Bali Runners

Stichting Loopgroep Bali Runners – Hardloopwedstrijden 2019

 

Henk van Gerven loopt marathon van Düsseldorf en raakt zijn auto kwijt.

Henk van Gerven uit Oostelbeers is lid van Atletiek Oirschot en tevens voorzitter van de stichting Loopgroep Bali Runners. Als Bali Runner heeft hij zich het lot aangetrokken van kinderen in Indonesië, die een beperking hebben en nooit goed hebben kunnen lopen. Hij wil die kinderen héél graag helpen en gaat daarom in zijn 62e levensjaar elke maand een hele marathon lopen, waarbij hij zich laat sponsoren. Op 10 februari liep hij de wintermarathon van Zaltbommel en op 17 maart de natuurmarathon van Maastricht. Op zondag 28 april was de marathon van Düsseldorf voor Henk de derde marathon van dit jaar. Omdat de andere Bali Runners uitgenodigd waren op het 40-jarig huwelijksfeest van Johan Pijnenburg, moest Henk alleen naar Duitsland vertrekken. Daar parkeerde Henk zijn auto ergens in de straten langs de Rijn en ging met de fiets verder naar de start. Ondanks dat hij in de afgelopen maanden al twee marathons had gelopen, verliep de wedstrijd voor Henk weer heel goed. In een strak tempo rende hij door Düsseldorf. Tot het 35 kilometer punt liep hij op een schema van 3.40.00. Elke kilometer ging in 5.15 en Henk voelde geen vermoeidheid. Pas in de laatste 7 kilometers moest hij wat inleveren op zijn schema en gingen de kilometers in 6.00. De finish bereikte hij in een heel mooie tijd van 3.47.18. Nog nagenietend van zijn marathon ging Henk al fietsend zijn auto zoeken. Omdat de marathon nog aan de gang was, waren veel wegen afgesloten en raakte Henk zijn oriëntatie kwijt. Henk bleef zoeken, maar zijn auto vond hij niet. Na een paar uur rondgefietst te hebben ging Henk toch maar het thuisfront bellen. Drie Bali Runners, die op het feest van Johan Pijnenburg zaten, besloten naar Düsseldorf te vertrekken om Henk te gaan helpen. Die had intussen de hulp van een taxichauffeur ingeroepen en gevraagd of hij met Henk de route wilde rijden, die hij bij aankomst ook had gereden. Dat bleek een heel goed idee te zijn, want toen had Henk zijn auto snel gevonden. Henk belde snel naar de drie Bali Runners om het goede nieuws te vertellen. Deze drie vrienden van Henk waren net vertrokken richting Düsseldorf en konden blij en opgelucht weer omkeren naar het feest van Johan. Henk van Gerven noemt een hele marathon altijd een “belevenis” en dat was het deze keer zeker. Hij zal deze wedstrijd niet snel vergeten en zijn hardloopvrienden van Atletiek Oirschot en de Bali Runners zullen er nog vaak om moeten lachen. Jammer dat Henk na de zoektocht naar zijn auto niet nog even in de Rijn heeft gezwommen, want dan had hij een echte triathlon volbracht…
Kees Smetsers


Antoinet Hems wordt clubkampioen cross van Atletiek Oirschot.

Op zondag 17 maart was het nog maar een paar dagen tot het begin van de lente, maar daar was tijdens de clubcross van Atletiek Oirschot niets van te merken. Toen de twee Bali Runners, Antoinet Hems en Kees Smetsers, bij deze cross van start gingen, vielen er hagelstenen uit een inktzwarte hemel. Door de vele regenbuien was het parcours nat een modderig geworden. Zware omstandigheden voor iedereen dus. Bij de vrouwen was er een heel spannende strijd tussen Tineke van de Heuvel en Antoinet Hems. Deze twee snelle hardloopsters waren tijdens de drie ronden op het zware parcours constant in elkaars buurt en dat duurde tot de laatste 100 meter. In de eerste ronde liep Antoinet voorop, maar ze werd ingehaald door Tineke, die langzaam weg probeerde te lopen. Antoinet gaf alles om dichtbij haar te blijven, vertrouwend op haar sprint. Toen er nog maar 100 meter te lopen waren versnelde Antoinet in de laatste bocht naar de finish en ging Tineke voorbij. Alles gevend en zonder om te kijken rende ze naar de finish. Het werden heel spannende laatste meters. Bij de finish had Antoinet slechts twee seconden voorsprong op Tineke. Net als vorig jaar was het weer gelukt, ze was opnieuw clubkampioen cross van Atletiek Oirschot geworden. De Bali Runners zijn allemaal heel trots op haar dat ze dit weer heeft gepresteerd.

 • Clubcross 2019 1
 • Clubcross 2019 2
 • Clubcross 2019 3
 • Clubcross 2019 4
 • Clubcross 2019 5
 • Clubcross 2019 6
 • Clubcross 2019 7

Kees Smetsers


Bali Runners overwinnen de storm tijdens de Gulbergloop.

Op zaterdag 10 maart 2019 geselde een zuidwesterstorm het zuidoosten van Brabant. Windkracht 10, felle windvlagen en heftige regenbuien maakten het verblijf buitenshuis deze dag niet aantrekkelijk. Maar de Bali Runners gingen toch op stap om hun doelstelling uit te dragen, te weten de hulpverlening aan kinderen in Indonesië, die niet het voorrecht hebben om te kunnen rennen. Op de Gulberg in Nuenen (een voormalige vuilnisbelt) gingen Henk van Gerven, Linda Timmermans, Elia Deenen en Antoinet Hems de strijd met de elementen aan. Bij de start ontmoetten ze de 75-jarige Rinus van Dijck en dat is een grote vriend van de Bali Runners. Samen met hem renden ze na het startschot over de natte, modderige paden de steile hellingen van de Gulberg op. Het was een prachtig gezicht om alle deelnemers als een lang lint, vechtend tegen de wind en de regen, omhoog te zien rennen. De Bali Runners genoten van deze bijzondere uitdaging, vooral omdat ze het samen als team deden. Het “wij gevoel” maakt een dag als deze een heel bijzondere belevenis. Toen ze moe, maar voldaan, de finish bereikten was er weer een heel mooie herinnering toegevoegd aan alle mooie momenten, die ze in de afgelopen jaren samen hebben beleefd en die hun vriendschap zo intens heeft gemaakt.

 • Gulbergloop 1
 • Gulbergloop 2
 • Gulbergloop 3
 • Gulbergloop 4
 • Gulbergloop 5
 • Gulbergloop 6
 • Gulbergloop 7
 • Gulbergloop 8
 • Gulbergloop 9
 • Gulbergloop 10
 • Gulbergloop 12
 • Gulbergloop 13
 • Gulbergloop 14
 • Gulbergloop 15


Henk van Gerven en Piet van Oirschot bedwingen de Two Rivers Marathon.

Elk jaar wordt op Paaszaterdag in Zuid Afrika de “Two Oceans Marathon” gehouden. Dat is een ultra marathon van 56 kilometer. Jaarlijks reist een aantal ervaren Nederlandse marathonlopers naar Kaapstad om aan deze zware wedstrijd deel te nemen.

De “Two Rivers Marathon” van Zaltbommel is een wintermarathon, die door de zware omstandigheden voor veel lopers een ideale test is voor de wedstrijd in Zuid Afrika. Het grootste gedeelte van het parcours van deze wedstrijd gaat in de Bommelerwaard over de dijken langs de rivieren Maas en Waal. Op zondag 10 februari 2019 was de vierde editie van deze marathon. Henk van Gerven en Piet van Oirschot van de stichting Loopgroep Bali Runners gingen om 11.00 uur van start voor 42 zware kilometers, want de harde wind had vrij spel op de dijken van de Bommelerwaard.

 • Two Rivers Marathon 1
 • Two Rivers Marathon 4
 • Two Rivers Marathon 5
 • Two Rivers Marathon 6
 • Two Rivers Marathon 7
 • Two Rivers Marathon 8

De beide Bali Runners, die ook lid zijn van Atletiek Oirschot, werden vanaf de eerste kilometers geteisterd door de regen en wind. Desondanks kwamen ze bij het 21 kilometer punt door in mooie tijden, namelijk 1.51.45 (Henk) en 2.00.33 (Piet). In de tweede helft begon het ook steeds meer te regenen en dat maakte deze wedstrijd  nog zwaarder. De Bommelerwaard had op deze dag geen genade voor de deelnemers van deze marathon. In de laatste kilometers naar de finish, op de dijk naar Zaltbommel, werden de wind en de regenvlagen stormachtig. De deelnemers moesten hun laatste restje energie aanspreken. Beide Bali Runners zijn echter ervaren marathonlopers en zij lieten zich niet uit het veld slaan door deze extreme omstandigheden. Allebei wisten ze waarvoor ze het deden, want hun passie en drive hebben ze in de afgelopen jaren gevonden in de hulpverlening aan Indonesische kinderen, die een beperking hebben en niet het voorrecht hebben om te kunnen lopen. Dat maakt hun sterk en het geeft hun de energie om moeilijke omstandigheden, zoals vandaag, te overwinnen. De finishtijden, 3.55.14 voor Henk en  4.44.11 voor Piet, waren deze keer niet belangrijk. Ze hadden allebei een prestatie van formaat geleverd en daar mogen ze trots op zijn.

Kees Smetsers


Halve Marathon Egmond aan Zee

Westerstorm houdt de Bali Runners niet tegen.

Als je gaat meedoen aan de halve marathon van Egmond aan Zee, dan kun je van alles verwachten. Het is een van de zwaarste halve marathons van Nederland en de weergoden kunnen deze wedstrijd soms extra moeilijk maken. Toen de Bali Runners Henk van Gerven, Piet van Oirschot en Kees Smetsers op zondag 13 januari 2019 na de start van deze halve marathon het strand op renden, zagen ze hoe de woeste golven met witte schuimkoppen het strand op rolden. Slierten schuim waaiden tussen de duizenden hardlopers, die gejaagd door de wind over het strand renden. Gelukkig was het laag water en daardoor was het strand goed te belopen. Henk en Piet lopen normaal veel sneller als Kees, maar deze keer bleven ze bij hem om hem moreel te steunen in zijn eerste echte wedstrijd na zijn blessure en om hem uit de stormachtige wind te houden. Acht kilometer lang bleven de drie Bali Runners in een gestaag tempo over het strand rennen totdat ze de duinen in moesten. Daar stond een nieuwe beproeving op hen te wachten. Los zand en hoge duinen, sommige met een stijgingspercentage van meer dan 7%, en heel veel vals plat. Bij het opgaan van de duinen riep Kees tegen Piet en Henk dat ze hun eigen tempo konden gaan lopen en dat hij het wel zou redden tot de finish. De twee vrienden, die hem zo goed hadden gesteund op het strand, verdwenen daarna langzaam in de verte, waar een lange rij hardlopers zich door de duinen van Egmond aan Zee worstelden. Henk van Gerven voelde zich heel sterk en begon te versnellen. Hij hield dat vol tot de eindstreep en liep de tweede helft van de wedstrijd sneller als de eerste. Zijn tijd van 1.56.38 was onder deze omstandigheden heel goed en hij had nog veel sneller kunnen zijn als hij op het strand niet bij Kees was gebleven. Piet en Kees liepen in hun eigen tempo naar de finish, waar ze Henk in de armen konden sluiten. Alle drie waren ze blij dat ze deze uitdaging waren aangegaan. Ze hadden de stormachtige wind overwonnen en de elementen van Moeder Natuur getrotseerd. Voor een hardloper is het super om zoiets mee te maken, zeker als je het kunt doen voor het goede doel van de Bali Runners, te weten de Indonesische kinderen die een beperking hebben en die onze hulp nodig hebben.

Kees Smetsers

 • Drie Bali Runners in Egmond.
 • Egmond 2019 1
 • Egmond 2019 2
 • Egmond 2019 3
 • Egmond 2019 4
 • Egmond 2019 5
 • Egmond 2019 6
 • Egmond 2019 7
 • Egmond 2019 11
 • Egmond 2019 12

 


 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail