Balirunners

Hardloopwedstrijden 2020

Bali Runners lopen na zes maanden weer een wedstijd.

 

De Bali Runners hebben door het coronavirus zes maanden lang geen enkele wedstrijd kunnen lopen. Ze hadden zich dit jaar o.a. ingeschreven hun eigen Groene Woud Lente Trail, voor de marathon van Luxemburg, de marathon van Gent, de marathon van Eindhoven en de Tilburg Ten Miles. Helaas werden al deze wedstrijden afgelast en moesten de Bali Runners maar afwachten of er dit jaar nog een hardloopwedstrijd door zou gaan. Het gevolg was ook dat ze dit jaar heel weinig geld op kunnen halen, waarmee ze de kinderen in Indonesië zouden kunnen helpen, die een klompvoet hebben en nooit goed hebben kunnen lopen.

Op zondag 20 september 2020 was er eindelijk weer een evenement, dat wel doorging. Drie Bali Runners waren er als de kippen bij om zich in te schrijven voor dit evenement. Het was de SMOKKELAARSTRAIL in de bossen van Gorp en Rovert, tussen Hilvarenbeek en Goirle.

Henk van Gerven, Antoinet Hems en Kees Smetsers hadden ingeschreven voor de trail van 27 kilometer. Dat werd bijna drie uur rennen over bospaadjes, langs stille meertjes, tussen hoge varens en rodondendrons. Het parcours liep langs de grens met België en was heel gevarieerd. Alle drie de Bali Runners genoten van deze prachtige omgeving. Ze hadden de hele zomer hard doorgetraind en nu konden ze relaxt genieten van de groene natuur om hen heen. Toen ze na bijna drie finishten waren ze blij dat ze weer eens in wedstrijdverband hadden kunnen rennen. Het was een evenement zonder tijdopname, maar dat maakte niets uit. De organisatoren hadden er een superfijne belevenis van gemaakt, die volledig voldeed aan de coronarichtlijnen. Daarom verdienen ze echt een compliment.

Hopelijk is dit het begin van een nieuwe periode, waarin de Bali Runners weer regelmatig een wedstrijd kunnen gaan hardlopen en weer geld op kunnen gaan halen voor de hulpverlening aan de kinderen in Indonesië, die niet het voorrecht hebben gekregen om te kunnen rennen.

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail