Balirunners

Groene Woud Lente Trail

Download de Groenewoud Lentetrail brochure, klik op deze link: groenewoudtrail-2019

 


Foto’s Groene Woud Lente Trail

Dit jaar zijn er door de verschillende fotografen foto’s gemaakt van de Groene Woud Lente Trail.

Op www.kramerfotografie.com is een hele serie foto’s te vinden, die tegen betaling besteld kunnen worden. Van elke bestelde foto gaat 0,50 eurocent naar het goede doel van de stichting Loopgroep Bali Runners, zijnde de hulpverlening aan kinderen in Indonesië, die een beperking hebben en niet goed kunnen lopen.

Op de website www.atletiekoirschot.nl zijn foto’s te vinden, die door Ad van Zelst en Corry van Gerven zijn gemaakt. Deze foto’s geven een heel mooi sfeerbeeld van de Groene Woud Lente Trail 2019.

Op de website www.balirunners.nl zijn de foto’s van de Groene Woud Lente Trail te vinden in het fotoboek en bij het verslag onder het hoofdstuk “Groene Woud Lente Trail”.


Groene Woud Lente Trail was weer een succes.

Op zondag 14 april werd de tweede editie van de Groene Woud Lente Trail gehouden. De organisatie was weer in handen van Atletiek Oirschot en de stichting Loopgroep Bali Runners, die in vriendschap verbonden zijn. De eerste deelnemers kwamen zich al rond 7.30 uur ’s morgens melden bij de sfeervolle startlocatie van Zorgboerderij Het Scheiend. Daarbij was ook Melinda Witbreuk, één van de orthopedisch chirurgen, die elk jaar in Indonesië kinderen met een loopbeperking opereren. Melinda was helemaal uit Amstelveen gekomen om te laten zien hoe zij het waardeert dat uit de opbrengst van deze trail genoemde operaties financieel ondersteund zullen worden. Nadat Jan van Hout uit Spoordonk met zijn paard en de huifkar van Zorgboerderij Het Scheiend was vertrokken om water etc. naar de posten op het parcours te brengen, gingen de eerste lopers en wandelaars van start. Het was nog snijdend koud, maar de deelnemers kregen het na de start al snel warm toen ze hun parcours liepen door het unieke natuurgebied Kampina, dat door Natuurmonumenten voor deze trail ter beschikking was gesteld. De Bali Runners en de vrijwilligers van Atletiek Oirschot hadden heel veel moeite gedaan om de diverse afstanden van pijlen en aanwijsborden te voorzien. Helaas hadden onbekenden een paar pijlen en aanwijsborden weggehaald en dat leverde even verwarring op bij de deelnemers. Bij de soep- en waterpost ging het ook mis toen twee aggregaten niet bleken te functioneren. Ondanks deze onverwachte kortstondige problemen genoten alle deelnemers volop van de vele vennen, de bossen en de uitgestrekte velden van dit natuurgebied. Uit de positieve reacties onderweg bleek dat iedereen onder de indruk was van de omgeving waarin men liep en dat positieve gevoel werd nog groter toen ze finishten in de grote paardenhal bij Zorgboerderij Het Scheiend. Die hal was sfeervol aangekleed en elke keer als er een deelnemer finishte werd hij of zij verwelkomd met de muziek van een “meidenband” en kregen ze een heel mooie medaille omgehangen. Daarna werden ze ook nog verwend met een kop heerlijke soep of een dito uitsmijter. Een gratis tombola met mooie prijzen maakte het feest compleet. Deze dag kan echt een succes genoemd worden, daar was het iedereen over eens. Het grote aantal deelnemers, veel meer dan in de vorige editie, zal zeker een reden zijn om te overwegen volgend jaar weer een Groene Woud Lente Trail te organiseren. De organisatie wil iedere deelnemer en vrijwilliger bedanken voor hun bijdrage, die er toe zal leiden dat er straks in Indonesië weer een aantal kinderen, die een beperking hebben en nooit goed hebben kunnen lopen, geopereerd kunnen worden en een kans op een betere toekomst zullen krijgen. Dankzij alle wandelaars, hardlopers, trailrunners, vrijwilligers en sponsors van de Groene Woud Lente Trail rennen er straks in Indonesië een paar kinderen rond, die dat voorrecht voorheen niet hadden…

[wowslider id="18"]

Kees Smetsers


 


Laatste nieuws Groene Woud Lente Trail 2019

De limiet van het aantal inschrijvingen voor hardlopers en trailrunners is bereikt. Dit betekent dat hardlopers en trailrunners niet meer kunnen inschrijven. Wandelaars kunnen op de dag van de trail (14 april) nog wel inschrijven.

Atletiek Oirschot en de stichting Loopgroep Bali Runners zijn heel blij met de grote belangstelling voor hun trail, maar roepen wel iedereen op zoveel mogelijk niet met de auto te komen vanwege de beperkte parkeercapaciteit.

Tijdens de trail zullen er mensen van EHBO aanwezig zijn om deelnemers te helpen als dat nodig blijkt te zijn. Opgemerkt wordt dat deelname aan deze trail voor ieders eigen verantwoordelijkheid is. Deelnemers moeten zich realiseren dat zij  lopen of wandelen in een natuurgebied en dat hulpdiensten bij een calamiteit niet snel ter plaatse kunnen zijn.

Tijdens het evenement zal een professionele fotograaf (Peter Kramer) op het parcours aanwezig zijn om actiefoto’s te maken. Deze foto’s kunnen tegen een vergoeding besteld worden via de website www.kramerfotografie.com. Van elke bestelde foto zal 0,50 euro naar het goede doel van de stichting Loopgroep Bali Runners gaan. Door deel te nemen aan deze trail gaan de deelnemers akkoord met het feit, dat er tijdens het evenement van hen actiefoto’s gemaakt kunnen worden en dat deze gepubliceerd kunnen worden op de websites www.kramerfotografie.com, www.atletiekoirschot.nl en www.balirunners.nl.


Update Groene Woud Lente Trail 2019

Inschrijven

De inschrijving voor de Groene Woud Lente Trail, die op 14 april 2019 wordt gehouden, loopt heel voorspoedig. Het ziet er naar uit dat de limiet voor hardlopers en trailrunners (350 deelnemers) bereikt zal worden. Daarom is het voor hardlopers en trailrunners belangrijk om snel in te schrijven, zodat men verzekerd kan zijn van deelname aan deze unieke trail. Nogmaals wordt opgemerkt dat de limiet niet geldt voor wandelaars, die kunnen op de dag van de trail nog inschrijven. Natuurlijk zou de organisatie het fijn vinden als iedereen zo snel mogelijk inschrijft. Inschrijven is mogelijk op www.inschrijven.nl.

Parkeren

Aangezien de organisatie een groot aantal deelnemers verwacht, is het van belang dat zoveel mogelijk deelnemers per fiets naar de startlocatie komen (Zorgboerderij Het Scheiend, Nieuwedijk 51 Oirschot). Bij de startlocatie is voldoende gelegenheid om fietsen te stallen.

Deelnemers, die per auto komen, dienen de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.

Parcours

Het parcours bestaat per categorie uit één ronde. Elke deelnemer loopt derhalve een route, die één keer gelopen moet worden. Er is sprake van de volgende categorieën:

  • wandelaars 8 kilometer;
  • wandelaars 15 kilometer;
  • hardlopers en trailrunners 11 kilometer;
  • hardlopers en trailrunners 22 kilometer;
  • hardlopers en trailrunners 33 kilometer.

Goede doel

De opbrengst van de Groene Woud Lente Trail zal bestemd worden voor het goede doel van de stichting Loopgroep Bali Runners. Deze stichting helpt kinderen in Indonesië, die een beperking hebben en niet het voorrecht hebben om te kunnen lopen. Via een operatie en drie maanden revalidatie krijgen deze kinderen een kans op een betere toekomst.

Een gedeelte van de opbrengst zal ook bestemd worden voor Atletiek Oirschot, de mede organisator van deze trail. Atletiek Oirschot vervult voor zowel ouderen als jongeren een belangrijke sociale functie in de gemeente Oirschot.

[wowslider id="9"]

Film voor promotie doeleinden

De Bali Runners hebben samen met Atletiek Oirschot in het natuurgebied Kampina een promotiefilm gemaakt. Deze film komt binnenkort op de websites van de stichting Loopgroep Bali Runners en Atletiek Oirschot te staan. Deelnemers aan de Groene Woud Lente Trail kunnen in deze film zien hoe mooi en uitdagend het parcours is van de Groene Woud Lente Trail.


Limiet voor aanmeldingen trailrunners en hardlopers voor de Groene Woud Lente Trail 2019.

Op 14 april 2019 organiseren Atletiek Oirschot en de stichting Loopgroep Bali Runners de tweede editie van de Groene Woud Lente Trail. Deze keer vindt dit recreatieve hardloop-, trail en wandelevenement plaats in het natuurgebied Kampina, dat is gelegen tussen Oisterwijk, Boxtel en Oirschot.

Vanwege het unieke karakter van deze trail is de belangstelling dermate groot, dat de organisatie besloten heeft om een limiet in te stellen voor het aantal aanmeldingen door trailrunners en hardlopers voor de afstanden 11, 22 en 33 kilometer. Voor deze deelnemers is de limiet voor het aantal aanmeldingen gesteld op 350 deelnemers. Als deze limiet bereikt is, dan zijn geen voorinschrijvingen en na-inschrijvingen meer mogelijk.

De limitering wordt door de organisatie toegepast om deze bijzondere dag in alle opzichten goed te laten verlopen, zodat alle deelnemers met een goed gevoel naar huis kunnen gaan. Daarnaast wil de organisatie rekening houden met de wensen en richtlijnen van Natuurmonumenten, die beheerder is van het natuurgebied Kampina.

De organisatie merkt met nadruk op dat de limitering niet geldt voor wandelaars. De wandelaars kunnen tot en met de dag, waarop deze trail plaats vindt, zich aanmelden en inschrijven.


Aanvullende informatie voor de inschrijving op de Groene Woud Lente Trail.

Starttijden.

Alle deelnemers kunnen starten tussen 08.00 en 10.00 uur.

Uitzondering: Hardlopers en trailrunnersdie 33 kilometer lopen,  kunnen starten tussen 08.00 en 09.00 uur.

De start vindt plaats bij Zorgboerderij Het Scheiend, Nieuwedijk 51, 5688 LK Oirschot.

Voorinschrijving tot 10 april 2019.

Voorinschrijving is mogelijk tot 10 april 2019. Dat kan via de website www.inschrijven.nl. Op deze website is het ook mogelijk een vrijwillige donatie te doen voor Natuurmonumenten, die het kwetsbare natuurgebied Kampina beheert.

Na-inschrijving op 14 april 2019.

Na-inschrijving is nog mogelijk op 14 april 2019, voor de start van de Groene Woud Lente Trail. De prijzen van de na-inschrijving liggen hoger dan de prijzen van de voorinschrijving.

Deelnemer: Afstand: Voorinschrijving: Na-inschrijving: Leden Atletiek Oirschot (voorinschrijving)
Hardloper 11 kilometer 10,00 euro 12,50 euro 7,50 euro
Hardloper 22 kilometer 12,50 euro 15,00 euro 10,00 euro
Hardloper 33 kilometer 15,00 euro 17,50 euro 12,50 euro
Wandelaar Korte afstand 5,00 euro 5,00 euro 5,00 euro
Wandelaar Lange afstand 5,00 euro 5,00 euro 5,00 euro

 

Inbegrepen in inschrijfgeld.

Hardlopers en trailrunners, die 11, 22 of 33 kilometer lopen, krijgen bij de finish een medaille en een uitsmijter. Dat is in het inschrijfgeld inbegrepen.

Wandelaars, die de korte (ongeveer 8 kilometer) of lange wandelafstand (ongeveer 15 kilometer) wandelen, krijgen bij de finish een kop soep. Dit heeft te maken met de lage inschrijfprijs. Wandelaars, die naast de kop soep ook een uitsmijter willen hebben, kunnen die kopen voor 4 euro.

Wandelaars krijgen geen medaille, dat heeft ook te maken met de lage inschrijfprijs voor wandelaars (5,00 euro).

Minimum leeftijd deelnemers.

De minimum leeftijd voor deelname door hardlopers is 16 jaar.

Tombola.

Elke deelnemer krijgt een startnummer. Op de achterzijde van het startnummer staat een kortingsbon van 15 euro voor aankopen bij een sportwinkel.

Na afloop van de Groene Woud Lente Trail wordt er een tombola gehouden met levende muziek. Het startnummer is het gratis lot, waarmee tijdens de tombola mooie prijzen gewonnen kunnen worden. Het startnummer geeft dus niet alleen recht op een uitsmijter en een medaille (hardlopers en trailrunners), of een kop soep (wandelaars), maar ook op mooie prijzen tijdens de tombola.

Goede doel.

De opbrengst van de Groene Woud Lente Trail is bestemd voor de goede doelen van de stichting Loopgroep Bali Runners en Atletiek Oirschot. Op de websites www.balirunners.nl  en www.atletiekoirschot.nl is meer informatie te vinden over de Groene Woud Lente Trail en het daaraan verbonden goed doel.

Parkeren.

De organisatie zal zorg dragen voor voldoende parkeer gelegenheid voor fietsen en auto’s. De bestuurders van auto’s dienen de aanwijzingen van verkeersregelaars gebruiken om hun auto’s te parkeren in de omgeving van Zorgboerderij Het Scheiend.

Verantwoordelijkheid.

De organisatie zal zorgen voor EHBO-posten. Ook zullen er op het parcours drankposten zijn met koffie en water. Deelname aan de Groene Woud Lente Trail blijft echter ieders eigen verantwoordelijkheid.


Een terugblik op de Groene Woud Lente Trail van het jaar 2018.

DWARS DOOR DE MORTELEN.

In de stedendriehoek Eindhoven, Tilburg en ’s-Hertogenbosch ligt Nationaal Landschap Het Groene Woud, waar stad en land naadloos in elkaar overlopen. Loopgroep de Bali Runners bedacht het plan om in dit schitterende natuurgebied een unieke trailrun te organiseren die voor hardlopers, maar zeker ook voor wandelaars, een ware beleving zou worden.

[wowslider id="83"]

In Het Groene Woud zijn erg veel mooie natuurgebieden, maar voor deze trailrun was het gebied ‘De Mortelen’ bij Oirschot uitgekozen. Het is een afwisselende bosomgeving, waar je bijna struikelt over de tinten geel van speenkruid, dotterbloem en slanke sleutelbloem. De weilanden zijn hier prachtig lila gekleurd door de pinksterbloem, waarbij soms ook iets oranjes fladdert… dat is het oranjetipje, een dagvlinder die blijkbaar alléén op deze plant haar eitjes legt. Het parcours liep dwars door dit natuurgebied, dat normaal niet wordt opengesteld voor grote groepen lopers en wandelaars. Dankzij de medewerking van Brabants Landschap kregen nu bijna 300 deelnemers toch de kans om hardlopend of wandelend te genieten van dit unieke stukje natuur.

De wandeling van 12 kilometer liep langs en door weilanden, langs sloten waar de kikkers ijverig kwaakten, over prachtige paden en smalle padjes. Op een heerlijke zondagochtend vanaf 7:00 uur kon ik beginnen aan deze mooie tocht, die heel duidelijk middels pijlen uitgezet was. De ochtenddauw lag nog op het gras en het frisse groen van de nieuwe blaadjes aan de bomen en  de eerste bloeiende bloemetjes maakten het een waar genot voor alle zintuigen. Halverwege was er gelegenheid om een kopje thee of koffie te drinken en even te bekomen van het moois wat de natuur tot dusver bracht. Na de pauze vervolgden we onze weg richting landgoed Heerenbeek, nog zo’n schitterend mooi gebied, waar vooral populieren de kleine weilandjes omringen wat zorgt voor een heel knusse sfeer. Op dit landgoed staat een prachtig landhuis met wit gepleisterde muren en hangtorens waardoor het net een kasteeltje lijkt.

Aan de finish bij Herberg De Schutskuil werden we nog verblijd met een mooie herinneringsspeld en was er gelegenheid na te genieten en te praten onder het genot van een drankje en een uitsmijter! Ik heb enorm genoten van deze mooie, diverse en verrassende wandeling. Onder de indruk van zoveel moois en dat zo dichtbij huis, keerde ik moe en voldaan huiswaarts.

Elia Deenen

 


Sfeerimpressie Groene Woud Lente Trail 2019.

De Groene Woud Lente Trail 2019 wordt gehouden op 14 april 2019. Het parcours van deze trail in het natuurgebied Kampina tussen Oisterwijk, Boxtel en Oirschot, is echt uniek.  De deelnemers aan deze recreatieve wandel- en hardloopwedstrijd zullen kunnen genieten van de indrukwekkende natuur met bossen, heidevelden en ontelbare vennen. Bijgaande foto’s geven een sfeerimpressie, maar als wandelaar, hardloper en trailrunner moet je deze trail echt zelf doen om te kunnen beleven hoe mooi dit gebied is. Dus…. snel inschrijven op www.inschrijven.nl. De opbrengst van dit evenement is voor een goed doel, namelijk de hulpverlening aan Indonesische kinderen, die een beperking hebben en niet kunnen lopen.

[wowslider id=”7″]


Op 14 april 2019 organiseren de stichting Loopgroep Bali Runners en Atletiek Oirschot samen de Groene Woud Lente Trail in het unieke natuurgebied De Kampina.

Op 14 april 2019 vindt er tussen Oisterwijk en Boxtel een bijzondere gebeurtenis plaats. De stichting Loopgroep Bali Runners en Atletiek Oirschot organiseren dan namelijk de GROENE WOUD LENTE TRAIL 2019. Deze trail is geen wedstrijd, maar een recreatief wandel- en hardloopevenement. Dankzij de bereidwillige medewerking van NATUURMONUMENTEN krijgen de deelnemers een unieke gelegenheid om individueel of in groepsverband het kwetsbare natuurgebied DE KAMPINA te gaan ontdekken.

De naam Kampina is afgeleid van het Romeinse “Campina”, een andere naam voor Kempen, dat “woeste grond betekent”. Dit natuurgebied beslaat 1535 hectare ten zuidoosten van Oisterwijk en ten zuidwesten van Boxtel. Centraal in het gebied ligt de uitgestrekte Kampinase Heide, met daarin onder meer het Belversven, de Huisvennen en de Zandbergvennen. In augustus bloeit in het noordelijk gedeelte de heide in paarstinten. In de winter treedt het water van de zuidoostelijk gelegen Beerze buiten haar oevers en dan is het beekdal een geliefde plek voor water- en trekvogels.

De Kampina is al vanaf 1929 in beheer bij Natuurmonumenten. Ondanks dat het een kwetsbaar gebied is heeft Natuurmonumenten toch toestemming verleend aan de stichting Loopgroep Bali Runners en Atletiek Oirschot om onder voorwaarden de Groene Woud Lente Trail te organiseren in dit gebied. Beide verenigingen zijn hierbij heel blij mee en zullen bij de organisatie van deze trail uiteraard aandacht schenken aan de kwetsbaarheid van dit gebied. Zo zal de start plaats vinden bij Zorgboerderij Het Scheiend in Oirschot, die net buiten het gebied is gelegen. Verder zal er gespreid worden gestart tussen 08.00 uur en 10.00 uur, zodat er geen sprake zal zijn van grote groepen wandelaars en hardlopers en de rust van dit gebied niet verstoord zal worden.

Voor wandelaars, hardlopers en trailrunners is de Groene Woud Lente Trail een unieke kans om te gaan wandelen en rennen over uitgestrekte heidevelden, waar schaapskuddes, paarden en runderen in alle vrijheid grazen. Men kan genieten van de diversiteit van dit gebied met zijn bossen, meanderende beken en verscholen vennen. De flora en fauna in dit gebied is werkelijk heel uniek.

Inschrijven voor de Groene Woud Lente Trail is nu al mogelijk op www.inschrijven.nl. Nadere details zullen op de websites www.atletiekoirschot.nl  en www.balirunners.nl worden geplaatst.

De opbrengst van de Groene Woud Lente Trail zal ten goede komen aan de stichting Loopgroep Bali Runners, die Indonesische kinderen helpt, die een loopbeperking hebben en nooit goed hebben kunnen lopen. Via een operatie en drie maanden revalidatie krijgen deze kinderen de kans op een betere toekomst. Door deelname aan deze trail helpt u deze kinderen.

De opbrengst van de Groene Woud Lente Trail zal ook ten goede komen aan Atletiek Oirschot. Deze bloeiende atletiekvereniging heeft een belangrijke sociale functie in het dorp Oirschot en biedt atleten in alle leeftijdsgroepen in een veilige omgeving de kans om hun sport te beoefenen en te werken aan een gezonde leefstijl. Atletiek Oirschot heeft als een van haar speerpunten het beoefenen van atletiek door ouderen en dat is binnen de gemeente Oirschot een gewaardeerd initiatief.

Zowel Atletiek Oirschot als de stichting Loopgroep Bali Runners hopen dat veel deelnemers zich zullen inschrijven voor deze trail. Daarbij zullen ze ook aandacht schenken aan de gezelligheid vóór en na de trail. Zo zal in het startgeld voor de trailrunners en hardlopers ook een heerlijke “uitsmijter” zijn begrepen.  De deelnemende wandelaars zullen kunnen genieten van een gratis kop soep, die bereid is door een echte kok. De Brabantse gastvrijheid en de bijzondere startlocatie bij Zorgboerderij Het Scheiend zullen zeker bijdragen aan een onvergetelijk evenement, wat de deelnemers nog lang zal bezig houden. Dus… snel inschrijven…

En hier vindt u alvast wat sfeerfoto’s van het natuurgebied De Kampina.

[wowslider id="8"]


 

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail