Balirunners

Hardloopwedstrijden 2021

 

Twee Bali Runners lopen de “Klaas Vaak Droomtijd Loop” in Delft. 

Wij (Henk van Gerven en Bas Lemmens) hadden ons ingeschreven voor de Klaas Vaak Droomtijd Loop in Delft. Deze loopwedstrijd zou gehouden worden in de nacht van 30 op 31 oktober. Dit unieke evenement wordt slechts een maal per vijf jaar georganiseerd. De start zou plaats vinden op 31 oktober om 02.00 uur ’s nachts (zomertijd). In de deze nacht zou de klok een uur teruezet worden. Dus als wij om 02.00 uur zouden starten en vóór 03.00 uur over de finish zouden gaan, dan zouden wij binnen een uur een dik persoonlijk record op de halve marathon hebben.

Om 23 uur vertrokken wij vanuit Oirschot naar Delft. Het grootste voordeel om ‘s nachts te rijden is dat er bijna geen verkeer op de weg is . Om 00.30 uur kwamen we aan bij de start locatie. We konden de bus van Henk op het terrein kwijt bij de sporthal. Het was allemaal goed geregeld. Er stonden verkeersregelaars. We gingen meteen ons startnummer ophalen, dit kon tot 01.30 uur. Ook dit was goed aangegeven. Wat ons opviel, was dat er veel vrijwilligers en mensen van de EHBO  aanwezig waren. Je merkte aan alles dat dit een bijzonder evenement was. Tijdens het ophalen van onze nummers raakten we aan de praat met de organisatie. Ze vonden het bijzonder dat wij vanuit Oostelbeers en Oirschot naar Delft waren gekomen om daar midden in de nacht te gaan lopen. Henk legde uit waar wij voor lopen en we vertelden ook dat wij op 24 april een groot evenement organiseren (de Groene Woud Lente Trail).

Toen we onze startnummers hadden opgespeld, gingen we we weer terug naar de bus om de meegebrachte lichtjes van Henk om te doen. We kwamen er echter al snel achter dat dit toch niet zo makkelijk was. Dus wij weer terug naar de plaats waar de startnummers werden uitgereikt. Daar lagen speldjes. Hierdoor konden we de lampjes goed om ons heen binden. Toen we eenmaal klaar waren met alle lampjes, liepen we naar de start locatie. We trokken volop de aandacht want niemand was zo verlicht als wij. Er waren veel lopers die met ons op de foto wilden. Ze vonden het allemaal geweldig. Nog even voor de start op het kunstgras wat warmlopen. De organisatie wilde nog een foto van ons maken. Wat ons opviel was dat bijna alle lopers (ruim 700) een wedstrijdshirt hadden besteld. Henk had geregeld dat wij ook een shirt kregen omdat we zo mooi verlicht waren.

Om 02.00 uur klonk het startschot. Een rij van personen met Bengaals vuurwerk stond langs de kant. Wat een beleving. Het viel ons op dat er bij de start al best wel wat publiek langs de kant stond. Tijdens de loop stonden er her en der plukjes mensen om ons aan te moedigen. Omdat wij opvielen met onze lampjes kregen we veel complimenten en extra aanmoedigingen. Toen we in het centrum kwamen stonden er tientallen mensen de lopers aan te moedigen, vooral veel studenten stonden langs de kant. De route bestond uit twee ronden. De eerste ronde deden we het rustig aan. We kwamen door in 1 uur en 1 minuut. De tweede ronde gingen we steeds beter lopen en haalden ook andere hardlopers in. Tijdens de tweede ronde stond het publiek nog steeds langs de kant om ons aan te moedigen. Ik hoorde de mensen roepen “ hé daar heb je de kerstbomen weer”. Sommige zongen spontaan een kerstliedje als wij voorbij kwamen. Het was een mooie route. Door de stadspoort over brugjes langs het water. Er was zelfs een heel stuk van de route verlicht met allemaal fakkels. Ik denk zeker wel 500 meter.

Onze tweede ronde ging in 56 minuten dus we hadden flink door kunnen versnellen. We waren nog goed fit ondanks het late (of vroege) tijdstip, midden in de nacht. Bij de finish aangekomen, moesten wij even bijkomen van het lopen. Er stonden flesjes water bij de finish. Onderweg waren er ook drie waterposten geweest. Het was allemaal goed geregeld. Na de finish zijn we vrij vlug daarna weer naar huis gegaan. Het was lekker rustig op de weg. Onze netto tijd was 1.57,24. Het was een mooie beleving die we niet hadden willen missen.

PlayPause
img20211031wa0000
img20211031wa0001
img20211031wa0003
img20211031wa0004
img20211031wa0006
previous arrow
next arrow


Bas Lemmens: van 90 kilo naar de hele marathon van Eindhoven. 

Het is nog niet heel lang geleden dat Bas Lemmens uit Oirschot het besluit nam om zijn gewicht van 90 kilo, gevolg van een Bourgondisch leven, op een bijzondere manier drastisch terug te brengen.

Als Bali Runner vond hij in zijn loopmaat Henk van Gerven een ideale begeleider van zijn project, wat er op neerkwam dat hij zijn eerste hele marathon zou gaan lopen.

Bas begon met Henk aan intensieve trainingen, die hem naar de marathon van Eindhoven moesten brengen.

Daarnaast dook hij de sportschool in om daar met krachttraining zijn spieren sterker te maken.

Het gevolg was dat het gewicht van Bas langzaam maar zeker afnam en zijn loopprestaties alleen maar toenamen.

Zondag 10 oktober was de dag dat Bas de kroon op een heel intensief sportjaar kon gaan zetten tijdens de hele marathon van Eindhoven.

Met zijn vrouw en kinderen als fanatieke supporters begon hij aan de uitdaging, die een hele marathon altijd is.

Ook voor Bas werd het een zware wedstrijd, zeker in de laatste 6 kilometers, toen Henk van Gerven op de Oirschotsedijk bij de 40-koppige waterpost van Atletiek Eindhoven zijn loopkleren had verwisseld voor een apenpak om daarmee het project van de Bali Runners onder de aandacht van de toeschouwers te gaan brengen.

Maar Bas toonde zijn sterke karakter en viel na 42 kilometers bij de finish in de armen van zijn vrouw en kinderen.

Zijn missie was gelukt, hij was 20% lichaamsgewicht kwijt en had een hele marathon gelopen.

Toen 10 minuten later zijn 74-jarige loopmaat Kees Smetsers ook over de finish kwam als eerste van de categorie 70+, was het feest helemaal compleet.

Alle loopmaatjes van de Bali Runners, waarmee Bas een vriendschapsband heeft opgebouwd, hadden de finish bereikt, ook Johan Pijnenburg en Henk van den Oord, die de halve marathon tot een goed einde hadden gebracht.

Ze hadden allemaal genoten van deze wedstrijd en daar hadden de Bali Runners Elia Deenen, Antoinet Hems en Piet van Oirschot met hun enthousiaste toejuichingen bij de waterpost van Atletiek Oirschot zeker toe bijgedragen.

Bas had op deze dag laten zien dat bijna alles mogelijk is, als je er echt voor gaat.

Hij had een indrukwekkende prestatie geleverd en daar zal hij nog lang van kunnen genieten, net als alle andere Bali Runners en de atleten van Atletiek Oirschot, voor wie deze dag feestelijk werd afgesloten bij het clubhuis in Oirschot.

De marathon van Eindhoven was dit jaar een heel bijzondere…

PlayPause
img20211010wa0005
img20211010wa0015
img20211010wa0016
img20211010wa0011
img20211010wa0013
img20211010wa0017
img20211010wa0034
img20211010wa0024
img20211010wa0018
img20211010wa0037
img20211010wa0038
previous arrow
next arrow

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail