Bali Runners

Groene Woud Lente Trail

 

Op 14 april 2019 organiseren de stichting Loopgroep Bali Runners en Atletiek Oirschot samen de Groene Woud Lente Trail in het unieke natuurgebied De Kampina.

Op 14 april 2019 vindt er tussen Oisterwijk en Boxtel een bijzondere gebeurtenis plaats. De stichting Loopgroep Bali Runners en Atletiek Oirschot organiseren dan namelijk de GROENE WOUD LENTE TRAIL 2019. Deze trail is geen wedstrijd, maar een recreatief wandel- en hardloopevenement. Dankzij de bereidwillige medewerking van NATUURMONUMENTEN krijgen de deelnemers een unieke gelegenheid om individueel of in groepsverband het kwetsbare natuurgebied DE KAMPINA te gaan ontdekken.

De naam Kampina is afgeleid van het Romeinse “Campina”, een andere naam voor Kempen, dat “woeste grond betekent”. Dit natuurgebied beslaat 1535 hectare ten zuidoosten van Oisterwijk en ten zuidwesten van Boxtel. Centraal in het gebied ligt de uitgestrekte Kampinase Heide, met daarin onder meer het Belversven, de Huisvennen en de Zandbergvennen. In augustus bloeit in het noordelijk gedeelte de heide in paarstinten. In de winter treedt het water van de zuidoostelijk gelegen Beerze buiten haar oevers en dan is het beekdal een geliefde plek voor water- en trekvogels.

De Kampina is al vanaf 1929 in beheer bij Natuurmonumenten. Ondanks dat het een kwetsbaar gebied is heeft Natuurmonumenten toch toestemming verleend aan de stichting Loopgroep Bali Runners en Atletiek Oirschot om onder voorwaarden de Groene Woud Lente Trail te organiseren in dit gebied. Beide verenigingen zijn hierbij heel blij mee en zullen bij de organisatie van deze trail uiteraard aandacht schenken aan de kwetsbaarheid van dit gebied. Zo zal de start plaats vinden bij Zorgboerderij Het Scheiend in Oirschot, die net buiten het gebied is gelegen. Verder zal er gespreid worden gestart tussen 08.00 uur en 10.00 uur, zodat er geen sprake zal zijn van grote groepen wandelaars en hardlopers en de rust van dit gebied niet verstoord zal worden.

Voor wandelaars, hardlopers en trailrunners is de Groene Woud Lente Trail een unieke kans om te gaan wandelen en rennen over uitgestrekte heidevelden, waar schaapskuddes, paarden en runderen in alle vrijheid grazen. Men kan genieten van de diversiteit van dit gebied met zijn bossen, meanderende beken en verscholen vennen. De flora en fauna in dit gebied is werkelijk heel uniek.

Inschrijven voor de Groene Woud Lente Trail is binnenkort mogelijk op www.inschrijven.nl. Nadere details zullen op de websites www.atletiekoirschot.nl  en www.balirunners.nl worden geplaatst.

De opbrengst van de Groene Woud Lente Trail zal ten goede komen aan de stichting Loopgroep Bali Runners, die Indonesische kinderen helpt, die een loopbeperking hebben en nooit goed hebben kunnen lopen. Via een operatie en drie maanden revalidatie krijgen deze kinderen de kans op een betere toekomst. Door deelname aan deze trail helpt u deze kinderen.

De opbrengst van de Groene Woud Lente Trail zal ook ten goede komen aan Atletiek Oirschot. Deze bloeiende atletiekvereniging heeft een belangrijke sociale functie in het dorp Oirschot en biedt atleten in alle leeftijdsgroepen in een veilige omgeving de kans om hun sport te beoefenen en te werken aan een gezonde leefstijl. Atletiek Oirschot heeft als een van haar speerpunten het beoefenen van atletiek door ouderen en dat is binnen de gemeente Oirschot een gewaardeerd initiatief.

Zowel Atletiek Oirschot als de stichting Loopgroep Bali Runners hopen dat veel deelnemers zich zullen inschrijven voor deze trail. Daarbij zullen ze ook aandacht schenken aan de gezelligheid vóór en na de trail. Zo zal in het startgeld ook een heerlijke “uitsmijter” zijn begrepen. De Brabantse gastvrijheid en de bijzondere startlocatie bij Zorgboerderij Het Scheiend zullen zeker bijdragen aan een onvergetelijk evenement, wat de deelnemers nog lang zal bezig houden. Dus… snel inschrijven…

En hier vindt u alvast wat sfeerfoto’s van het natuurgebied De Kampina.

 • Kampina 10
 • Kampina 11
 • Kampina 12
 • Kampina 13
 • Kampina 14
 • Kampina 15
 • Kampina 16
 • Kampina 17
 • Kampina 18
 • Kampina 19
 • Kampina 20


 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail