Bali Runners

Nieuws 2019

 

Specsavers Best helpt kinderen in Indonesië.

Vandaag was het weer een bijzondere dag voor de stichting Loopgroep Bali Runners. Johan Pijnenburg en Kees Smetsers ontvingen uit handen van het management van Specsavers Best een cheque van 515,50 euro. Dit bedrag is voldoende om een Indonesisch kind, dat een loopbeperking heeft, te laten opereren en een kans op een betere toekomst te geven.

De Bali Runners zijn heel blij met deze donatie en willen het management en alle medewerkers van Specsavers Best daarvoor hartelijk bedanken.

Mede dankzij hen rent er straks in Indonesië een kind rond, dat anders nooit goed had kunnen lopen of rennen…

 • Specsavers 4
 • Specsavers 2


Kinderen van de Emiliusschool in Son helpen kinderen in Indonesië.

Vandaag hebben Johan Pijnenburg, Antoinet Hems en Kees Smetsers namens de stichting Loopgroep Bali Runners een cheque van 300 euro ontvangen van  de Emiliusschool in Son.
De overhandiging van de cheque gebeurde in het bijzijn van alle kinderen en hun begeleiders, die het bedrag bij elkaar hadden gebracht door middel van de verkoop van zelfgemaakte kerstdecoratie tijdens de Kerstmarkt op hun school.
Met dit prachtige gebaar en ook via de aankoop van heel veel pakketten speculaas, zorgde deze school er voor dat er een kind in Indonesië een kans op een betere toekomst krijgt.
De Bali Runners zijn hen daarvoor heel dankbaar.


De Bali Runners verkennen het parcours van de Groene Woud Lente Trail.

De Groene Woud Lente Trail van zondag 14 april 2019 komt steeds dichterbij. De Bali Runners zijn samen met Atletiek Oirschot bezig met de organisatie van dit recreatieve wandel- en loopevenement. Hiervoor zijn ze afgelopen zondag het parcours van deze trail wezen verkennen. Ze genoten van de unieke sfeer van het natuurgebied Kampina met zijn vele vennen, heidevelden en bossen. De Bali Runners waren allemaal aanwezig en daarom was het een mooi moment om een groepsfoto te maken.


Halve Marathon Egmond aan Zee

Westerstorm houdt de Bali Runners niet tegen.

Als je gaat meedoen aan de halve marathon van Egmond aan Zee, dan kun je van alles verwachten. Het is een van de zwaarste halve marathons van Nederland en de weergoden kunnen deze wedstrijd soms extra moeilijk maken. Toen de Bali Runners Henk van Gerven, Piet van Oirschot en Kees Smetsers op zondag 13 januari 2019 na de start van deze halve marathon het strand op renden, zagen ze hoe de woeste golven met witte schuimkoppen het strand op rolden. Slierten schuim waaiden tussen de duizenden hardlopers, die gejaagd door de wind over het strand renden. Gelukkig was het laag water en daardoor was het strand goed te belopen. Henk en Piet lopen normaal veel sneller als Kees, maar deze keer bleven ze bij hem om hem moreel te steunen in zijn eerste echte wedstrijd na zijn blessure en om hem uit de stormachtige wind te houden. Acht kilometer lang bleven de drie Bali Runners in een gestaag tempo over het strand rennen totdat ze de duinen in moesten. Daar stond een nieuwe beproeving op hen te wachten. Los zand en hoge duinen, sommige met een stijgingspercentage van meer dan 7%, en heel veel vals plat. Bij het opgaan van de duinen riep Kees tegen Piet en Henk dat ze hun eigen tempo konden gaan lopen en dat hij het wel zou redden tot de finish. De twee vrienden, die hem zo goed hadden gesteund op het strand, verdwenen daarna langzaam in de verte, waar een lange rij hardlopers zich door de duinen van Egmond aan Zee worstelden. Henk van Gerven voelde zich heel sterk en begon te versnellen. Hij hield dat vol tot de eindstreep en liep de tweede helft van de wedstrijd sneller als de eerste. Zijn tijd van 1.56.38 was onder deze omstandigheden heel goed en hij had nog veel sneller kunnen zijn als hij op het strand niet bij Kees was gebleven. Piet en Kees liepen in hun eigen tempo naar de finish, waar ze Henk in de armen konden sluiten. Alle drie waren ze blij dat ze deze uitdaging waren aangegaan. Ze hadden de stormachtige wind overwonnen en de elementen van Moeder Natuur getrotseerd. Voor een hardloper is het super om zoiets mee te maken, zeker als je het kunt doen voor het goede doel van de Bali Runners, te weten de Indonesische kinderen die een beperking hebben en die onze hulp nodig hebben.

Kees Smetsers

 • Drie Bali Runners in Egmond.
 • Egmond 2019 1
 • Egmond 2019 2
 • Egmond 2019 3
 • Egmond 2019 4
 • Egmond 2019 5
 • Egmond 2019 6
 • Egmond 2019 7
 • Egmond 2019 11
 • Egmond 2019 12

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail