampina was zorgvuldig uitgepijld, met inachtnemning van de regels van Natuurmonumenten (beheerder van het gebied), zodat de ongeveer 300 deelnemers konden gaan genieten van een mooie wedstrijd.

Helaas bleek kort na de start al snel dat er op het parcours een of meerdere personen bezig waren met het verwijderen van de richtingpijlen, die in de vennen en beken werden gegooid (zie foto).

Daardoor raakten sommige deelnemers het spoor bijster.

De organisatie greep snel in en verving de verdwenen richtingpijlen door nieuwe.

Gelukkig namen alle deelnemers de plotselinge situatie heel sportief op en daardoor werd het toch een heel mooi evenement.

Bij de finish kreeg elke deelnemer een heerlijke uitsmijter, koffie of thee en een medaille.

Het was gezellig in de manege van Zorgboerderij Het Scheiend en daardoor verdween de ergernis over het wangedrag van de “saboteurs” als sneeuw voor de zon.

Deze editie van de Groene Woud Lente Trail was weer een heel mooie, zeker omdat van de opbrengst van deze trail een relatief groot aantal Indonesische kinderen, die een fysieke beperking hebben (meestal klompvoet), via een operatie of andere behandeling een kans op een beter leven zullen krijgen.

De Bali Runners en Atletiek Oirschot willen graag iedereen bedanken, die een bijdrage heeft geleverd aan deze Groene Woud Lente Trail.

PlayPause
GWLT1
GWLT2
GWLT3
previous arrow
next arrow


Groene Woud Lente Trail 2023. 

De stichting Loopgroep Bali Runners bestaat uit negen hardlopers uit de gemeente Oirschot. Samen proberen ze hun doel te verwezenlijken en dat is het helpen van Indonesische kinderen, die een fysieke beperking hebben (meestal klompvoet) en daardoor niet goed kunnen lopen.  

Als de kinderen nog héél jong zijn kunnen ze worden geholpen via een brace en gips. Op het eiland Bali gebeurt dat door Marjanne Oomen uit Oirschot, die haar leven in dienst heeft gesteld van de kwetsbare kinderen op dat eiland. 

Als de kinderen met een klompvoet al wat ouder zijn, dan kunnen ze alleen via een operatie van hun beperking worden verlost. Elk jaar vliegt een team van 4 Nederlandse en Belgische artsen naar het eiland Sumatra om daar een groot aantal kinderen te opereren.  

Na hun operatie of andere behandeling kunnen de betreffende kinderen voor het eerst van hun leven goed lopen. Kunt u zich voorstellen wat dat voor deze kinderen en hun ouders betekent ? 

In de afgelopen jaren hebben de Bali Runners de operaties en andere behandelingen van de hiervoor genoemde kinderen gefinancierd. Zonder de hulp van sponsors en donateurs kunnen de Bali Runners de kinderen echter niet helpen. 

Op 16 april 2023 organiseren de Bali Runners samen met Atletiek Oirschot weer hun jaarlijkse “Groene Woud Lente Trail”. Deze recreatieve wedstrijd (zonder tijdmeting) wordt dit jaar gehouden in het unieke natuurgebied Kampina tussen Oisterwijk, Boxtel en Oirschot. Het is een trail voor hardlopers, trailrunners en wandelaars. De opbrengst gaat naar het goede doel van de Bali Runners.  

Door deel te nemen aan de “Groene Woud Lente Trail” geeft u de kwetsbare kinderen in Indonesië een kans op een betere toekomst. Dankzij de deelnemers aan deze trail kunnen er straks weer een paar kinderen de eerste stappen van hun leven zetten. Wat is er mooier voor een hardloper, trailrunner of wandelaar dan ervoor te zorgen dat een kind kan gaan lopen ? 

Meer informatie is te vinden op de bijgevoegde flyer. 


 

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail