Balirunners

Stichting Loopgroep Bali Runners – Hardloopwedstrijden 2019

 

Halve marathon van Valkenswaard was weer een mooie wedstrijd.

De halve marathon van Valkenswaard is een aantrekkelijke wedstrijd. Dat komt omdat de wedstrijd altijd over een aantrekkelijk parcours gaat met mooie bospaden. Deze keer werkte het weer ook mee, want het was bijna windstil en er was veel zuurstof in de lucht. Nadat alle deelnemers zoals altijd met een bus naar de start waren gebracht klonk het startschot. Voor mij persoonlijk werd het een wedstrijd, die mij niet bracht wat ik er van had verwacht. Mijn geplande eindtijd bereikte ik bij lange na niet. Misschien moet ik mijn doelen in de komende tijd een beetje bijstellen en gewoon meer gaan genieten van wat ik nog wel kan. Het was wel heel mooi dat Henk van Gerven bij mij bleef toen ik mijn wedstrijdtempo terug moest laten zakken. Dat getuigt van een mooie hardloopvriendschap, die heel warm aanvoelt. Henk koos er voor om bij mij te blijven en gaf daarmee een mooi persoonlijk resultaat op.

De andere deelnemers van Atletiek Oirschot bereikten wel mooie tijden. Edwin van de Ven liep een heel mooie 1.29.02 over de halve marathon en werd daarmee tiende in zijn categorie. Robijn Vroege deed het nog beter en kwam met haar tijd van 1.48.10 op de derde plaats van het podium bij de vrouwen senioren.

In de grote tent bij de finish was het zoals altijd weer heel gezellig en nadat mij loopmaatjes Antoinet en Henk relativerende woorden tot mij hadden gesproken, kon ik toch nog gaan genieten van het gevoel, dat ik weer een halve marathon had gelopen. Dat is het mooie van hardlopen. Elke keer voel je de vriendschap van je loopmaatjes van de Bali Runners en Atletiek Oirschot en dan wordt het bereikte resultaat minder belangrijk dan de weg er naar toe.

 • Valkenswaard 1
 • Valkenswaard 2
 • Valkenswaard 3
 • Valkenswaard 4

Kees Smetsers


Henk van Gerven en Kees Smetsers halen ereplaatsen bij de marathon van Gent.

Voor de Bali Runners was het overbrengen van het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Oirschot een belevenis, die ze nooit meer zullen vergeten. In de nacht van 23-10 op 24-10 liepen ze in de stilte en onder een prachtige sterrenhemel tachtig kilometer lang met een brandende fakkel richting Oirschot. De tocht eindigde bij Zorgboerderij Het Scheiend  op de Nieuwedijk in Spoordonk, waar de Bali Runners welkom werden geheten door de Burgemeester, de Jeugdburgemeester en het organisatiecomité van het bevrijdingsfeest. Daarna kwam de tocht in een 75 jaar oud legervoertuig langs alle scholen van Spoordonk, De Beerzen en Oirschot en die maakte bij de Bali Runners ook veel emoties los. De ceremonie bij het bevrijdingsmonument en de optocht naar de Markt van Oirschot was het waardige afsluit van een onvergetelijke twee dagen, die veel energie hadden opgeleverd. Dat bleek een paar dagen later.

Op de zondag na de bevrijdingstocht vertrokken de twee Bali Runners Henk van Gerven en Kees Smetsers, die allebei ook lid zijn van Atletiek Oirschot, naar Gent om daar een wedstrijd te gaan lopen. Ze zaten allebei nog vol energie van de bevrijdingstocht een paar dagen eerder en raakten onderweg niet uitgepraat over alles wat ze als vriendenclub hadden meegemaakt bij de 75-jarige viering van de bevrijding van Oirschot. Toen ze bij de “topsporthal” aankwamen waren ze onder de indruk van de prachtige ambiance van de start/finishlocatie. Henk van Gerven vertrok als eerste voor zijn achtste hele marathon van dit jaar en een uur later vertrok Kees Smetsers voor zijn tien kilometer. Na iets minder als een uur was Kees weer terug en toen kon hij samen met het loopmaatje van Henk van Gerven, Elle van Spreuwel, op de tribunes gaan wachten op de finish van Henk. Die kwam veel eerder als verwacht.  Henk kwam in volle sprint de sporthal binnen gerend en onder het gejuich van het publiek en dreunende beatmuziek sprintte hij naar een supersnelle 3.44.00. Gezien de voorbereiding was dat een ongelooflijk snelle tijd. Daarbij kwam nog dat hij de eerste en de tweede helft van deze marathon in de zelfde tijd had gelopen, dus helemaal vlak. Henk was heel blij en dat gevoel werd nog sterker toen zijn loopmaatje Elle op de halve marathon haar persoonlijk record met vier minuten verbeterde en bracht op 1.59.43. Toen ze de uitslagen gingen raadplegen op internet werd de verrassing nog groter. Henk van Gerven bleek in zijn achtste marathon van dit jaar eerste te zijn geworden in de categorie M60 ! Kees Smetsers had geen goede tijd gelopen, maar ook hij bleek eerste te zijn geworden in de categorie M70. Voor Atletiek Oirschot en de Bali Runners waren dit weer twee mooie uitslagen, de kers op de taart in een onvergetelijke week.

 • Gent 1
 • Gent 2
 • Gent 5


Marathon Eindhoven: Kees Smetsers mag weer friet eten.

In de weken voorafgaande aan de marathon van Eindhoven was het zelfvertrouwen van Kees Smetsers, lid van Atletiek Oirschot en tevens Bali Runner, tot het dieptepunt gedaald. Oplopende wedstrijdspanning, een beginnende keelontsteking en zenuwen op de maag hadden hem uit zijn evenwicht gebracht. Maar toen hij samen met 3000 andere atleten van start ging voor de 42195 meter, was alles snel vergeten. Begeleid door Henk van Gerven, zijn loopmaatje van de Bali Runners, die met hem meefietste, liep hij in een strak tempo van 10 kilometer per uur naar een tussentijd van 2.10.00 over de eerste helft van de marathon. Intussen was de temperatuur opgelopen tot bijna 25 graden en toen Kees in de wijk Woensel, op weg naar de Oirschotsedijk, steeds meer uitgeputte atleten langs de weg zal liggen die geholpen werden door EHBO’ers, besloot hij zijn tempo te matigen. Bij de waterpost van Atletiek Oirschot, na ongeveer 37 kilometer, wist hij dat het zou gaan lukken. De laatste kilometers op de Markt en het Statumseind legde hij met kippenvel op zijn armen af tussen een haag van enthousiaste toeschouwers. Honderd meter voor de finish viel hij in de armen van zijn partner Angela, di als supporter langs de kant van het parcours stond. Even later kreeg hij de medaille omgehangen en op dat moment dacht hij terug aan een jaar geleden, toen hij door het redden van vissen uit het riviertje De Beerze zodanige rugklachten had opgelopen dat hij helemaal niet meer kon hardlopen, zelfs wandelen lukt hem toen niet. Dankzij de behandeling van fysiotherapeute Marieke Meeuwis en het zwemmen bij Laco Oirschot was het tij gekeerd. Een hele zomer lang had hij getraind met zijn loopmaatje Antoinet Hems, die hem bij alle lange duurlopen had vergezeld. Kees had tijdens deze voorbereiding op de marathon als “mindset” drie maanden lang geen friet, ijs, chocolade en gebak gegeten. Maar nu was het doel bereikt en een uur later zat hij samen met Henk van Gerven bij de beste “friettent” van Nederland, Martin Zwerts in Eindhoven, aan een groot bord friet met Belgische mayonaise. Het was de kers op de taart, die later op de dag werd gevolgd door een paar gezellige uurtjes tijdens de “afterparty” bij zijn vrienden van Atletiek Oirschot. Kees was ontzettend blij dat hij dit als 72-jarige mee had mogen maken. Toen hij weer thuis was in Oostelbeers dacht hij aan de kinderen in Indonesië, waarvoor hij deze wedstrijd had gelopen, en aan de woorden van Henk van Gerven: “als je iets écht wilt, dan is bijna alles mogelijk”.

Ik moet nog even vermelden dat Henk van Gerven, nadat hij 30 kilometer met mij had meegefietst, als een razende terug is gefietst naar de start, waar hij net op tijd was om als een van de laatsten te starten voor de halve marathon. Die liep hij ook nog in een heel mooie tijd. Wat een super sportman is hij !


Elia, Antoinet, Henk en Kees trotseren de hitte bij de Dam tot Dam loop.

Vier Bali Runners hebben vandaag meegedaan aan de Dam tot Damloop (Amsterdam-Zaandam).
Ze hadden geluk dat ze een uur eerder eerder van start gingen dan oorspronkelijk gepland.
De deelnemers die na hen in de startvakken stonden, mochten niet van start of werden tijdens de wedstrijd terug gestuurd naar de start.
Oorzaak was de temperatuur van 25 graden, die vooral de ongeoefende lopers parten speelde.
Op een gegeven moment waren er zoveel ambulances bezig op het parcours dat de wedstrijdleiding de nog te starten deelnemers niet meer kon laten vertrekken.
De vier Bali Runners deden het gezien de omstandigheden rustig aan en hebben echt genoten van het enthousiasme van de talrijke toeschouwers.
Ze stopten op het parcours bij elke tuindouche en vervolgden daarna drijfnat hun wedstrijd.
Deze manier van koelen bleek een ideale manier om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.
Henk, Elia, Antoinet en Kees kijken daarom met een goed gevoel terug op deze goed georganiseerde wedstrijd.
Ze hebben bewondering voor de organisatie, die de moeilijke beslissing moest nemen om 4000 van de 46.000 (!) deelnemers niet te laten vertrekken.

 • Dam tot Dam 1
 • Dam tot Dam 2
 • Dam tot Dam 9
 • Dam tot Dam 20
 • Dam tot Dam 21
 • Dam tot Dam 22
 • Dam tot Dam 23
 • Dam tot Dam 24
 • Dam tot Dam 25
 • Dam tot Dam 94

Kees Smetsers


Bali Runners genieten van een heel gezellige Tilburg Ten Miles.

De Tilburg Ten Miles is voor veel atleten een van de jaarlijkse hoogtepunten op de hardloopkalender. Dat heeft vooral te maken met de gezellige sfeer en het grote aantal toeschouwers. Deze keer deden Henk van Gerven, Henk van den Oord en Kees Smetsers namens de Bali Runners mee aan de 10 Engelse mijlen van deze wedstrijd. Bali Runner Johan Pijnenburg liep als opa samen met zijn twee kleinkinderen de “Kidsrun” en dat was natuurlijk een onvergetelijk moment. Verder deden er nog verschillende andere leden van de families Pijnenburg, van den Oord en van Gerven mee aan de diverse afstanden van deze wedstrijd. Toen ze van start gingen was de zon door het wolkendek gebroken en waren er perfecte omstandigheden voor een mooie wedstrijd. Er waren heel veel deelnemers, die werden toegejuicht door heel veel toeschouwers. Vooral in laatste kilometers waren de feestelijk versierde straten en de muziekorkestjes met opzwepende muziek een prachtige entourage voor de deelnemers. Op de Heuvel werd door veel atleten nog een heftige sprint naar de finish ingezet en dat leverde mooie tijden op. De Bali Runners en hun familieleden genoten allemaal op hun eigen manier van deze wedstrijd. Het was super om dit in familieverband te doen. Henk van Gerven liep een vlakke race en finishte in een supersnelle eindtijd van 1.19.51.  Henk van den Oord had tijdens de triatlon al laten zien dat hij heel snel kan lopen en dat maakte hij op deze dag ook waar. Zijn eindtijd van 1.31.17 was twee minuten sneller dan die van Kees Smetsers (1.33.15). Toen de Bali Runners na afloop nog even genoten van de gezellige sfeer in de oude hallen bij de finish, kwamen ze tot de conclusie dat de Tilburg Ten Miles voor hen weer één groot feest waren geweest. Daarom verdient de organisatie van dit evenement een vet compliment.

 • TTM 10
 • TTM 11
 • TTM 12
 • TTM5
 • TTM20

Kees Smetsers


Mooie prestatie van Henk van Gerven bij zijn zesde marathon van dit jaar.

Zaterdag 11 augustus vertrokken de Bali Runners Henk van Gerven en Kees Smetsers naar het schitterende “Nationalpark Eifel” om daar de marathon van Monschau te gaan lopen. Ze waren in het gezelschap van Rinus van Dijck en Henny Valks van Atletiek Eindhoven, die ook aan deze wedstrijd zouden deelnemen. Angela Duis, de partner van Kees, ging als supporter mee. Na eerst een paar uurtjes te hebben gewandeld in het mooie, maar wel heel toeristische Monschau, reden ze naar de Rursee, waar overnacht zou worden. In de avonduren werden in de startplaats Konzen de startnummers opgehaald en op de “pastaparty” grote borden pasta naar binnen gewerkt. Daarna was het tijd om energie te gaan verzamelen via een goede nachtrust. Iedereen was onder de indruk van het prachtige natuurgebied dat de Rursee met de omringende heuvels vormde. Dat zou een dag later nog steeds zo zijn, maar toen werden de steile hellingen ook een tegenstander. Henk van Gerven (62 jaar) ging in het kleine dorp Konzen (vijf kilometer van Monschau gelegen) van start voor de zesde (!) hele marathon van dit jaar. Kees Smetsers (72 jaar) en Rinus van Dijck (75 jaar) zouden samen in estafette de hele marathon doen, ieder 21 kilometer. Henny Valks liep ook de hele marathon. Na de start reden Kees Smetsers en zijn supporter Angela Duis naar het wisselpunt op 21 kilometer om daar te wachten op de doorkomst van de anderen. Henk van Gerven kwam nog helemaal fris als eerste Bali Runner door in een tussentijd van 2.20.00. Aan de eindstreep bleek hij een eindtijd te hebben van 4.20.15 en dat is gezien het zware parcours met veel steile hellingen (sommigen een paar kilometer lang) en bospaden met grind een heel mooie prestatie. Rinus van Dijck en Kees Smetsers zijn intussen wel 147 jaar oud, maar ze voltooiden samen toch relatief fris de hele marathon in 4.57.00. Vooral Rinus deed het heel goed met zijn tijd van 2.31.00 op het eerste gedeelte van de marathon, want hij liep op het zwaarste gedeelte. Kees liep op het tweede gedeelte 2.26.00 (inclusief twee minuten wissel). Henny Valks finishte als een van de laatsten in 6.03.24. Voor hun allemaal was de gezellige “afterparty” een mooie afsluiting van deze natuurmarathon. Deze marathon was minder zwaar als de marathon van La Roche van een paar weken geleden. Maar het blijft toch een bijzondere belevenis om in dergelijke uitdagende natuurgebieden te lopen, zeker als je het doen voor kinderen in Indonesië, die niet het voorrecht hebben om te kunnen lopen.

 • Monschau 1
 • Monschau 2
 • Monschau 3
 • Monschau 4
 • Monschau 5
 • Monschau 6
 • Monschau 8


Henk van Gerven loopt zijn vijfde marathon uit een serie van twaalf.

Henk van Gerven gaat dit jaar twaalf marathons lopen, elke maand, met het doel om minimaal één Indonesisch kind, dat een beperking heeft en niet kan lopen, een betere toekomst te geven.
Op zondag 14 juli begon hij ’s morgens om 09.00 uur aan de 42 kilometer van de Leenderbos Trail.
Het zou zijn vijfde hele marathon worden uit een serie van twaalf.
Voor Henk en de andere deelnemers werd het een onvergetelijke belevenis.
Ze liepen dwars door dennenbossen zonder een pad, door velden met varens die tot schouderhoogte kwamen, en over uitgestrekte heidevelden.
Het parcours was goed uitgepijld, maar toch was Henk blij dat hij op een gegeven moment gezelschap kreeg van een loper, die op zijn horloge navigatie had.
In dit uitgestrekte natuurgebied liep iedereen de kans om de weg kwijt te raken en te verdwalen.
Maar dat gebeurde gelukkig niet.
Bij de laatste drankpost bleek dat de totale afstand geen 42 kilometer was, maar ruim 45 kilometer en dat maakte de laatste kilometers extra zwaar.
Maar Henk is een doorzetter en na 5 uur en 13 minuten bereikte hij de finish.
Het was hem weer gelukt en dat is toch wel heel bijzonder na de ook zo zware marathon van La Roche, die Henk ruim een maand geleden heeft gelopen.
In augustus wacht de volgende uitdaging voor Henk, de marathon van Monschau.
Henk zit vol vertrouwen want hij weet waar hij het voor doet, namelijk voor de kinderen in Indonesië, die zijn hulp nodig hebben.
Daarom is hij ook heel blij met de donatie van 514,87 euro van Atletiek Oirschot voor het project van de Bali Runners.
Voor Henk is het een morele steun, die hem helpt om het project van twaalf marathons tot een goed einde te brengen.

 • IMG_20190714_140432
 • IMG_20190714_141209
 • IMG-20190714-WA0000
 • IMG-20190714-WA0001
 • IMG-20190714-WA0009


Kratjesrace Spoordonk 2019: één groot feest.

Op zondag 23 juni hebben de Bali Runners in hun eigen dorp meegedaan aan de Kratjesrace. Op deze dag bleek weer eens hoe een klein dorp als Spoordonk groot kan zijn als de handen ineen worden geslagen en een evenement wordt georganiseerd. De Bali Runners namen deel met twee teams en droegen met hun felgroene loopshirts het doel van hun stichting uit aan hun dorpsgenoten. Hardlopen in je eigen dorp is elke keer weer een bijzondere belevenis. Dat was twee weken geleden ook zo toen de Bali Runners het vuur van het geloof van de Kerk van Spoordonk naar de Basiliek van Oirschot brachten. Toen hadden ze ook echt het gevoel dat ze iets terug konden doen voor de inwoners van Spoordonk, die hen al zo vaak hebben gesteund bij hun projecten.

Deze tweede editie van de Kratjesrace was echt één groot feest voor iedereen die er aan meedeed.
Het was prachtig weer en het parcours kende veel verrassende obstakels.
De kinderen konden daar het eerst van gaan genieten en ze renden enthousiast door de pas gesloten Kerk, door de modder van sloten, dwars door stallen van boerderijen en nog veel meer originele hindernissen.

 • Kartjesrace 2019 2
 • Kartjesrace 2019 3
 • Kratjesrace 2019 1
 • Kratjesrace 2019 4
 • Kratjesrace 2019 5
 • Kratjesrace 2019 6
 • Kratjesrace 2019 7
 • Kratjesrace 2019 8
 • Kratjesrace 2019 9
 • Kratjesrace 2019 10

De volwassen deelnemers had een langer parcours en kwamen ook nog hoge containers tegen, een bamboe hindernis en natuurlijk diverse gladde modderhellingen.
Voor zowel de jeugd als de volwassenen was een groot springkussen de laatste hindernis. Dat was voor veel deelnemers een moeilijk te nemen obstakel, wat veel hilariteit opleverde.
Na de finish was er op het plein bij de (voormalige) Kerk in het warme zonnetje een gezellige afterparty. Sommige Bali Runners hebben extra lang genoten van deze afterparty en zullen de volgende dag waarschijnlijk niet echt fit wakker zijn geworden.
Om een lang verhaal kort te maken: het was voor elke deelnemer, jong en oud, een superleuke belevenis.
Daarom verdient de organisatie van de Kratjesrace 2019 een groot compliment. De Bali Runners zullen er volgend jaar zeker weer bij zijn.


Henk van Gerven loopt marathon van Düsseldorf en raakt zijn auto kwijt.

Henk van Gerven uit Oostelbeers is lid van Atletiek Oirschot en tevens voorzitter van de stichting Loopgroep Bali Runners. Als Bali Runner heeft hij zich het lot aangetrokken van kinderen in Indonesië, die een beperking hebben en nooit goed hebben kunnen lopen. Hij wil die kinderen héél graag helpen en gaat daarom in zijn 62e levensjaar elke maand een hele marathon lopen, waarbij hij zich laat sponsoren. Op 10 februari liep hij de wintermarathon van Zaltbommel en op 17 maart de natuurmarathon van Maastricht. Op zondag 28 april was de marathon van Düsseldorf voor Henk de derde marathon van dit jaar. Omdat de andere Bali Runners uitgenodigd waren op het 40-jarig huwelijksfeest van Johan Pijnenburg, moest Henk alleen naar Duitsland vertrekken. Daar parkeerde Henk zijn auto ergens in de straten langs de Rijn en ging met de fiets verder naar de start. Ondanks dat hij in de afgelopen maanden al twee marathons had gelopen, verliep de wedstrijd voor Henk weer heel goed. In een strak tempo rende hij door Düsseldorf. Tot het 35 kilometer punt liep hij op een schema van 3.40.00. Elke kilometer ging in 5.15 en Henk voelde geen vermoeidheid. Pas in de laatste 7 kilometers moest hij wat inleveren op zijn schema en gingen de kilometers in 6.00. De finish bereikte hij in een heel mooie tijd van 3.47.18. Nog nagenietend van zijn marathon ging Henk al fietsend zijn auto zoeken. Omdat de marathon nog aan de gang was, waren veel wegen afgesloten en raakte Henk zijn oriëntatie kwijt. Henk bleef zoeken, maar zijn auto vond hij niet. Na een paar uur rondgefietst te hebben ging Henk toch maar het thuisfront bellen. Drie Bali Runners, die op het feest van Johan Pijnenburg zaten, besloten naar Düsseldorf te vertrekken om Henk te gaan helpen. Die had intussen de hulp van een taxichauffeur ingeroepen en gevraagd of hij met Henk de route wilde rijden, die hij bij aankomst ook had gereden. Dat bleek een heel goed idee te zijn, want toen had Henk zijn auto snel gevonden. Henk belde snel naar de drie Bali Runners om het goede nieuws te vertellen. Deze drie vrienden van Henk waren net vertrokken richting Düsseldorf en konden blij en opgelucht weer omkeren naar het feest van Johan. Henk van Gerven noemt een hele marathon altijd een “belevenis” en dat was het deze keer zeker. Hij zal deze wedstrijd niet snel vergeten en zijn hardloopvrienden van Atletiek Oirschot en de Bali Runners zullen er nog vaak om moeten lachen. Jammer dat Henk na de zoektocht naar zijn auto niet nog even in de Rijn heeft gezwommen, want dan had hij een echte triathlon volbracht…
Kees Smetsers


Antoinet Hems wordt clubkampioen cross van Atletiek Oirschot.

Op zondag 17 maart was het nog maar een paar dagen tot het begin van de lente, maar daar was tijdens de clubcross van Atletiek Oirschot niets van te merken. Toen de twee Bali Runners, Antoinet Hems en Kees Smetsers, bij deze cross van start gingen, vielen er hagelstenen uit een inktzwarte hemel. Door de vele regenbuien was het parcours nat een modderig geworden. Zware omstandigheden voor iedereen dus. Bij de vrouwen was er een heel spannende strijd tussen Tineke van de Heuvel en Antoinet Hems. Deze twee snelle hardloopsters waren tijdens de drie ronden op het zware parcours constant in elkaars buurt en dat duurde tot de laatste 100 meter. In de eerste ronde liep Antoinet voorop, maar ze werd ingehaald door Tineke, die langzaam weg probeerde te lopen. Antoinet gaf alles om dichtbij haar te blijven, vertrouwend op haar sprint. Toen er nog maar 100 meter te lopen waren versnelde Antoinet in de laatste bocht naar de finish en ging Tineke voorbij. Alles gevend en zonder om te kijken rende ze naar de finish. Het werden heel spannende laatste meters. Bij de finish had Antoinet slechts twee seconden voorsprong op Tineke. Net als vorig jaar was het weer gelukt, ze was opnieuw clubkampioen cross van Atletiek Oirschot geworden. De Bali Runners zijn allemaal heel trots op haar dat ze dit weer heeft gepresteerd.

 • Clubcross 2019 1
 • Clubcross 2019 2
 • Clubcross 2019 3
 • Clubcross 2019 4
 • Clubcross 2019 5
 • Clubcross 2019 6
 • Clubcross 2019 7

Kees Smetsers


Bali Runners overwinnen de storm tijdens de Gulbergloop.

Op zaterdag 10 maart 2019 geselde een zuidwesterstorm het zuidoosten van Brabant. Windkracht 10, felle windvlagen en heftige regenbuien maakten het verblijf buitenshuis deze dag niet aantrekkelijk. Maar de Bali Runners gingen toch op stap om hun doelstelling uit te dragen, te weten de hulpverlening aan kinderen in Indonesië, die niet het voorrecht hebben om te kunnen rennen. Op de Gulberg in Nuenen (een voormalige vuilnisbelt) gingen Henk van Gerven, Linda Timmermans, Elia Deenen en Antoinet Hems de strijd met de elementen aan. Bij de start ontmoetten ze de 75-jarige Rinus van Dijck en dat is een grote vriend van de Bali Runners. Samen met hem renden ze na het startschot over de natte, modderige paden de steile hellingen van de Gulberg op. Het was een prachtig gezicht om alle deelnemers als een lang lint, vechtend tegen de wind en de regen, omhoog te zien rennen. De Bali Runners genoten van deze bijzondere uitdaging, vooral omdat ze het samen als team deden. Het “wij gevoel” maakt een dag als deze een heel bijzondere belevenis. Toen ze moe, maar voldaan, de finish bereikten was er weer een heel mooie herinnering toegevoegd aan alle mooie momenten, die ze in de afgelopen jaren samen hebben beleefd en die hun vriendschap zo intens heeft gemaakt.

 • Gulbergloop 1
 • Gulbergloop 2
 • Gulbergloop 3
 • Gulbergloop 4
 • Gulbergloop 5
 • Gulbergloop 6
 • Gulbergloop 7
 • Gulbergloop 8
 • Gulbergloop 9
 • Gulbergloop 10
 • Gulbergloop 12
 • Gulbergloop 13
 • Gulbergloop 14
 • Gulbergloop 15


Henk van Gerven en Piet van Oirschot bedwingen de Two Rivers Marathon.

Elk jaar wordt op Paaszaterdag in Zuid Afrika de “Two Oceans Marathon” gehouden. Dat is een ultra marathon van 56 kilometer. Jaarlijks reist een aantal ervaren Nederlandse marathonlopers naar Kaapstad om aan deze zware wedstrijd deel te nemen.

De “Two Rivers Marathon” van Zaltbommel is een wintermarathon, die door de zware omstandigheden voor veel lopers een ideale test is voor de wedstrijd in Zuid Afrika. Het grootste gedeelte van het parcours van deze wedstrijd gaat in de Bommelerwaard over de dijken langs de rivieren Maas en Waal. Op zondag 10 februari 2019 was de vierde editie van deze marathon. Henk van Gerven en Piet van Oirschot van de stichting Loopgroep Bali Runners gingen om 11.00 uur van start voor 42 zware kilometers, want de harde wind had vrij spel op de dijken van de Bommelerwaard.

 • Two Rivers Marathon 1
 • Two Rivers Marathon 4
 • Two Rivers Marathon 5
 • Two Rivers Marathon 6
 • Two Rivers Marathon 7
 • Two Rivers Marathon 8

De beide Bali Runners, die ook lid zijn van Atletiek Oirschot, werden vanaf de eerste kilometers geteisterd door de regen en wind. Desondanks kwamen ze bij het 21 kilometer punt door in mooie tijden, namelijk 1.51.45 (Henk) en 2.00.33 (Piet). In de tweede helft begon het ook steeds meer te regenen en dat maakte deze wedstrijd  nog zwaarder. De Bommelerwaard had op deze dag geen genade voor de deelnemers van deze marathon. In de laatste kilometers naar de finish, op de dijk naar Zaltbommel, werden de wind en de regenvlagen stormachtig. De deelnemers moesten hun laatste restje energie aanspreken. Beide Bali Runners zijn echter ervaren marathonlopers en zij lieten zich niet uit het veld slaan door deze extreme omstandigheden. Allebei wisten ze waarvoor ze het deden, want hun passie en drive hebben ze in de afgelopen jaren gevonden in de hulpverlening aan Indonesische kinderen, die een beperking hebben en niet het voorrecht hebben om te kunnen lopen. Dat maakt hun sterk en het geeft hun de energie om moeilijke omstandigheden, zoals vandaag, te overwinnen. De finishtijden, 3.55.14 voor Henk en  4.44.11 voor Piet, waren deze keer niet belangrijk. Ze hadden allebei een prestatie van formaat geleverd en daar mogen ze trots op zijn.

Kees Smetsers


Halve Marathon Egmond aan Zee

Westerstorm houdt de Bali Runners niet tegen.

Als je gaat meedoen aan de halve marathon van Egmond aan Zee, dan kun je van alles verwachten. Het is een van de zwaarste halve marathons van Nederland en de weergoden kunnen deze wedstrijd soms extra moeilijk maken. Toen de Bali Runners Henk van Gerven, Piet van Oirschot en Kees Smetsers op zondag 13 januari 2019 na de start van deze halve marathon het strand op renden, zagen ze hoe de woeste golven met witte schuimkoppen het strand op rolden. Slierten schuim waaiden tussen de duizenden hardlopers, die gejaagd door de wind over het strand renden. Gelukkig was het laag water en daardoor was het strand goed te belopen. Henk en Piet lopen normaal veel sneller als Kees, maar deze keer bleven ze bij hem om hem moreel te steunen in zijn eerste echte wedstrijd na zijn blessure en om hem uit de stormachtige wind te houden. Acht kilometer lang bleven de drie Bali Runners in een gestaag tempo over het strand rennen totdat ze de duinen in moesten. Daar stond een nieuwe beproeving op hen te wachten. Los zand en hoge duinen, sommige met een stijgingspercentage van meer dan 7%, en heel veel vals plat. Bij het opgaan van de duinen riep Kees tegen Piet en Henk dat ze hun eigen tempo konden gaan lopen en dat hij het wel zou redden tot de finish. De twee vrienden, die hem zo goed hadden gesteund op het strand, verdwenen daarna langzaam in de verte, waar een lange rij hardlopers zich door de duinen van Egmond aan Zee worstelden. Henk van Gerven voelde zich heel sterk en begon te versnellen. Hij hield dat vol tot de eindstreep en liep de tweede helft van de wedstrijd sneller als de eerste. Zijn tijd van 1.56.38 was onder deze omstandigheden heel goed en hij had nog veel sneller kunnen zijn als hij op het strand niet bij Kees was gebleven. Piet en Kees liepen in hun eigen tempo naar de finish, waar ze Henk in de armen konden sluiten. Alle drie waren ze blij dat ze deze uitdaging waren aangegaan. Ze hadden de stormachtige wind overwonnen en de elementen van Moeder Natuur getrotseerd. Voor een hardloper is het super om zoiets mee te maken, zeker als je het kunt doen voor het goede doel van de Bali Runners, te weten de Indonesische kinderen die een beperking hebben en die onze hulp nodig hebben.

Kees Smetsers

 • Drie Bali Runners in Egmond.
 • Egmond 2019 1
 • Egmond 2019 2
 • Egmond 2019 3
 • Egmond 2019 4
 • Egmond 2019 5
 • Egmond 2019 6
 • Egmond 2019 7
 • Egmond 2019 11
 • Egmond 2019 12

 


 

FacebooktwitterredditpinterestmailFacebooktwitterredditpinterestmail